Μην χασετε

Τα 7 στιλιστικά λάθη που κάνουν όλες οι γυναίκες

Ποια είναι τα πιο συχνά στιλιστικά λάθη που κάνουν οι γυναίκες και ενοχλούν τους fashion experts;

Advertisements

Οι άνθρωποι, οι οποίοι ασχολούνται με τη μόδα, είτε είναι fashion editors είτε σχεδιαστές ή στιλίστες τείνουν να είναι πιο αυστηροί και να παρατηρούν τα στιλιστικά λάθη που κάνουν οι γύρω τους. Σαφώς, ο καθένας φοράει οτιδήποτε τον εκφράζει και τον κάνει να νιώθει αυτοπεποίθηση.Θα πρέπει, όμως, να παραδεχτούμε πως όλες μας έχουμε κάνει λάθη σε συνδυασμούς, αλλά και σε επιλογές ρούχων.

Η διαδικασία για να βρείτε το προσωπικό σας στιλ δεν είναι εύκολή ούτε γίνεται αμέσως. Θα πρέπει να ανακαλύψετε τι σας αρέσει, ποιες είναι οι κατάλληλες γραμμές για τον σωματότυπο σας και γενικά ποια ρούχα σας κάνουν να νιώθετε όμορφες. Μέχρι να συμβεί αυτό, χρειάζεται χρόνος και πολλές προσπάθειες. Υπάρχουν, όμως, κάποια συγκεκριμένα, μικρά ή μεγάλα, στιλιστικά λάθη που κάνουν συχνά οι γυναίκες και ενοχλούν τους fashion experts.

Λάθος μέγεθος

Πρόκειται ίσως για το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γυναίκες. Ψωνίζουν ρούχα, τα οποία δεν ταιριάζουν στη σιλουέτα τους και δεν τους εφαρμόζουν σωστά. Σίγουρα δεν έχουμε όλες τη δυνατότητα να αγοράζουμε ρούχα, τα οποία είναι κομμένα και ραμμένα στις δικές μας αναλογίες. Ωστόσο, αν επιλέξετε κάποιο ρούχο, το οποίο είναι μακρύ μπορείτε να το κοντύνετε ή αν ένα παντελόνι σας είναι μεγάλο στη μέση μπορείτε να το στενέψετε, ώστε να σας ταιριάζει τέλεια.

Λάθος συνδυασμοί

Η μόδα και τα trends της λειτουργούν σαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για τις γυναίκες. Περιμένουν τις τάσεις κάθε εποχής για να δοκιμάσουν νέα πράγματα και να πειραματιστούν με τις εμφανίσεις τους. Ακριβώς αυτός είναι και ο στόχος της μόδας. Να μας κάνει να πειραματιστούμε μέχρι να βρούμε τα ιδανικά ρούχα για εμάς. Στις τελευταίες collection των σχεδιαστών κυριαρχεί το mix and match, έτσι μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να δημιουργήσετε εντυπωσιακές εμφανίσεις, αρκεί να μην το παρακάνετε. Αυτό είναι κάτι που ενοχλεί αρκετά τους fashion experts, η υπερβολική προσπάθεια εντυπωσιασμού.

 

35264182_1838077596498838_7905422001651580928_n

Advertisements

 

Στημένες εμφανίσεις

Η Allyson Payer είναι fashion editor στο whowhatwear.com.uk και απεχθάνεται τα υπερβολικά στιλιζαρισμένα outfits. Παράδειγμα; Οι γυναίκες αγαπούν τα ψηλόμεσα τζιν και τα υφασμάτινα παντελόνια, και τα συνδυάζουν με πουκάμισα. Την επόμενη φορά, αντί να βάλετε όλο το πουκάμισο μέσα από το παντελόνι, βάλτε μόνο την μπροστινή πλευρά και αφήστε το υπόλοιπο εκτός. Αυτομάτως θα φανεί πως γνωρίζετε από μόδα και δημιουργείτε το προσωπικό σας στιλ με επιτυχία.

Άσχημες τσάντες

Οι τσάντες, όπως και τα κοσμήματα, ολοκληρώνουν μία εμφάνιση. Έτσι, όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο look, θα πρέπει να επιλέγετε προσεκτικά και την τσάντα σας. Δεν χρειάζεται, βέβαια, να κρατάτε μόνο πανάκριβες τσάντες μεγάλων οίκων μόδας ή να τις συνδυάζεται πάντα με τα παπούτσια σας. Απλά, κάθε φορά που επιλέγετε μία τσάντα από την συλλογή σας, προσέξτε να είναι σε καλή κατάσταση.

33432040_242279429686505_6496996865450442752_n

 

Πολύ στενά ρούχα

Advertisements

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τη συνολική εικόνα σας είναι τα σωστά νούμερα των ρούχων σας. Πολλές φορές μένουμε προσκολλημένες σε ένα συγκεκριμένο νούμερο είτε σε παντελόνι είτε σε πουκάμισα και δεν δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό. Αν ένα ρούχο είναι πολύ στενό, μας δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι μικρό για το σώμα μας και κατ’επέκταση πως δε νιώθουμε άνετα φορώντας το. Αν είναι πολύ μεγάλο για εμάς, φαινόμαστε σαν να επιπλέουμε μέσα σ’ αυτό. Την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια, πριν μπείτε στο δοκιμαστήριο, πάρτε μαζί σας ένα μικρότερο και ένα μεγαλύτερο νούμερο από ό,τι θα παίρνατε συνήθως. Δοκιμάστε τα όλα και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.

 

Σωστή επιλογή εσωρούχων

Παρόλο που είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές με την εξωτερική μας εμφάνιση, αν θέλουμε να πετύχουμε μία αψεγάδιαστη εμφάνιση θα πρέπει να φροντίζουμε ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια. Μία θεωρητικά μικρή λεπτομέρεια που ενοχλεί τους fashion experts είναι η λανθασμένη επιλογή εσωρούχων. Το σουτιέν θα πρέπει να σας προσφέρει τη στήριξη που χρειάζεστε, να μην φαίνονται οι τιράντες μέσα από τα ρούχα σας και να μην είναι πολύ στενά ώστε να σας πιέζουν. Επιπλέον, ανάλογα με τα ρούχα που επιλέγετε θα πρέπει να προσαρμόζετε και τα εσώρουχα σας για να είναι ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, ένα λευκό φόρεμα χρειάζεται μπεζ εσώρουχο χωρίς ραφές.

 

34983098_185440612138666_4141949229130055680_n

 

Άνετα παπούτσια

Εδώ θα πρέπει να παραδεχτούμε πως πολλές από εμάς έχουμε επιλέξει να φορέσουμε παπούτσια, τα οποία δεν περπατάμε με ιδιαίτερη ευκολία. Άλλωστε ποια γυναίκα μπορεί να αντισταθεί σε ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα στιλέτο; Καμία, αλλά θα έπρεπε αν δεν μπορεί να τα περπατήσει με ευκολία. Όσο όμορφα ή κομψά και να είναι κάποια παπούτσια, αν δεν μπορείτε να τα φορέσετε και να νιώθετε άνετες χάνουν την αξία τους.

 

Πηγή φωτογραφιών: Instagram @emmahill, @blaireadie

Πηγή: gynaikamagazine.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα