Μην χασετε

Ταπετσαρία Τοίχου: 8 Τρόποι να τη Χρησιμοποιήσεις Αλλιώς!

Μάθετε που αλλού μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε, γιατί η ταπετσαρία προσφέρεται για όμορφες διακοσμητικές ιδέες και εκτός των… τοίχων. Είναι γνωστό ότι μια ταπετσαρία στον τοίχο δίνει πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα – ακόμα κι αν χρησιμοποιηθεί σε έναν μόνο τοίχο. Σκεφτείτε λοιπόν να έχετε στο σπίτι σας αυτό το στοιχείο ή σε μικρές επιφάνειες σε διάφορα σημεία.

Advertisements
  • Τοποθετήστε τη σε ένα ταμπλό, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε αντί για κεφαλάρι κρεβατιού.
Βάλτε ταπετσαρία στο κεφαλάρι του κρεβατιού σας.
  • Στις πόρτες ντουλαπιών ή συρταριών. Ιδιαίτερα σε ένα παλιό ντουλάπι, το οποίο θα τρίψετε και θα περιποιηθείτε ή θα βάψετε σε ένα φωτεινό χρώμα, μια ταπετσαρία με μοντέρνα μοτίβα θα ανανεώσει εντελώς την εικόνα του.

 

Μεταμορφώστε ένα παλιό ντουλάπι με μια ταπετσαρία σε έντονα χρώματα και απαλλαγείτε από τα μονότονα πλαστικά αυτοκόλλητα.
  • Στην επιφάνεια τραπεζιού. Από πάνω μπορείτε να παραγγείλετε σε ανάλογες διαστάσεις γυαλί (για την προστασία της ταπετσαρίας). Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε ένα παλιό τραπέζι ή έπιπλο καινούργιο.
  • Ντύστε ένα πάνελ με ένα ιδιαίτερο μοτίβο και τοποθετήστε το στον τοίχο σαν… έργο τέχνης. Μάλιστα, αντί να το καρφώσετε, μπορείτε να το αφήσετε να ακουμπάει επάνω στον τοίχο!
Ντύστε με ταπετσαρία τα καπέλα των φωτιστικών σας και ανανεώστε τα εύκολα και οικονομικά.
  • Στο ταβάνι. Αλλάξτε δραστικά ένα διάδρομο, ένα χολ, ένα καθημερινό καθιστικό, το WC, τοποθετώντας ένα αγαπημένο σας θέμα στο ταβάνι.
Αντί να βάλετε ταπετσαρία στους τοίχους, βάλτε στο ταβάνι!
  • Ντύστε με ταπετσαρία τα καπέλα των φωτιστικών σας και ανανεώστε τα εύκολα και οικονομικά.
  • Στις εσωτερικές πόρτες. Αντί να τις βάψετε, ντύστε τες με ταπετσαρία. Βάψτε μονόχρωμο τον τοίχο και βάλτε τις ρίγες επάνω στην πόρτα! Θα εξαφανίσετε τον όγκο της πόρτας κάνοντας ακόμα κι ένα μικρό χολ να δείχνει μεγαλύτερο.
  • Σε περίπτωση που θέλετε να τοποθετήσετε την ταπετσαρία από ένα συγκεκριμένο ύψος του τοίχου και κάτω ή πάνω, θα χρειαστεί να παραγγείλετε ξύλινα πηχάκια για να καλύψετε το άκομψο τελείωμα ή μία μπορντούρα ταπετσαρίας.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα