Μην χασετε

10 Οικονομικοί Τρόποι που θα Μεταμορφώσουν Οποιαδήποτε Κουζίνα

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να μην μαγειρεύουμε στις κουζίνες των ονείρων μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά πρέπει να περιοριστούμε σε μια κουζίνα που καλύπτει μόνο τα βασικά.

Οι κουζίνες είναι από τα δωμάτια του σπιτιού που μπορεί να περάσει κάποιος εξαιρετικά δημιουργικό χρόνο. Είναι επίσης σημείο συνάντησης των μελών της οικογένειας και ο χώρος όπου μπορείτε να μαγειρέψετε και να φάτε με τους φίλους σας. Δεν χρειάζεται να έχετε πολλά χρήματα για να δημιουργήσετε ένα όμορφο περιβάλλον που θα απολαμβάνετε κάθε μέρα – μερικές μικρές αλλαγές αρκούν.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Προσθέστε ή αλλάξτε φωτισμό. Αν ο φωτισμός της κουζίνας σας είναι χαμηλός, αλλάξτε τον. Είναι εύκολο και πολύ οικονομικό. Επίσης, κάποιες φορές αρκεί να αλλάξετε τον φωτισμό κάτω από τα ντουλάπια για να ανανεωθεί ολόκληρη η κουζίνα σας.
Αλλάξτε ταπέτα ραφιών. Πότε ήταν η τελευταία φορά που αλλάξατε το αντιολισθητικό ταπέτο στα ράφια της κουζίνας σας; Μπείτε στη διαδικασία να τα αλλάξετε. Θα αναγκαστείτε να βγάλετε τα αντικείμενα (και να τα ξαναβάλετε οργανωμένα) και μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα ή ένα σχέδιο που θα δίνει μια εντελώς νέα αίσθηση. Το μαύρο, για παράδειγμα, κάνει ωραία αντίθεση.
Βάλτε ένα χαλάκι. Θα δώσει νέο χρώμα, νέα υφή και είναι αρκετό για να ανανεώσει τον χώρο. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Advertisements
Αλλάξτε την βρύση. Είναι ένας πολύ απλός και άμεσος τρόπος για να αλλάξετε την κουζίνα σας. Υπάρχουν πολλές βρύσες στην αγορά και σε διάφορες τιμές. Διαλέξτε μία που ανταποκρίνεται στις οικονομικές σας δυνατότητες – δεν χρειάζεται να είναι ακριβή για να είναι λειτουργική και όμορφη!
Ανανεώστε τα χερούλια. Εννοούμε τα χερούλια των ντουλαπιών και των συρταριών. Πάρτε καινούργια, διαφορετικά από αυτά που έχετε σήμερα. Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια στο εμπόριο. Θα κάνουν τα ντουλάπια σας να φαίνονται τελείως διαφορετικά.
Προσθέστε βαγονέτα ή οργανώστε τα συρτάρια σας. Τα βαγονέτα είναι πολύ πρακτικά και θα αλλάξουν την αίσθηση που έχετε για την κουζίνα σας. Αν δεν θέλετε να προσθέσετε νέο εξοπλισμό, μπορείτε να οργανώσετε τα ήδη υπάρχοντα συρτάρια σας χρησιμοποιώντας organizers.
Προσθέστε αποθηκευτικό χώρο με ραφιέρες. Οι ραφιέρες και τα καλάθια κάτω από τον νεροχύτη θα προσθέσουν αποθηκευτικό χώρο στην κουζίνα σας και θα σίγουρα θα συμβάλλουν και στην οπτική ανανέωση του χώρου (και θα έχετε και πιο τακτοποιημένη κουζίνα αφού το κάθε πράγμα θα έχει πλέον τη θέση του).

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Πάρτε μια όμορφη πιατοθήκη. Αν έχετε χρόνια την πιατοθήκη σας, πιθανώς την έχετε συνηθίσει και δεν της δίνετε σημασία και νομίζετε πως εξυπηρετεί μόνο πρακτικούς σκοπούς. Αλλάξτε τη και θα δείτε την κουζίνα σας να αλλάζει κι αυτή!
Αλλάξτε τους διακόπτες. Αν έχετε τους κλασικούς άσπρους διακόπτες (ναι, αυτούς που λερώνονται εύκολα) για να ανάβετε το φως, δοκιμάστε να τους αλλάξετε. Ακούγεται μικρή η αλλαγή, αλλά αν το κάνετε θα διαπιστώσετε πως θα δώσουν άλλον αέρα στην κουζίνα σας
Καλύψτε τους άσχημους πάγκους. Η αλλαγή των ίδιων των πάγκων δεν είναι μικρή αλλαγή. Για να μην μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, να μια ιδέα: καλύψτε τον πάγκο με ένα μεγάλο ξύλο κοπής. Είναι πρακτικό και είναι και όμορφο!

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα