Μην χασετε

2χρονο κοριτσάκι δάγκωσε φίδι σε αντίποινα που της είχε επιτεθεί και το σκότωσε!

Ένα κοριτσάκι μόλις 2 ετών από το χωριό Kantar της Τουρκίας δάγκωσε το φίδι που της είχε επιτεθεί στην αυλή του σπιτιού της και το σκότωσε!

 

Οι γείτονες άκουσαν τις φωνές του παιδιού και όταν έφτασαν κοντά της, ανακάλυψαν ένα φίδι 50 εκατοστών σφηνωμένο ανάμεσα στα δόντια της και ένα σημάδι από δάγκωμα στα χείλη της. Η μικρούλα είχε δαγκώσει το φίδι σε αντίποινα που της είχε επιτεθεί, με αποτέλεσμα να το σκοτώσει.

Η 2χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Bingol για να λάβει ιατρική φροντίδα για τα τραύματά της και μετά από 24 ώρες παρακολούθησης, οι γιατροί έκριναν ότι είναι μια χαρά στην υγεία της και μπορεί να πάρει εξιτήριο.

Advertisements

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα παιδιά είναι σημαντικά πιο ευάλωτα από τους ενήλικες στις δηλητηριώδεις παρενέργειες των φιδιών λόγω της μικρής μάζας του σώματός τους. Ανάλογα με το είδος του φιδιού, το δηλητήριο περιέχει είτε πρωτεΐνες αιμοτοξίνες που εμποδίζουν την πήξη του αίματος είτε νευροτοξίνες που διακόπτουν τα νευρικά ερεθίσματα. Έτσι, ένα δάγκωμα μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη ιστών, ανεπάρκεια οργάνων, αιμορραγία, παράλυση και άλλες επιπτώσεις.

Το είδος του φιδιού που εμπλέκεται στο περιστατικό είναι άγνωστο. Από τα 45 είδη φιδιών που υπάρχουν στην Τουρκία, τα 12 είναι δηλητηριώδη. Ωστόσο, δεδομένου ότι το κοριτσάκι δεν έπαθε τίποτα, είναι πιθανό ότι δαγκώθηκε από ένα μη δηλητηριώδες είδος.

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα