Μην χασετε

Ο τέλειος οδηγός για να βρεις το ιδανικό κούρεμα για το πρόσωπό σου

Για να αποφασίσεις τι κούρεμα θα κάνεις στα μαλλιά σου πρέπει να ξέρεις ποια χτενίσματα και στιλ ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου. Οι ειδικοί ωστόσο αναφέρουν πως δεν αρκεί να ξέρεις το σχήμα του προσώπου σου αλλά θα πρέπει να δώσεις προσοχή και στα χαρακτηριστικά σου. Για την ακρίβεια αναφέρουν πως αφού βρεις το σχήμα θα πρέπει να δεις τις εικόνες διαφόρων celebrities και να προσέξεις ποιες έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τα δικά σου. Έτσι θα μπορείς να καταλάβεις καλύτερα ποιο κούρεμα είναι το ιδανικό για εσένα.

Advertisements

Αν το πρόσωπό σου είναι στρογγυλό

Στα στρογγυλά πρόσωπο ταιριάζουν περισσότερα τα κουρέματα που έχουν μύτες ή που δεν είναι ομοιόμορφα και ολόισια. Προτίμησε ένα μακρύ κούρεμα με έντονες μύτες ή διάλεξε ένα καρέ που να είναι σε Α-γραμμή (πιο μακρύ μπροστά και πιο κοντό προς τα πίσω).

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Αν το πρόσωπό σου είναι οβάλ

Στα οβάλ πρόσωπα δείχνουν πιο ωραία τα κουρέματα σε μέτριο μήκος. Τα μακριά καρέ είναι τα ιδανικά χτενίσματα για εσένα. Μπορεί να μην σου φαίνονται πολύ παιχνιδιάρικα αλλά αυτό δεν πρέπει να σε ενοχλεί. Παίξε με τις αποχρώσεις, κάνε ανταύγειες, ή ένα ombre look και θα εντυπωσιαστείς με το πόσο πολύ θα σου πηγαίνει αυτό το μήκος. Στα οβάλ πρόσωπα ταιριάζουν πολύ οι μπούκλες καθώς δημιουργούν τις τέλειες αναλογίες στο πρόσωπό σου.

Αν το πρόσωπό σου έχει σχήμα καρδιάς

Σε γυναίκες με πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς (πιο φαρδύ προς τα πάνω και πιο στενό προς το πιγούνι) ταιριάζουν τέλεια πολλά μήκη και κουρέματα. Αυτό όμως που θα σου πηγαίνει ακόμα περισσότερο είναι οι αφέλειες, ανεξάρτητα από το μήκος που έχουν τα μαλλιά σου. Η Jennifer Aniston, που έχει πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, επιλέγει χωρίστρα στη μέση και δεν το κάνει τυχαία! Πίστεψέ μας αν υιοθετήσεις αφέλειες ή ένα ίσιο look με χωρίστρα στη μέση θα λατρέψεις το αποτέλεσμα και το πόσο πιο ωραίο θα δείχνει το πρόσωπό σου.

Advertisements

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Αν το πρόσωπό σου είναι τετράγωνο

Τα τετράγωνα πρόσωπα θέλουν μαλλιά με κίνηση και χωρίς πολλές απότομες γωνίες. Κόψε τα μαλλιά σου σε μύτες αλλά φρόντισε να υιοθετήσεις ένα πιο ατημέλητο look με έντονη κίνηση. Οι αφέλειες ταιριάζουν και σε αυτά τα πρόσωπα αρκεί να είναι ελαφρώς γυρισμένες προς τα μέσα στις άκρες τους. Στα τετράγωνα πρόσωπα δείχνουν όμορφα και τα πιο μακριά κουρέματα που είναι πιο κοντά μπροστά και πιο μακριά προς τα πίσω.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα