Μην χασετε

8 συμβουλές για να προστατέψεις το δέρμα σου από το κρύο του χειμώνα

Δεν είναι μυστικό ότι οι αλλαγές του καιρού μπορεί να επηρεάσουν την υγεία μας, ειδικά όταν πρόκειται για το δέρμα μας. Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν κατακόρυφα, είναι πιθανό ότι θα δεις τα αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου, ειδικά εάν υποφέρεις από προϋπάρχοντα προβλήματα όπως έκζεμα ή ψωρίαση.

Κάθε χειμώνα το σώμα σου εκτίθεται σε σκληρές αλλαγές, με αποτέλεσμα τα αιμοφόρα αγγεία του δέρματος να αλλάζουν γρήγορα για να επηρεάζονται από τη διακύμανση της θερμοκρασίας. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα σου να δείχνει ερεθισμένο, κόκκινο και να φθείρεται από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο δερματολόγος Bav Shergill, δίνει μερικές συμβουλές στο Haprer’s Bazaar για το πώς θα καταφέρεις να διατηρήσεις το δέρμα σου σε καλή κατάσταση αυτό το χειμώνα.

  1. Βεβαιώσου ότι το ενυδατώνεις τακτικά και χρησιμοποιείς μια κρέμα που είναι κατάλληλη για εσένα. H διατήρηση της υγρασίας του δέρματος είναι επιτακτική ανάγκη για να αποφευχθεί η εμφάνιση ραβδώσεων και μολύνσεων.
  2. Να είσαι προσεκτική με τα ρούχα που φοράς. Μερικά υλικά, για παράδειγμα, τα μάλλινα, μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σου και να προκαλέσουν κοκκινίλες.
  3. Ένας από τους καλύτερους και απλούστερους τρόπους για την καταπολέμηση των επιπτώσεων του κρύου στο δέρμα, είναι η τακτική εφαρμογή ενυδατικής κρέμας και η χρήση balm στα χείλια. Αυτό θα βοηθήσει στην αναπλήρωση της χαμένης υγρασίας από το δέρμα. Όλοι οι τύποι δέρματος επωφελούνται από μια ενυδατική κρέμα.
  4. Απόφυγε τα καθαριστικά με βάση το αλκοόλ και τα σαπούνια. Μείνε μακριά από τον καθαρισμό με προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ για να κάνεις πιο ανώδυνη την απολέπιση.
  5. Προστάτεψε το δέρμα με ζεστά ρούχα (κασκόλ, καπέλο και γάντια) ενώ είσαι έξω. Εάν βραχείς, προσπάθησε να αλλάξεις όσο το δυνατόν συντομότερα και μην αφήσεις τα βρεγμένα ρούχα να είναι σε επαφή με το δέρμα σου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω ερεθισμό.
  6. Ενώ είναι φυσικό να θες να παραμείνεις ζεστή στους εσωτερικούς χώρους, ακόμη και η κεντρική θέρμανση μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σου. Ο στεγνός αέρας σε κεντρικά θερμαινόμενα κτίρια μπορεί να στεγνώσει το δέρμα, οπότε προσπάθησε να μην γυρίσεις τον θερμοστάτη στο φουλ.
  7. Απόφυγε τον πειρασμό να κάνεις καυτό μπάνιο πολλή ώρα, καθώς αυτό μπορεί να απομακρύνει το απαραίτητο φυσικό λάδι από το δέρμα σου. Δοκίμασε να συντομεύσεις το χρονικό διάστημα του μπάνιου και θυμήσου η θερμοκρασία του νερού να είναι ζεστή και όχι καυτή.
  8. Άπλωσε μια ενυδατική κρέμα στο δέρμα σου αμέσως μετά το μπάνιο ή το ντους, ενώ το δέρμα είναι ακόμα ελαφρώς υγρό. Επίσης, το άγαρμπο στέγνωμα του δέρματός σου με μια πετσέτα μπορεί να του προκαλέσει φθορά, για αυτό μην το τρίβεις.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα