Μην χασετε

Πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός σοκάρει: «Μου έριξε ένα χαστούκι και με πήγε 200 βήματα πίσω»

Ο γνωστός ηθοποιός Προμηθέας Αλειφερόπουλος έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό People και μίλησε για τη μεγάλη του μάχη με την κατάθλιψη.

Advertisements

Αφορμή για να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία στάθηκε το τροχαίο δυστύχημα του ηθοποιού Κωνσταντίνου Παπαχρόνη με τον οποίο μοιράζονταν την ίδια θεατρική σκηνή. Τι θυμάται από εκείνη την περίοδο; «Δεν ξεκίνησε από το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά το τροχαίο του Κωνσταντίνου ήταν η αφορμή για να αποφασίσω να κάνω συνεδρίες. Εκεί έφτασα σ έναν πάτο. Άρχισα να αρρωσταίνω συνέχεια και το ανοσοποιητικό μου είχε διαλυθεί. Δεν ήμουν καλά για καιρό και το σκεφτόμουν έντονα να πάω για ψυχοθεραπεία. Προσπάθησα να το αποφύγω γιατί εκείνη την περίοδο είχα κάπως ανακάμψει. Είχα βάλει σκοπό να ξεκινήσω γυμναστική και να κόψω το τσιγάρο, αλλά αυτό το τόσο δυσάρεστο περιστατικό μου έριξε ένα χαστούκι και με πήγε 200 βήματα πίσω. Ήμουν ανίκανος να κάνω σχέση και οτιδήποτε άλλο, καθώς είχα φτάσει σε τέλμα. Έτσι, αποφάσισα να ξεκινήσω συνεδρίες».

Μετά από έναν χρόνο συνεδρίες, γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του: «Η Φαίδρα με βοήθησε πάρα πολύ. Γνωριστήκαμε την περίοδο που τελείωνα τις συνεδρίες και στην αρχή νόμιζα πως θα ήταν κάτι πολύ παροδικό, ένα βήμα για το κάτι παραπάνω. Ήταν έξω από τα δικά μου δεδομένα και μοτίβα. Μέχρι τότε προτιμούσα τις μελαγχολικές γυναίκες που ήθελαν να τους σώσω τη ζωή. Η Φαίδρα αντίθετα ήταν μες στη τρελή χαρά. Μου πήρε πάνω από ένα χρόνο για να καταλάβω πως αυτή η κοπέλα άξιζε, αλλά με κέρδισε μέσα σε μια στιγμή! Γοητεύτηκα από την έμφυτη χαρά της, την συνειδητότητα και την παρουσία της. Πριν πάθω κατάθλιψη ήμουν κι εγώ πολύ χαρούμενο παιδί, αλλά μετά είχα αποδεχτεί μια κατάσταση ως μόνιμη. Θεωρούσα πως αυτό συμβαίνει στην ενήλικη ζωή και πως έτσι θα κυλούσαν τα πράγματα από εδώ κι πέρα. Αυτή η φάση πέρασε, αλλά η κατάθλιψη εξακολουθεί να μου χτυπάει κάποιες φορές την πόρτα».

faysbook.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα