Μην χασετε

5 τρόποι να χάσεις το λίπος στους μηρούς

Απόκτησε και πιο όμορφα πόδια εξαφανίζοντας το λίπος στους μηρούς.

Τα πόδια και συγκεκριμένα οι μηροί είναι από τα σημεία του σώματος όπου συγκεντρώνεται και είναι αρκετά δύσκολο να απομακρυνθεί. Ωστόσο δεν είναι αδύνατο να μειώσεις το λίπος στους μηρούς. Εάν, λοιπόν, θέλεις να αποκτήσεις λεπτά και τονωμένα πόδια, ακολούθησε αυτές τις συμβουλές:

Μην ξεχνάς ποτέ το πρωινό

shutterstock_2174518181

Το πρώτο γεύμα της ημέρας μας δίνει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να είμαστε σωματικά και πνευματικά δραστήριοι. Επιπλέον, τρώγοντας ένα σωστό πρωινό ο μεταβολισμός επιταχύνεται και καίει περισσότερο λίπος. Το ιδανικό πρωινό είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

Advertisements

Κάνε αεροβική γυμναστική

shutterstock_2266489391

Η γυμναστική που αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς βοηθάει στο να καούν περισσότερες θερμίδες και αποθηκευμένο λίπος. Δοκίμασε το τρέξιμο, το ποδήλατο ή το σχοινάκι που επιπλέον βοηθούν στη γράμμωση των μυών στα πόδια.

Πιες νερό

shutterstock_932952341 (1)

Φρόντισε να ενυδατώνεις σωστά τον οργανισμό σου. Προτίμησε το νερό, σε σχέση με χυμούς ή άλλα ποτά και αναψυκτικά για να μην πάρεις έξτρα θερμίδες.

Στόχευσε ψηλά

shutterstock_151457699

Advertisements

Είτε είναι ανεβάζοντας το δείκτη της ανηφόρας στο διάδρομο του γυμναστηρίου είτε ανεβαίνοντας σκάλες ή λόφους, το περπάτημα και το τρέξιμο σε ανηφορικό έδαφος θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερο λίπος, σε σχέση με αυτό που γίνεται σε επίπεδες επιφάνειες. Παράλληλα, σε βοηθάει να τονώσεις τους μυς στους μηρούς, την κοιλιά και τους γλουτούς.

Κράτησε σημειώσεις

shutterstock_210557554

Σημείωσε τις τροφές που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας για να έχεις ακριβή εικόνα των συνολικών θερμίδων που παίρνεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι κρατώντας συστηματικά ένα τέτοιο ημερολόγιο σε βοηθάει να αδυνατίσεις. Έχε υπόψη ότι για να χάσεις ένα κιλό θα πρέπει να μειώσεις τις θερμίδες κατά 500 την ημέρα, 250 μέσω της διατροφής και 250 μέσω της επιπλέον άσκησης.

shape.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα