Μην χασετε

4 tips για να οργανώσετε σωστά την αλλαξιέρα του μωρού σας

Είναι από τα πρώτα πράγματα που απασχολούν τις μαμάδες, αφού ειδικά τους πρώτους μήνες χρειάζεται να αλλάξουν αρκετές φορές το μωρό τους. Ο λόγος φυσικά γίνεται για την αλλαξιέρα, ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα από τη λίστα που φτιάχνουν όλες οι νέες μαμάδες. Σε περίπτωση που βρίσκεστε στην αναζήτηση τρόπων για να οργανώσετε το μέρος που θα αλλάζετε το μωρό σας τότε τα παρακάτω tips ίσως σας φανούν αρκετά χρήσιμα. Αν έχετε αντίστοιχη εμπειρία στο παρελθόν πιθανότατα κάποια θα τα έχετε ήδη σκεφτεί αλλιώς ρίξτε μία ματιά για να είστε προετοιμασμένες με την έλευση του μικρού σας.

Advertisements
  1. Σκεφτείτε πως σας βολεύει να αλλάζετε το μωρό σας. Αν είστε αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας. Ανάλογα δηλαδή με το χέρι που θα κρατάτε το μωρό σας πρέπει να οργανώσετε τα πράγματα στην αντίθετη μεριά για να σας διευκολύνουν στις κινήσεις.
  2. Βρείτε το ιδανικό ύψος. Αυτό μπορεί να ακούγεται περιττό, αλλά από τους πρώτους κιόλας μήνες θα καταλάβετε ότι παίζει το δικό του ρόλο. Θα σας είναι πολύ πιο εύκολα να σηκώνετε και να αλλάζετε το παιδί αν η αλλαξιέρα βρίσκεται στο κατάλληλο για εσάς ύψος.
  3. Οργανώστε το χώρο γύρω από την αλλαξιέρα και τοποθετήστε σε ένα μέρος που έχετε άμεσα πρόσβαση με το χέρι σας τα απαραίτητα, όπως πάνες, μωρομάντηλα, κρέμες κλπ. Χρησιμοποιήστε καλάθια ή κουτιά για να είναι πάντα τακτοποιημένα.
  4. Κρατήστε κάτω από την αλλαξιέρα ένα stock σε πάνες, φορμάκια, πετσετούλες κι ότι άλλο μπορεί να χρειαστείτε. Έτσι κάθε φορά που θα τελειώνει κάτι ή θα χρειάζεστε κάτι επιπλέον δεν θα είναι πρόβλημα!

4moms.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα