Μην χασετε

4 απλοί τρόποι για να διώξετε τις μυρωδιές και τη μούχλα από το ψυγείο σας

Διαπίστωσες ότι το ψυγείο έχει δυσάρεστες οσμές; Mην απογοητεύεσαι! Υπάρχουν πολλοί, εύκολοι τρόποι για να απομακρύνεις βρωμιές, μούχλα και μυρωδιές σε λίγες μόλις ώρες.

Πώς θα διώξεις τις οσμές από το ψυγείο σου

1) Mε μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα έχει την ικανότητα να απορροφά αποτελεσματικά τις δυσάρεστες οσμές. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιείται ευρέως για τον καθαρισμό διαφόρων αντικειμένων στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, αν μυρίζει το ψυγείο σου, είναι να απλώσεις μια λαδόκολλα σε ένα ράφι του ψυγείου και να βάλεις πάνω λίγη σκόνη μαγειρικής σόδας. Άφησέ το να δράσει για περίπου 24 ώρες ώστε να φύγουν οι μυρωδιές από το ψυγείο.

2) Με λεμόνι

Advertisements

Το λεμόνι φημίζεται για τις αντισηπτικές του ιδιότητες και μπορεί να σε βοηθήσει στον καθαρισμό του ψυγείου αλλά και την άμεση εξαφάνιση δυσάρεστων οσμών. Στύψε 1- 2 λεμόνια και βάλε το χυμό τους να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με μισή ποσότητα νερού. Όσο ακόμα το μείγμα είναι ζεστό, τοποθέτησε το στο ψυγείο για ένα βράδυ.

 

 

3) Με ξύδι

Advertisements

Το λευκό ξύδι είναι ένα εκπληκτικό καθαριστικό που μπορεί να σου δώσει λύση για πολλά προβλήματα μέσα στο σπίτι. Τοποθέτησε ένα μπολ ή ένα ανοιχτό φλιτζάνι με ξύδι στο πρώτο ράφι του ψυγείου σου και την επόμενη ημέρα θα έχουν απορροφηθεί όλες οι άσχημες οσμές.

4) Με κόκκους καφέ

Τοποθέτησε μία λαδόκολλα σε ένα ράφι του ψυγείου σου και κάλυψε την επιφάνεια της με κόκκους ελληνικού καφέ. Περίμενε μερικές ώρες, ώστε να δράσουν οι εκπληκτικές δυνάμεις του καφέ. Όταν αφαιρέσεις τη λαδόκολλα, όλες οι δυσάρεστες οσμές θα έχουν πια εξαφανιστεί.

Πώς θα διώξεις τη μούχλα από το εσωτερικό του ψυγείου

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μείγμα νερού με χλωρίνη στο οποίο θα βουτήξεις ένα σφουγγάρι και με αυτό θα τρίψεις τις επιφάνειες. Μια άλλη λύση είναι να πάρεις μια παλιά σου οδοντόβουρτσα, να την βουτήξεις σε μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού και να τρίψεις τοπικά.

 

 

Πηγή

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα