Μην χασετε

Φιλότιμο: «Εγώ στο καθήκον,εσύ στο σπίτι»

Από Το Συνιστολόγιο των Φαρμακοποιών διαβάστε την έκκληση μια γυναίκας επιστήμονα, συζύγου και πάνω απ όλα μάνας.

Advertisements

” Καλημέρα
Ονομάζομαι Αντωνοπούλου Αλεξάνδρα.
Είμαι φαρμακοποιός και μητέρα δυο πολύ μικρών παιδιών(3 ετών το ένα και 2 μηνών το δεύτερο).

Διατηρώ φαρμακείο σε πολύ κεντρικό σημείο των Αθηνών έχοντας ήδη 19 χρόνια εμπειρίας και μια ομάδα φαρμακείου 4 ατόμων.Πρακτικά για εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες και παρόχους υπηρεσιών υγείας ταυτόχρονα δεν υπάρχει ούτε στα όνειρά μας η άδεια λοχείας.Είμαστε στην 1η γραμμή από την 1η στιγμή.

Αδιαμφισβήτητα ζούμε κάτι πολυδιάστατα πρωτόγνωρο.Η ομάδα μου και εγώ καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε ,να εκπαιδεύσουμε ,να καθυσηχάσουμε τον κόσμο που έρχεται στο φαρμακείο μας,να βρούμε λύση στο τεράστιο πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων,να παίξουμε όμως το ριψοκίνδυνο παιχνίδι των πιθανοτήτων εκδήλωσης του ιού σε έναν από εμάς.

Εάν νοσήσει ένας από εμάς το φαρμακείο θα κλείσει για εβδομάδες και ταυτόχρονα θα είναι άγνωστο πόση μεγάλη διασπορά του ιού θα έχουμε κάνει έως τότε κυρίως στις ευπαθείς ομάδες που θα μας έχουν επισκεφτεί για άλλες αγωγές.
Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους ασθενείς μας.

Ζητώ από τον υπουργό υγείας να επιτρέψει στα φαρμακεία να εξυπηρετούν τους ασθενείς μέσα από το φινιστρίνι των διανυκτερεύσεων όπως πια στη γειτονική Ιταλία.Προστατεύοντας τον φαρμακοποιό η πολιτεία ουσιαστικά προστατεύει τους πολίτες από ανεξέλεγκτη διασπορά της νόσου.

Ζητώ από τους συμπολίτες μας να κάνουν πράξη την λέξη που δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα στον κόσμο:το φιλότιμο!Να σεβαστούν τους κανονισμούς και τις οδηγίες που καθημερινά ανανεώνονται και όπως είπαν οι συνάδελφοι Ιταλοί:´ΕΓΩ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ,ΕΣΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Σε μια χώρα που έχει μηδενικό αποθεματικό,λιγοστές υποδομές ,ένταση στα σύνορα της χώρας και ελάχιστη εγχώρια βιομηχανία θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει έστω φιλότιμο!

Ενεργοποιήστε το!

Advertisements

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου στο φαρμακείο για τις υπερπροσπάθειες που κάνει ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι ασθενείς άριστα καθώς και τον άντρα μου και τα παιδιά μου που στέκονται δίπλα μου και δείχνουν κατανόηση στην απουσία α μου !
#μείνε_σπίτι_παρακαλώ

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα