Μην χασετε

28 Καταπληκτικές DIY ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα παλιά παράθυρα στην διακόσμηση του σπιτιού σας

Τα παλιά παράθυρα αποτελούν ένα στολίδι στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού. Δεν προσφέρουν όμως προστασία από τις καιρικές συνθήκες και την υγρασία στο χώρο. Η αντικατάσταση κουφωμάτων είναι η μόνη λύση για να εξοικονομήσεις χρήματα από τη μόνωση και τη θέρμανση του σπιτιού σου. Αυτό δεν σημαίνει, ότι τα παλιά παράθυρα και πόρτες, χρειάζεται να πεταχτούν. Σου παρουσιάζουμε top κατασκευές με παλιά παράθυρα, ώστε να τα αξιοποιήσεις στο έπακρο, σε κάθε χώρο του σπιτιού.

Κατασκευές με παλιά παράθυρα για κάθε χώρο! 

Δες πόσες εφαρμογές μπορεί να έχουν οι κατασκευές με παλιά παράθυρα, σε κάθε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του σπιτιού!

1. Κατασκευές με παλιά παράθυρα για διακόσμηση 

Ίσως από τις πιο εύκολες κατασκευές είναι να κατασκευάσεις κορνίζες, καθώς απαιτεί λίγη δουλειά για ένα όμορφο αποτέλεσμα.  Αφαίρεσε τα τζάμια από τα ξύλινα κουφώματα και πέρνα σύρματα ή σχοινάκια κατά μήκος του κουφώματος. Έπειτα με μικρά μανταλάκια πιάσε τις φωτογραφίες που θέλεις πάνω στα σύρματα και κρέμασε την κατασκευή σου όπου θες!

Μπορείς να κρατήσεις το κούφωμα ως έχει για μία Vintage όψη ή να βάψεις το ξύλο σε ό,τι χρώμα θέλεις για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Advertisements

Επίσης, μία άλλη ιδέα είναι να τοποθετήσεις ένα ταμπλό στο πίσω μέρος του κουφώματος και να γεμίσεις το κάθε τετράγωνο με διαφορετικό χρώμα, ύφασμα, ή ακόμα και μοτίβα από πλακάκια. Μπορείς επίσης να κολλήσεις φωτογραφίες ή παραστάσεις στο πίσω μέρος του παραθύρου. Με αυτό τον τρόπο θα φτιάξεις μοναδικούς πίνακες θα εντυπωσιάσεις φίλους και γνωστούς με τις κατασκευές σου. Πάρε έμπνευση:

2. Κατασκευές με παλιά παράθυρα για το σαλόνι 

Υπάρχουν πολλές ιδέες για κατασκευές από παλιά παράθυρα και παντζούρια για το σαλόνι. Εφόσον το έχεις με το σφυρί και το τρυπάνι, μπορείς να φτιάξεις από κομοδίνο και κρεμάστρα, μέχρι τραπεζάκι και σύνθετο σαλονιού, χρησιμοποιώντας τα παλιά σου τετράγωνα παράθυρα σε πρώτο πλάνο. Πάρε ιδέες παρακάτω:

3. Κατασκευές με παλιά παράθυρα για την κρεβατοκάμαρα

Από κεφαλάρι κρεβατιού, μέχρι διαχωριστικά από παλιά παντζούρια, οι ιδέες είναι αμέτρητες και για την κρεβατοκάμαρα! Μπορείς επίσης να φτιάξεις μοναδικά φωτιστικά χρησιμοποιώντας led φωτάκια ή πίνακες βάφοντας κατευθείαν πάνω στο γυαλί με ειδικά χρώματα.

4. Κατασκευές με παλιά παράθυρα για τον κήπο 

Εφόσον είσαι από τους τυχερούς που έχουν κήπο ή αυλή, τα παλιά παράθυρα θα έρθουν να ταιριάξουν γάντι! Από γλάστρες μέχρι μικρά θερμοκήπια μπορείς να δημιουργήσεις πραγματικά εμπνευσμένες κατασκευές από παλιά παράθυρα. Αν έχεις προχωρήσει σε αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων και σου έχουν μείνει πολλά παράθυρα, τότε μπορείς ακόμα να φτιάξεις και διαχωριστικό για την αυλή σου! Ξεσήκωσε ιδέες:

5. Κατασκευές με παλιά παράθυρα για το μπάνιο & την κουζίνα

Κατασκεύασε εύκολα ένα ντουλάπι για το μπάνιο και την κουζίνα, χρησιμοποιώντας παλιά παράθυρα, γάντζους, ράφια και φαντασία!

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα