Μην χασετε

5 οικoνoμικoί τρόπoι για να φτιάξετε μαξιλάρια για έπιπλα εξωτερικού χώρου

Tο  γέμισμα  για μαξιλάρια  καθισμάτων σε μεγάλα έπιπλα  εξωτερικών  χώρων κάθε μορφής είναι πολύ συχνά μεγαλύτερο  κόστος ακόμη και από αυτό των  ίδιων  των επίπλων, ειδικά αν πρόκειται για χειροποίητες  DIY  κατασκευές όπως έπιπλα από παλέτες, τσιμεντόλιθους κλπ.

 

Tα “ βαρέως ” τύπου  ενιαία  μαξιλάρια από  αφρολέξ  κομμένο ακριβώς στις  διαστάσεις  που σας χρειάζονται   είναι ασφαλώς τα ανθεκτικότερα και σταθερότερα  έχουν όμως ένα αρκετά σημαντικό κόστος που, κατ΄αρχήν, μπορείτε να  μειώσετε  αν  φτιάξετε  μόνοι σας τα  καλύμματα  από  φτηνά  υφάσματα/ρετάλια που θα βρείτε σε προσφορές , εκπτώσεις κλπ. ή από παλιά ριχτάρια, λευκά είδη κλπ. που ήδη  διαθέτετε ,  ενώ ένα ακόμη  μειονέκτημά  τους ειδικά αν αφορούν έπιπλα  μεγάλων  διαστάσεων είναι ότι θα χρειαστούν  αντίστοιχα μεγάλο χώρο  αποθήκευσης  κατά τους  χειμερινούς  μήνες που δεν θα τα χρησιμοποιείτε.

Εκτός όμως από αυτήν την κλασσική λύση, υπάρχουν πολλές ακόμη “ εναλλακτικές ” που θα σας κοστίσουν κατά πολύ λιγότερο, ενώ  λειτουργικά  το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο:

Advertisements

 

1.  Με παλιά  στρώματα  ή και  παπλώματα  που θα  ντύσετε  με  οικονομικά  υφάσματα, μπορείτε να δημιουργήσετε  μαξιλάρια  για τέτοιου είδους έπιπλα εξίσου  βολικά  και  σταθερά  με εκείνα από αφρολέξ.

 

Advertisements

Η λύση των  παπλωμάτων  είναι μια  ιδιαίτερα  οικονομική επιλογή ακόμη και αν χρησιμοποιήσετε  καινούργια  παπλώματα που θα βρείτε σε πολύ  οικονομικές  τιμές σε παζάρια, λαϊκές αγορές, ακόμη και σε super markets, αφού για αυτήν την  χρήση  δεν σας ενδιαφέρει ούτε η  ποιότητα  ούτε και το  σχέδιο , θα τα  διπλώσετε  στην διάσταση που θέλετε και θα τα … κρύψετε  κάτω από το  εξωτερικό  κάλυμμα του μαξιλαριού, ενώ για κάποια  είδη  καθισμάτων  διπλωμένα  παπλώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και  αυτούσια , χωρίς εξωτερικό  κάλυμμα .

 

2.  Σε καταστήματα με  αθλητικά  είδη ή  πολυκαταστήματα  ειδών σπιτιού θα βρείτε ειδικά σε περιόδους εκπτώσεων-προσφορών  στρωματάκια γυμναστικής  σε τιμές  χαμηλότερες  από το να παραγγείλετε  αφρολέξ  για μαξιλάρια σε αντίστοιχη  διάσταση . Αν τα  κόψετε  στις διαστάσεις που χρειάζεστε θα γίνουν το …τέλειο  γέμισμα  για μαξιλάρια.

Advertisements

 

3.  Τα μαξιλάρια ενός καναπέ από  παλέτες  ή   οποιουδήποτε καθίσματος  μεγάλου  μεγέθους σε  εξωτερικούς  χώρους δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ενιαία και να καλύπτουν πλήρως ολόκληρο το μήκος του καθίσματος ή και της πλάτης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μεμονωμένα μαξιλάρια, όπου τα βρείτε σε οικονομικές  τιμές. Για να μένουν απόλυτα  σταθερά  στην θέση τους χρησιμοποιείστε αυτοκόλλητη ταινία  velcro  (κριτς-κρατς).  Κολλήστε  μερικά κομμάτια ταινίας πάνω στα καθίσματα και στα  αντίστοιχα  σημεία στην  πίσω  και  κάτω  όψη των μαξιλαριών.

 

4.   Παλιά  ή οικονομικά  μαξιλάρια   ύπνου, των οποίων επίσης για αυτήν την χρήση δεν σας ενδιαφέρει η ποιότητά τους, μπορούν να γίνουν ιδανικό γέμισμα για να φτιάξετε μεγάλου μεγέθους μαξιλάρες για ένα καθιστικό σε εξωτερικό χώρο. Υπολογίστε και φτιάξετε πρώτα το  ενιαίο  εξωτερικό  κάλυμμα  στις διαστάσεις  που θέλετε,  τοποθετήστε  μέσα τα μαξιλάρια για να  σημαδέψετε  με καρφίτσες τα σημεία  ανάμεσά  τους και σε κάθε τέτοιο σημείο κάντε μια ραφή.

Αν θέλετε το κάλυμμα να πλένεται, στο πλαϊνό μέρος του καλύμματος κάθε μαξιλαριού θα τοποθετήσετε ταινία κρατς, φερμουάρ ή κουμπάκια ώστε εύκολα να  αφαιρείται  ξεχωριστά το  κάθε μαξιλάρι.

 

5.  Σαν μαξιλάρι πλάτης, σε καναπέδες εφαπτόμενους σε τοίχους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάθε είδους  απλά διακοσμητικά μαξιλαράκια που πολύ εύκολα θα φτιάξετε από κάθε είδους παλιά υφάσματα-ρετάλια κλπ. και επίσης θα γεμίσετε με οικονομικούς τρόπους.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα