Μην χασετε

«Μας συνόδευσε η αστυνομία μέχρι το αεροπλάνο, έπαιρναν τηλέφωνο τη μητέρα μου και…»

“Βέβαια, λάβαμε 6,000 γράμματα τότε στην εταιρεία διανομής από όλη την Ελλάδα, από γονείς οι οποίοι ευχαριστούσαν που έγινε αυτή η ταινία”.

Advertisements

 

Ο «Άγγελος» είναι δραματική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, παραγωγής 1982, η πρώτη που ασχολήθηκε με το θέμα της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα, τους τραβεστί, τις «κακόφημες πιάτσες», καθώς και ολόκληρο το πλαίσιο αντιμετώπισης αυτής της πραγματικότητας από την κοινωνία της εποχής.

 

Ο «Άγγελος» είχε προταθεί από την Ελλάδα προς την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών με σκοπό να βραβευθεί με το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Για εκείνη την περίοδο, ο πρωταγωνιστής της, Μιχάλης Μανιάτης, εξομολογήθηκε στην εκπομπή «Ελένη» και τον Θάνο Βάγιο τα εξής:

«Αναγκάστηκε η αστυνομία να μας συνοδεύσει μέχρι την είσοδο του αεροπλάνου. Έπαιρναν την μητέρα μου τηλέφωνο στο σπίτι και της έλεγαν ότι ο γιος σου δεν θα γυρίσει ζωντανός. Βέβαια, λάβαμε 6,000 γράμματα τότε στην εταιρεία διανομής από όλη την Ελλάδα, από γονείς οι οποίοι ευχαριστούσαν που έγινε αυτή η ταινία, γιατί τους βοήθησε να αντιληφθούν κάποια πράγματα με πιο αντικειμενική ματιά».

 

 

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα