Μην χασετε

8 τρόποι για να μετατρέψετε την μικρή σας κουζίνα στον τέλειο χώρο για να τρώτε

Μήπως η κουζίνα σας είναι πολύ μικρή και πιστεύετε πως δεν γίνεται σε καμία περίπτωση να τρώτε μέσα σε αυτήν; Για σκεφτείτε το ξανά! Ίσως με τον κατάλληλο τρόπο διακόσμησης να μπορέσετε να μετατρέψετε την μικρή κουζίνα σας στον τέλειο χώρο για να τρώτε το πρωινό σας ή οποιοδήποτε άλλο γεύμα της ημέρας.

Δημιουργήστε το τραπέζι σας μπροστά στο παράθυρο: Αν η κουζίνα σας έχει παράθυρο τότε μπορείτε πολύ εύκολα να τοποθετήσετε μπροστά του έναν μικρό πάγκο και μερικά σκαμπό τα οποία όταν δεν τα χρησιμοποιείτε θα τα βάζετε κάτω από τον πάγκο.

Προσθέστε έναν πάγκο μπροστά από το παράθυρο της κουζίνας. Έτσι θα μπορείτε να τρώτε το πρωινό σας χαζεύοντας έξω από το παράθυρο.

Προσθέστε το τραπέζι στην προέκταση του πάγκου της κουζίνας σας: Μια επίσης ωραία ιδέα είναι να προσθέσετε ένα μικρό τραπεζάκι κατά μήκος του πάγκου σας. Απλά στερεώστε πάνω στον πάγκο μια ξύλινη πλάκα και προσθέστε μερικές καρέκλες. Αυτό το project πιάνει ελάχιστο χώρο και είναι μια φανταστική ιδέα για την κουζίνα σας.

Προσθέστε έναν μικρό έξτρα πάγκο δίπλα στον πάγκο της κουζίνας για να έχετε περισσότερη άνεση όταν τρώτε.

Μπορείτε να προεκτείνετε τον πάγκο σας: Στην κουζίνα της παρακάτω εικόνας ο μικρός πάγκος προεκτείνεται με μια ημικυκλική έξτρα κατασκευή. Έτσι έχετε μεγαλύτερο χώρο για να ετοιμάζετε το φαγητό σας αλλά και μεγαλύτερο χώρο για να τρώτε χωρίς όμως να μικραίνει πολύ ο χώρος σας.

Advertisements
Ο έξτρα πάγκος που προστέθηκε σε αυτόν τον πάγκο της κουζίνας, μπαίνει και βγαίνει όποτε θέλετε για εξοικονόμηση χώρου.

Σπαστό τραπέζι: Μια επίσης όμορφη λύση που είναι άκρως λειτουργική για μικρές κουζίνες είναι τα σπαστά τραπέζια που βιδώνονται στον τοίχο και σπάνε ώστε να χρησιμοποιούνται μόνο όταν υπάρχει ανάγκη.

Το σπαστό τραπέζι είναι η τέλεια λύση αν δεν έχετε καθόλου χώρο στην κουζίνα σας για να τρώτε.

Εκμεταλλευτείτε τους πάγκους σας: Βγάλτε πάνω από τον πάγκο της κουζίνας όλα τα μαγειρικά σκεύη και τοποθετήστε τα σε ντουλάπια ή κρεμάστε τα ψηλά στην κουζίνα. Έτσι θα ελευθερωθεί ο πάγκος σας και θα μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε για να τρώτε και να κάθεστε πιο άνετα.

Κρεμάστε τηγάνια και κατσαρόλες ψηλά ώστε να αδειάσετε χώρο στον πάγκο που ήδη έχετε στην κουζίνα σας.

Βρείτε το κατάλληλο τραπέζι: Αν θέλετε να προσθέσετε ένα μικρό τραπέζι που να είναι ταυτόχρονα και λειτουργικό, τότε σας έχουμε τη λύση στην παρακάτω εικόνα. Αυτό το τραπέζι έχει από τη μια μεριά ράφια ώστε να αποθηκεύετε πράγματα και από την άλλη δεν έχει τίποτα ώστε να μπορούν να μπαίνουν μέσα οι καρέκλες όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.

Βρείτε ένα τραπέζι που να μην πιάνει πολύ χώρο αλλά να είναι ταυτόχρονα λειτουργικό.

Κάντε το όπως το κάνουν στο Παρίσι: Στα περισσότερα cafe στο Παρίσι θα βρείτε μικροσκοπικά τραπεζάκια που έχουν πολύ στιλ και συνήθως είναι είτε ξύλινα είτε μεταλλικά. Βάλτε και εσείς ένα μικρό τραπεζάκι στην κουζίνα σας και 2 καρέκλες και απολαύστε το πρωινό σας σαν να είστε στο Παρίσι.

Μπορεί αυτό το τραπεζάκι να είναι πολύ μικρό αλλά τη δουλειά του την κάνει και επιπλέον δείχνει πολύ χαριτωμένο.

Κρεμάστε τις καρέκλες στον τοίχο: Επειδή συνήθως οι καρέκλες είναι αυτές που πιάνουν τον περισσότερο χώρο, μπορείτε να τις κρεμάσετε στον τοίχο για να εξοικονομήσετε χώρο. Έτσι θα τις κατεβάζετε μόνο όταν θέλετε να κάτσετε για να φάτε και αμέσως μετά το γεύμα θα τις ανεβάζετε και πάλι στη θέση τους.

Advertisements
Αν δε θέλετε να έχετε ανοιχτές όλες τις καρέκλες στην κουζίνα γιατί πιάνουν χώρο, τότε κρεμάστε τις στον τοίχο.

Όπως είδατε υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες για να βάλετε τραπέζι στην κουζίνα σας ακόμα και αν αυτή είναι μικροσκοπική. Διαλέξτε ποια από τις παραπάνω λύσεις ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και πράξτε αναλόγως! Εμείς σας έχουμε 3 trends για τα τραπέζια κουζίνας για να επιλέξετε πιο εύκολα το πιο κατάλληλο για εσάς.

  1. Επιλέξτε παστέλ και παλ αποχρώσεις. Το ανοιχτόχρωμο ξύλο είναι επίσης must όπως επίσης και οι σπασμένες αποχρώσεις του λευκού.
  2. Τα μεταλλικά τραπεζάκια είναι επίσης πολύ στη μόδα και συγκεκριμένα τα πιο σκουρόχρωμα μέταλλα.
  3. Τέλος, ένα επίσης μεγάλο trend στα τραπεζάκια κουζίνας είναι τα τραπέζια που χρησιμοποιούν συνδυασμό υλικών, όπως γυαλί με μέταλλο, ξύλο με μέταλλο, μάρμαρο με ξύλο.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα