Μην χασετε

Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο πρέπει να βάλεις καθρέφτη στην τραπεζαρία

Θα σε ωφελήσει περισσότερο απ’ όσο φανταζόσουν

Advertisements

Η καλύτερη και πιο υγιής κατανάλωση φαγητού συνήθως συνεπάγεται κάποιο βαθμό προσπάθειας, όπως το να διαβάζουμε τις διατροφικές ετικέτες και να μετράμε θερμίδες. Δε θα ήταν καλύτερο όμως αν κάτι τέτοιο μπορούσε να γίνει αβίαστα; Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από το Cornell University Food and Lab Lab στην Εφημερίδα της Ένωσης Έρευνας Καταναλωτών, μπορεί να γίνει.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Ενώ το να φας εκείνο το επιπλέον κομμάτι κέικ μπορεί να φαίνεται μια καλή ιδέα, εάν έχεις έναν καθρέφτη στο δωμάτιο όπου τρως, θα σε κάνει να σκεφτείς διαφορετικά την κατανάλωση επιπλέον θερμίδων, σύμφωνα με τους ερευνητές. Για την ακρίβεια, η απλή παρουσία ενός καθρέφτη “μπορεί να μειώσει την αντιληπτή γεύση των ανθυγιεινών τροφών, που μειώνει κατά συνέπεια την κατανάλωσή τους”.

Στη μελέτη τους, οι συμμετέχοντες είχαν την επιλογή ενός κέικ ή μιας σαλάτας σε ένα δωμάτιο με καθρέφτες και χωρίς καθρέφτες. Όταν απολάμβαναν το γλυκό τους χωρίς τον καθρέφτη στο χώρο, βαθμολόγησαν το κέικ καλύτερα σε ό,τι αφορά τη γεύση. Απ’ότι παρατήρησαν όμως, το κεικ δεν είχε και τόσο καλή γεύση στο δωμάτιο με τους καθρέφτες. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η γεύση της σαλάτας δεν άλλαξε ποτέ. Τι συμβαίνει λοιπόν;

Βλέποντας τον εαυτό σου να τρώει κάτι ανθυγιεινό προκαλεί ένα βαθμό προσοχής – ουσιαστικά ο εγκέφαλός σου σου λέει να κάνεις καλύτερες επιλογές τροφίμων. Ή όπως λέει ο επικεφαλής ερευνητής Ata Jami: “Αυτό λέει πολλά για τη σωματική τους εμφάνιση, τους επιτρέπει να βλέπουν τον εαυτό τους αντικειμενικά και τους βοηθά να κρίνουν τον εαυτό τους και τις συμπεριφορές τους με τον ίδιο τρόπο που κρίνουν τους άλλους”.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Εάν λοιπόν θέλεις να τρως πιο υγιεινά, ίσως είναι καλή ιδέα να βάλεις έναν καθρέφτη (ή δύο) στην τραπεζαρία ή την κουζίνα σου.

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα