Μην χασετε

Συγκινεί η Anastacia: «Οι δύο φορές που νίκησα τον καρκίνο»

Όταν η ύψους 1,60 μ. Anastacia βγήκε στο τεράστιο μπαλκόνι του lobby στην Costa Navarino, οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι δεν την αντιληφθήκαμε αμέσως. Όταν όμως άρχισε να μιλάει –να μιλάει, όχι να τραγουδάει–, ο χαρακτηρισμός «The little lady with the big voice» που της έχει αποδοθεί έμοιαζε να την περιγράφει πλήρως.

Advertisements

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα. «Όταν σου προτείνουν να έρθεις στην Ελλάδα, δεν μπορείς να αρνηθείς και εύκολα. Αλλά είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι αυτή την καταπληκτική περιοχή στην Costa Navarino. Οι άνθρωποι είναι τόσο ευγενείς». Το δίλημμα «ελληνικά νησιά ή Αθήνα» δεν υφίσταται για εκείνη, αφού όταν έρχεται στη χώρα μας είναι για να ξεκουραστεί, άρα είναι προφανής η προτίμησή της. Μου λέει πως δεν έχει προλάβει να κάνει κάτι πέρα από το να απολαμβάνει τη θέα και τον ήλιο, την ώρα που «οι συνεργάτες μου έχουν πάει για τένις και σπα».

Η Anastacia, πριν κάνει όλες αυτές τις μεγάλες επιτυχίες, ήταν επαγγελματίας χορεύτρια. Όταν τη ρωτάω αν ξέρει κάποιον ελληνικό χορό ή αν έχει δει να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς, μου κάνει με το χέρι μια φιγούρα που θυμίζει αραμπέσκ τσιφτετέλι. «Κάπως έτσι δεν γίνεται; Πρέπει να έχεις πολλά χέρια στον αέρα» μου λέει γελώντας. Όταν άφησε το χορό, αναζήτησε ένα συμβόλαιο με δισκογραφική –κάνοντας παράλληλα back vocals– που δεν ήρθε παρά το γεγονός πως στελέχη δισκογραφικών αναγνώριζαν τη μοναδικότητα της φωνής της (το εύρος των οκτάδων που πιάνει είναι μιας σοπράνο). Η απόφασή της να διαγωνιστεί στο ριάλιτι The Cut του MTV τo 1998 αποδεικνύεται κομβική: Παρότι δεν κερδίζει, οι Elton John και Michael Jackson εντυπωσιάζονται από τη φωνή της και η Anastacia υπογράφει το πολυπόθητο συμβόλαιο. To ντεμπούτο άλμπουμ της, Not That Kind, κάνει αίσθηση, ενώ το «I’m οutta love» γίνεται smash hit. Τα επόμενα χρόνια ακολουθούν τραγούδια που γίνονται επιτυχίες, κυρίως στην Ευρώπη: «One day in your life», «Why’d you lie to me». Καθιερώνεται ως μία από τις ερμηνεύτριες πρώτης γραμμής συμμετέχοντας με τους Céline Dion, Shakira, Cher, Dixie Chicks και Stevie Nicks στο VH1 Divas Live, τραγουδάει το τραγούδι του Μουντιάλ 2002. Όλα μοιάζουν ονειρικά, μέχρι τη στιγμή που αποφασίζει να κάνει επέμβαση μείωσης στήθους, αλλά η μαστογραφία δείχνει πως πάσχει από καρκίνο του μαστού, που τον αντιμετώπισε με επέμβαση και ακτινοθεραπεία. Αμέσως μετά ίδρυσε το Anastacia Fund για την ενημέρωση των γυναικών γύρω από τον καρκίνο του μαστού.

Επανέρχεται με το «Left outside alone», που γνωρίζει μαζική επιτυχία στην Ευρώπη –συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας–, παντρεύεται το 2007 το σωματοφύλακά της, Wayne Newton, αλλά τρία χρόνια αργότερα το ζευγάρι χωρίζει. Το Φεβρουάριο του 2013 ανακοινώνει πως έχει διαγνωστεί πάλι με καρκίνο του μαστού και ξεκινά θεραπεία. Πέντε μήνες αργότερα γράφει στο Twitter «Cancer Free Forever» («Απαλλαγμένη Από τον Καρκίνο Για Πάντα»), ενώ σε συνεντεύξεις της αποκαλύπτει πως έχει κάνει επέμβαση διπλής μαστεκτομής. Αμέσως μετά μπαίνει στο στούντιο για να κυκλοφορήσει το άλμπουμ της Resurrection («Ανάσταση»). «Ξέρω πως το όνομά μου είναι ελληνικό και σημαίνει Αναστασία. Για αυτό και ήθελα να έχει αυτό τον τίτλο» μου λέει.

Λίγο πριν ξεκινήσουμε τη συνέντευξη σχηματίζεται ένα πηγαδάκι με εκείνη στο επίκεντρο. Το μινιόν παρουσιαστικό της είναι κόντρα στην μπάσα φωνή της. Ντυμένη απλά, με ένα τζιν και μια ελαφριά μπλούζα, μαγνητίζει με την άνεσή της. Μιλάει ακομπλεξάριστα, σαν να είμαστε μια παρέα φίλων σε έξοδο. Τίποτε δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, αφού η ποπ ντίβα διαθέτει το αυθεντικό star quality των αστέρων από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Το Anastacia Fund είναι η κύρια ασχολία της και ο λόγος που βρέθηκε στην Costa Navarino, καλεσμένη στη γιορτή ενός γερμανικού Golf Club. Τα χρήματα που συγκεντρώνει πηγαίνουν όλα σε δωρεές για την έρευνα. «Δεν είναι επίπονο να μιλάς συνεχώς για τις δυσκολίες που πέρασες έχοντας να αντιμετωπίσεις δύο φορές τον καρκίνο; Δεν ξυπνούν σκληρές μνήμες μέσα σου» τη ρωτάω κι εκείνη χαμογελώντας μου απαντάει: «Όχι, τουλάχιστον για μένα. Το βρίσκω ευχάριστο, γιατί έτσι βοηθάς κάποιον που υποφέρει. Έχω περάσει από όλα τα στάδια, ενώ υπάρχει κόσμος που πάσχει και είναι φοβισμένος για το επόμενο βήμα. Οπότε κάποιος που τα έχει περάσει όλα αυτά βοηθάει πολύ όταν μιλάει. Φυσικά, δεν μπορούν να το κάνουν όλοι αυτό. Είναι ένα κάλεσμα στο οποίο ανταποκρίνομαι και το απολαμβάνω».

Ο διπλός αγώνας που έκανε εναντίον του καρκίνου του μαστού θεωρεί πως την προσγείωσε, την έκανε καλύτερο και πιο δυνατό άνθρωπο. «Μια κακή εμπειρία μπορεί να σε καταστρέψει ή να σε κάνει δυνατότερο. Οπότε αποφάσισα να γίνω πιο δυνατή από το να καταστραφώ» μου λέει με γλυκύτητα, σαν να περιγράφει κάτι πολύ καθημερινό. «Δεν χρησιμοποιώ την καριέρα μου σαν δικαιολογία για να πω πως αγωνίζομαι περισσότερο από κάποιον άλλο. Θεωρώ πως μερικοί άνθρωποι έχουν εξαρτημένη φύση, άλλοι είναι πιο εύθραυστοι από άλλους. Εγώ δεν θέλω να καταλήξω σε μια κλινική αποτοξίνωσης και δουλεύω σκληρά για να μη συμβεί, επειδή σε αυτή τη βιομηχανία είναι εύκολο να βρεθείς κάπου άλλου».

Λίγο αργότερα θα μιλήσει στους επτά Γερμανούς δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην Costa Navarino για την εκδήλωση. Το ίδιο βράδυ θα τραγουδήσει για είκοσι λεπτά και θα συμμετάσχει στη δημοπρασία για τη συγκέντρωση χρημάτων για το Anastacia Fund. Προσφέρει τα παπούτσιά της, με τον τελικό νικητή να προσφέρει 19.000 ευρώ για να τα αποκτήσει. Εκείνη κάνει ρελάνς: «Αν σου δώσω ένα φιλί, θα δώσεις 20.000;». Σιγά μην αρνιόταν!

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα