Ο χυμός λεμονιού, με υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ και γεμάτoς αντιβακτηριακές ιδιότητες, είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά καθαριστικά. Από τον καθαρισμό του φούρνου έως την αποκατάσταση της λάμψης του νεροχύτη σου, είναι ένας αποτελεσματικός, οικονομικός και φιλικός προς το περιβάλλον, τρόπος καθαρισμού του σπιτιού.

Advertisements

 

Για να αξιοποιήσεις τη δύναμη καθαρισμού του λεμονιού διάβασε αυτή τη λίστα με τις καλύτερες φυσικές λύσεις που θα κάνουν θαύματα στην κουζίνα σου. Ρίξε μια ματιά παρακάτω …

Καθάρισε τον φούρνο σου χρησιμοποιώντας το χυμό λεμονιού

Το λεμόνι είναι ένας φυσικός παράγοντας απολίπανσης, που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό του φούρνου. Για να το δοκιμάσεις, απλώς κόψε το λεμόνι στη μέση και άπλωσε τον χυμό λεμονιού σε όλες τις επιφάνειες του φούρνου. Στη συνέχεια, άφησε το να καθίσει για 30 λεπτά πριν χρησιμοποιήσεις ένα υγρό πανί για να αφαιρέσεις τυχόν λίπη και βρωμιά. Θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα!

 

Advertisements

Καθάρισε τον φούρνο μικροκυμάτων σου

Θέλεις να κάνεις τον φούρνο μικροκυμάτων σου να λάμπει; Αν ναι γέμισε ένα μπολ που μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων, με νερό μέχρι τη μέση. Στη συνέχεια, κόψε το μισό λεμόνι και στύψε το στο νερό πριν τοποθετήσεις το λεμόνι μέσα στο μπολ επίσης.

Μόλις το κάνεις αυτό, βάλε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 λεπτά (αυτό θα διευκολύνει την απομάκρυνση λεκέδων και λιπών μέσα στη συσκευή). Στη συνέχεια, άφησε το μπολ να μείνει για πέντε λεπτά και στη συνέχεια σκούπισε το εσωτερικό με ένα καθαρό πανί.

 

Καθάρισε το νεροχύτη σου με χυμό λεμονιού και μαγειρική σόδα

Εάν έχεις έναν βρώμικο νεροχύτη, ο χυμός λεμονιού είναι ακριβώς ο τρόπος για να γίνει τόσο καθαρός σαν καινούργιος. Πρώτα απ ‘όλα, δημιούργησε μια πάστα με μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, πάρε ένα πανί καθαρισμού και τρίψε το μείγμα στο νεροχύτη, στοχεύοντας στις συγκεκριμένες βρώμικες περιοχές. Χάρη στο κιτρικό οξύ του λεμονιού και τη φυσική λειαντικότητα της μαγειρικής σόδας, ο νεροχύτης σου θα λάμψει και θα μυρίζει υπέροχα.

Advertisements

 

Θα κάνει το ψυγείο σου να μοσχομυρίζει φρεσκάδα

Εξαφάνισε τις μυρωδιές του φαγητού στο ψυγείο σου τοποθετώντας μερικές φέτες λεμονιού σε ένα πιάτο και αφήνοντάς τις μέσα. Οι φέτες θα απορροφήσουν τυχόν δυσάρεστες οσμές και το ψυγείο σου θα μυρίζει φρεσκάδα. Πρέπει όμως να αλλάζεις τις φέτες κάθε λίγες εβδομάδες.

 

 

Advertisements

Εξαφάνισε τους λεκέδες του πάγκου της κουζίνας με χυμό λεμονιού

Όλες γνωρίζουμε πόσο εύκολο είναι να λερώσουμε τους πάγκους της κουζίνας μας και πόσο δύσκολο είναι να τους καθαρίσουμε.

Δοκίμασε να ρίξεις χυμό λεμονιού πάνω από τους λεκέδες και άφησέ το να καθίσει για λίγα λεπτά. Επειδή τα λεμόνια είναι όξινα μην το αφήσεις να καθίσει για περισσότερο από δύο λεπτά. Πρόσθεσε μαγειρική σόδα πάνω και χρησιμοποίησε ένα υγρό πανί για να αφαιρέσεις τους λεκέδες.  Ωστόσο, μην το δοκιμάσεις σε μαρμάρινο πάγκο καθώς θα μπορούσε να αφήσει σημάδι.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

Advertisements