Μην χασετε

5 αλάνθαστα σημάδια που δείχνουν ότι όντως τον ελκύεις και ενδιαφέρεται για εσένα

Τα μηνύματα που λαμβάνεις από εκείνον είναι ποικίλα που μπορεί να σημαίνουν κάτι, μπορεί και όχι. Κάποιο βλέμμα, κάποια έκφραση…Αυτό όμως που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι η γλωσσα του σώμματος.

Μια ειδικός της γλώσσας του σώματος, η Yana German, αποκαλύπτει 5 σημάδια που δείχνουν ότι όντως τον ελκύεις και ενδιαφέρεται για εσένα. Μάθε ποια είναι παρακάτω!

 

Ανασηκώνει τα φρύδια του

«Η επαφή ξεκινάει πάντα από τα μάτια», λέει η German η οποία επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα παράθυρο στον εσωτερικό κόσμο του άλλου. «Αν παρατηρήσετε ότι σηκώνει τα φρύδια του έστω και ελαφρώς, όταν σας πρωτοβλέπει ή κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, σημαίνει ότι ενδιαφέρεται και για εσάς και για όσα έχετε να πείτε. Παρατηρήστε επίσης αν οι κόρες των ματιών του έχουν διασταλεί, που μπορεί να σημαίνει 2 πράγματα: Είτε ότι παίρνει πολύ βαριά φάρμακα (ελπίζουμε όχι), είτε ότι τον ελκύετε.

Advertisements

 

 

Αναπνέει βαθιά

Είναι γεγονός (αν και όχι τόσο ευρέως διαδεδομένο, όσο θα έπρεπε) ότι και οι άντρες θέλουν να δείχνουν πιο ελκυστικοί (απ’ όσο ίσως είναι) σε ένα ραντεβού. Αυτό, όπως ήδη μπορεί να γνωρίζεις, επιφέρει ένα κάποιο άγχος. Παρατηρήστε τον ρυθμό της αναπνοής του.

Σύμφωνα με τη German, κάθε φορά που παίρνει μια βαθιά ανάσα, δεν το κάνει μόνο για να «καλμάρει», αλλά για να φαίνεται πιο ευθυτενής. Και για την ακρίβεια, ασυνείδητα, κάνει μια μίνι επίδειξη του στήθους του, ένα από τα σύμβολα του ανδρισμού του δηλαδή.

Advertisements

 

 

 

Σκύβει συχνά προς το μέρος σου

Η ειδικός προσθέτει ότι άλλο ένα σημάδι ότι το ραντεβού σου πηγαίνει καλά είναι ο άλλος να συγχρονίζει τις κινήσεις του με τις δικές σου και εσύ αντίστοιχα με τις δικές του. «Είναι κάτι που τα σώματά σας θα κάνουν φυσικά, όταν αισθανθείτε ότι έχετε κοινά και ότι επικοινωνείτε», εξηγεί. «Κι έτσι αρχίζετε να έρχεστε και κυριολεκτικά πιο κοντά» (προφανώς βέβαια απαιτείται να μιλάτε από κοντά και όχι μέσω μηνυμάτων).

 

Γέρνει το κεφάλι του στο πλάι

Η German παρατηρεί ότι οι άνθρωποι γέρνουν το κεφάλι τους προς το πλάι όταν ενδιαφέρονται για το άτομο που έχουν απέναντί τους. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; «Αυτή τη θέση του δίνει αυτομάτως καλύτερη οπτική γωνία προς τα χείλη σας», εξηγεί η ειδικός προσθέτοντας ότι «κοιτώντας τα χείλη σας, σκέφτεται πόσο θα ήθελε να σας φιλήσει». Μα τι ρομαντικό!

 

Advertisements

 

Κάθεται επιδεικτικά με ανοιχτά τα πόδια

Πρόκειται για μια επιδεικτική κίνηση; Ναι. Σου κάνει show off; Πάλι ναι. Το κάνει για να σε εντυπωσιάσει; Οπωσδήποτε ναι. Η German μάλιστα επιμένει ότι η θέση που έχουν τα πόδια του μπορεί να σε οδηγήσει στην απάντηση που ψάχνεις. «Αν κάθεται με ανοιχτά τα πόδια ή με το ένα πόδι πάνω στο άλλο (στη θέση που ο αστράγαλος του ενός ποδιού ακουμπά το γόνατου του άλλου) είναι ένδειξη ότι ήδη αισθάνεται πολύ άνετα μαζί σας».

 

 

Οπτική επαφή

Αν ο συνομιλητή σας μιλάει και θέλετε πραγματικά να του δείξετε ότι θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση πρέπει να παρακινήσετε και να διατηρήσετε την οπτική επαφή. Αποφύγετε να καρφώσετε πάνω του το βλέμμα σας ανοιγοκλείνοντας συχνά τα μάτια σας και κουνώντας ελαφρά το κεφάλι σας σαν να συμφωνείτε με αυτά που λέει.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι όταν μιλάτε εσείς πρέπει να κοιτάτε τον συνομιλητή σας για μία περίοδο 10 δευτερολέπτων. Στη συνέχεια απομακρύνετε ελαφρά το βλέμμα σας για ένα μικρό χρονικό διάστημα και συνεχίζετε με την ίδια διαδικασία, η υπερβολική οπτική επαφή μπορεί να ληφθεί από τον συνομιλητή σας ως σαν μία προσπάθεια “διδασκαλίας” και πρόκλησής του. Κοιτάζοντας συνεχώς χαμηλά σας κάνει να φαίνεστε ανειλικρινής και υπερβολικά πειθήνιος.

Η οπτική επαφή είναι βασικό εργαλείο της συνέντευξης, απαραίτητο για να δημιουργηθεί μία αμοιβαία συμπάθεια μεταξύ των δύο συνομιλητών. Η έλλειψή της, δημιουργεί στον λαμβάνοντα τη συνέντευξη το συναίσθημα της απομόνωσης. Η σωστή χρήση της μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στα χέρια του υποψηφίου.

 

Τόνος της φωνής

Μιλώντας με έναν καθαρό και ελεγχόμενο τόνο φωνής αποπνέετε εμπιστοσύνη. Αποφύγετε τη μονότονη ομιλία διαφοροποιώντας συχνά τον τόνο της φωνής σας. Όμως μην το παρακάνετε δημιουργώντας στον συνομιλητή σας την εντύπωση ότι είστε υπερβολικά ενθουσιασμένος ή συναισθηματικός. Πάρτε μία ανάσα πριν απαντήσετε μια ερώτηση. Κατ’ αυτό τον τρόπο μπορείτε να σκεφτείτε την απάντηση και να βεβαιωθείτε ότι ο συνομιλητή σας έχει τελειώσει την ερώτηση.

Σε μία προσωπική συνέντευξη πρέπει πάντα να έχετε στο μυαλό σας ότι συμμετέχετε σαν ίσος προς ίσον. Σιγουρέψτε ότι ο τόνος της φωνής σας δεν είναι απολογητικός. Γενικά συνιστάται να μην δείχνετε υπερβολικά συναισθηματικός κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης. Χρησιμοποιείστε καταφατικά νεύματα και χαμογελάστε όταν πρέπει και αποφύγετε τα δυνατά γέλια.

athensmagazine.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα