Μην χασετε

5 λόγοι που το «μητρικό ένστικτο» είναι τόσο δυνατό που βλέπει τον κίνδυνο πριν από όλους

Όλοι έχουμε ακούσει για παιδιά που κινδύνευε ακόμα και η ζωή τους και κανείς δεν το είχε πάρει χαμπάρι, ώσπου χτύπησε αυτός ο απίστευτος συναγερμός της φύσης που λέγεται «μητρικό ένστικτο» και σώθηκαν στο παρά πέντε.

Κι όσες από εμάς είμαστε μαμάδες, το έχουμε νιώσει ουκ ολίγες φορές και ξέρουμε καλά πως είναι να αγωνιάς για το παιδί σου την ώρα που όλοι γύρω σε κοιτάζουν περίεργα επειδή σε θεωρούν υπερβολική και υποχόνδρια.

Παρ’ όλ’ αυτά, όταν πρόκειται για το παιδί της, κάθε μάνα οφείλει να ακούει το ένστικτό της γιατί είναι ένα χάρισμα μοναδικό που σώζει κυριολεκτικά ζωές!

Γιατί η μάνα:

 

Advertisements

Ξέρει το παιδί της όσο κανένας άλλος

Από την περίοδο της εγκυμοσύνης κιόλας, μια γυναίκα μαθαινει να αφουγκράζεται το σώμα της και να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει με το έμβρυο που κυοφορεί. Όταν το παιδί γεννηθεί, η μάνα είναι εκείνη που βρίσκεται πάντα δίπλα του και προσαρμόζει και το βιολογικό της ρολόι ακόμα στις ανάγκες και το πρόγραμμά του. Είναι, λοιπόν, φυσικό, να αναπτύσσει ένα ιδιαίτερο αισθητήριο για το μικρό της, που όμοιό του δεν μπορεί να έχει κανείς.

 

Έχει μαζί του έναν μοναδικό δεσμό και μια ιδιαίτερη επικοινωνία

Καθώς το παιδί μεγαλώνει, ανταποκρίνεται και αλληλεπιδρά με το οικείο περιβάλλον του, χτίζει με τη μητέρα του έναν ιδιαίτερο δεσμό – η επικοινωνία τους είναι καθαρή, ενστικτώδης και μοναδική. Είναι εκείνη που γνωρίζει τις ανάγκες και καταλαβαίνει τις επιθυμίες του καλύτερα από οποιονδήποτε και ο άνθρωπος στον οποίο έχει απόλυτη και τυφλή εμπιστοσύνη. Μαζί της επικοινωνεί χωρίς λόγια, με ένα βλέμμα, ένα νεύμα ή έναν αναστεναγμό.

 

Advertisements

 

Αισθάνεται τον πόνο του και ανακουφίζεται με τη χαρά του

Το δέσιμο της μάνας με το παιδί είναι κάτι που δεν μπορούμε να περιγράψουμε με λόγια, μια σχέση που βασίζεται στην υψηλή ενσυναίσθηση και κυριαρχεί απόλυτα στον συναισθηματικό της κόσμο – ειδικά τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Η μάνα αισθάνεται τον πόνο του παιδιού λες και πονάει εκείνη (και μάλιστα διπλά) και ανακουφίζεται με τη χαρά του λες και βιώνει την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της.

 

Advertisements

Μένει σε εγρήγορση όταν όλοι εφυσηχάζουν

Γι’ αυτό και μια μάνα δεν χαλαρώνει ποτέ όταν πρόκειται για το παιδί της – δεν χάνει την ψυχραιμία της, αλλά δεν εφησυχάζει κιόλας. Οι ιδιαίτεροι αισθητήρες της παραμένουν σε πλήρη λειτουργία και αυτή της η εγρήγορση είναι η σημαντικότερη δικλείδα ασφαλείας για το παιδί. Ό,τι κι αν συμβαίνει, εκείνη θα το αντιληφθεί ακόμα κι όταν οι ίδιοι οι γιατροί της λένε με τη σιγουριά της επιστήμης τους ότι όλα πάνε καλά.

 

Ζει για να το προστατεύει από κάθε τι

Και πώς να μην το αντιληφθεί, αφού η μάνα είναι ο φύλακας άγγελός του και ζει κυριολεκτικά για να προστατεύει το παιδί της από κάθε κίνδυνο ορατό και αόρατο. Είναι η πρώτη και μοναδική της προτεραιότητα και δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω όταν πρόκειται για την υγεία, την ασφάλεια και την ευτυχία του σπλάχνου της, που το μεγαλώνει με αλλεπάλληλες θυσίες και αστείρευτη αγάπη.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα