Μην χασετε

10 σημεία που οι περισσότερoι ξεχνoύν να καθαρίσουν όλο το Χειμώνα

Υπάρχουν κάποια σημεία μέσα στο σπίτι που δεν τα καθαρίσατε μέσα στο χειμώνα και τώρα που μπαίνει σιγά σιγά η άνοιξη ήρθε η ώρα να το κάνετε. Ποια είναι αυτά τα σημεία; Δείτε τα ένα-ένα και ξεκινήστε σιγά-σιγά το καθάρισμα.

 

Πόρτες

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες νοικοκυρές συνηθίζουν να καθαρίζουν τις πόρτες είτε την άνοιξη είτε το φθινόπωρο (είτε και τις δύο εποχές του χρόνου). Καθαρίζοντας τις πόρτες θα ανανεωθεί ο χώρος σας και αμέσως θα δείξει πιο καθαρός. Φτιάξτε ένα απορρυπαντικό μόνοι σας αναμειγνύοντας 1 κ.σ. μαγειρική σόδα, λίγο υγρό σαπούνι πιάτων και 4 φλ. ζεστό νερό.

 

Advertisements

Ντουλάπια

Κάντε την οργάνωση και την καθαριότητα των ντουλαπιών σας παιχνίδι χρησιμοποιώντας όμορφα πλαστικά δοχεία, ετικέτες και τάπερ για να οργανώσετε τέλεια αυτούς τους χώρους (στους οποίους συνήθως επικρατεί πανικός). Καθαρίστε εξωτερικά τα ντουλάπια της κουζίνας με ένα μείγμα από 1 μέρος ελαιόλαδου και 2 μέρη μαγειρικής σόδας. Για το εσωτερικό των ντουλαπιών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλιαρό νερό, υγρό πιάτων και λίγο ξίδι.

Με λίγο ελαιόλαδο και μαγειρική σόδα τα ντουλάπια σας θα λάμψουν σαν καινούρια.

Έπιπλα

Το κάτω μέρος των επίπλων συνήθως δεν καθαρίζεται από τις περισσότερες από εσάς. Μήπως ήρθε η ώρα να το καθαρίσετε τώρα; Γυρίστε κάθε έπιπλο ανάποδα (αυτό ισχύει για μικρά έπιπλα) και σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα από κάτω. Με ένα πανάκι ξεσκονίστε καλά τις επιφάνειες κάτω από τα έπιπλα. Για βαριά έπιπλα ζητήστε τη βοήθεια του συντρόφου σας ώστε να τα καθαρίσετε πιο γρήγορα και εύκολα.

Tip Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα πολύ καλό απορρυπαντικό για ξεσκόνισμα. Θα χρειαστείτε 3/4 φλ. νερό, 1/4 φλ. ξίδι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1/4 κ.σ. αιθέριο έλαιο λεμονιού.

Κουρτίνες

Οι κουρτίνες είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού και επειδή πρόκειται να μαζέψουν πολύ σκόνη και βρωμιά τώρα που ο καιρός φτιάχνει και θα έχετε πόρτες και παράθυρα ανοιχτά, καλό θα ήταν να τις καθαρίσετε για να αντέξουν περισσότερο. Οι περισσότερες κουρτίνες πλένονται εύκολα στο πλυντήριο ρούχων. Για ευαίσθητα υφάσματα προτιμήστε το πλύσιμο στο χέρι.

Advertisements

 

Βαζάκι για οδοντόβουρτσες

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης το 2011 έδειξε πως το βαζάκι μέσα στο οποίο βάζουμε τις οδοντόβουρτσές μας είναι το 3ο πιο βρώμικο αντικείμενο σε όλο το σπίτι. Απίστευτο; Για να το καθαρίσετε γεμίστε το με ζεστό νερό και τρίψτε το εσωτερικό του με μια παλιά αλλά καθαρή οδοντόβουρτσα. Αφού καθαριστεί καλά, γεμίστε το με στοματικό διάλυμα και αφήστε το έτσι για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύντε καλά και αφήστε το να στεγνώσει φυσικά πριν τοποθετήσετε και πάλι στο εσωτερικό του τις οδοντόβουρτσές σας.

Κι όμως, αυτό το αντικείμενο είναι το 3ο πιο βρώμικο αντικείμενο σε όλο το σπίτι.

Πίνακες

Αν δεν έχετε ξεσκονίσει όλο το χειμώνα τους πίνακες που έχετε κρεμασμένους στους τοίχους σας τότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε. Βγάλτε εντελώς τους πίνακες από τον τοίχο και ξεσκονίστε τους με το ίδιο μείγμα που σας είπαμε να ξεσκονίσετε τα έπιπλά σας.

Κουρτίνα και πατάκι μπάνιου

Δύο ακόμα πράγματα στο σπίτι που χρειάζονται καθάρισμα είναι η κουρτίνα και το πατάκι του μπάνιου. Αυτά τα δύο αντικείμενα, λόγω της υγρασίας του μπάνιου, λερώνονται εύκολα και γεμίζουν με βακτήρια. Πλύντε τα στο πλυντήριο προσθέτοντας 1 φλ. μαγειρική σόδα.

 

Advertisements
Πλύντε την κουρτίνα μπάνιου στο πλυντήριο (ελέγξτε τις οδηγίες πρώτα για να δείτε αν μπορείτε να τη βάλετε στο πλυντήριο) μαζί με 1 φλ. μαγειρική σόδα.

Πλυντήριο πιάτων

Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό αλλά το πλυντήριο πιάτων χρειάζεται οπωσδήποτε καθάρισμα τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Αφαιρέστε το φίλτρο ώστε να το πλύνετε καλά με ζεστό νερό και σαπουνάδα. Στη συνέχεια βάλτε μια άδεια πλύση με κρύο νερό και αφήστε την πόρτα ανοιχτή για 1-2 μέρες ώστε να στεγνώσει το πλυντήριό σας φυσικά.

Σφουγγάρια

Ίσως έχετε την πεποίθηση πως τα σφουγγάρια σας είναι καθαρά επειδή τα πλένετ συχνά πλένοντας ταυτόχρονα και το σώμα σας. Δυστυχώς αυτή η πεποίθηση είναι λανθασμένη. Τα σφουγγάρια συσσωρεύουν πολλά μικρόβια και νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας. Για να τα καθαρίσετε γεμίστε μια λεκάνη με ίση ποσότητα νερού-ξιδιού και αφήστε τα εκεί για 1 ώρα.

Με ξίδι και νερό θα σκοτωθούν όλα τα μικρόβια από τα σφουγγάρια σας.

Τηλεκοντρόλ

Όλα τα κοντρόλ που έχετε στο σπίτι σας πρέπει να καθαρίζονται τακτικά γιατί είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού. Ανακατέψτε 2 κ.σ νερό με 2 κ.σ. οινόπνευμα και καθαρίστε με ένα βαμβακερό πανί όλα τα κοντρόλ του σπιτιού. Με το ίδιο μείγμα μπορείτε να καθαρίσετε και τα τηλέφωνα. Χρησιμοποιήστε μπατονέτες για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα ανάμεσα στα πλήκτρα.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα