Μην χασετε

Πατέρας ξεσπά: Έπρεπε η φοίτηση στα σχολεία να είναι υποχρεωτική – Aυτό που συμβαίνει είναι παράλογο και εξοργιστικό

Αυτό που συμβαίνει στα Γυμνάσια και τα Λύκεια όλης της χώρας είναι παράλογο και εξοργιστικό! Οι τάξεις σχεδόν έρημες, με 1 (!!!) ή 5 το πολύ μαθητές, οι καθηγητές άφαντοι, αλλού κάνουν δίωρα κι αλλού έβαλαν λουκέτο λόγω έλλειψης μαθητών! Κι όλα αυτά, γιατί «φοβούνται μην κολλήσουν»!

Advertisements

Για να καταλάβουμε: Μιλάμε, καταρχήν, για μεγάλα παιδιά, εφήβους και όχι παιδάκια του Δημοτικού. Έπειτα, όλη μέρα είναι κλεισμένοι σπίτι; Δεν κάθονται στις καφετέριες; Δεν βολτάρουν; Δεν πάνε για μπάνιο; Δεν συναντιούνται στις πλατείες; Δηλαδή, σε όλα αυτά δεν υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, αλλά υπάρχει μόνο αν πάνε στο σχολείο; Είμαστε σοβαροί;

Λυπάμαι, αλλά εδώ και χρόνια το σχολείο έχει καταντήσει ως ένας χώρος «παρκαρίσματος» παιδιών, ένα πάρεργο κι ένας τρόπος ξοδέματος μερικών ωρών. Σίγουρα πάντως δεν χρησιμοποιείται για μάθηση. Και φαίνεται ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, με αφορμή τον κορωνοϊό, τείνει να παγιωθεί ως κάτι το φυσιολογικό!

Έχουμε όλοι ευθύνες: Οι μαθητές που θεωρούν ότι «δεν χρειάζεται» το σχολείο. Οι καθηγητές που βολεύονται από την όλη κατάσταση. Και οι γονείς που δεν κάνουν τα παιδιά τους να καταλάβουν πως η μοναδική υποχρέωση στην ηλικία τους είναι το σχολείο και πως αν δεν πάνε, δεν βλάπτουν κανέναν άλλον, πέρα από τον εαυτό τους.

Έπρεπε να γίνει υποχρεωτική η παρακολούθηση των μαθημάτων, με εξαίρεση όσους αποδεδειγμένα κινδυνεύουν από τον ιό. Διαφορετικά, είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό να ανοίγουμε τα πάντα στη χώρα, αλλά τα σχολεία να τα αφήνουμε στη διάθεση, την όρεξη ή την τεμπελιά του καθενός!

Πηγή: Δημήτρης Σωτηρόπουλος

facebook.com

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα