Μην χασετε

Κατερίνα Λέχου: Μην μου την ξανακάνετε αυτή την ερώτηση! Εμένα δεν με λυπάστε… λυπηθείτε τουλάχιστον τους τηλεθεατές»

Κατά την άποψή μας είναι η πιο άβολη ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε μια γυναίκα. Να ρωτήσεις δηλαδή «Πότε θα κάνεις παιδιά;» ή ακόμα χειρότερα το «Γιατί δεν έκανες παιδιά;».

Advertisements

 

Ερώτηση αγενής αλλά τόσο συνηθισμένη προς τις γυναίκες που δεν έχουν τεκνοποιήσει. Δυστυχώς από τέτοιες ηλίθιες ερωτήσεις δεν ξεφεύγουν ούτε οι δημοφιλείς γυναίκες που συχνά – πυκνά καλούνται να απαντήσουν όσο μια κάμερα και να μικρόφωνο καταγράφει τις αντιδράσεις τους. Βέβαια, υπάρχουν ορισμένες οι οποίες δεν ενοχλούνται να απαντούν, ανεξάρτητα από το εάν τα τελευταία χρόνια τις ρωτάνε σχεδόν σε κάθε συνέντευξη τους. Μια εξ αυτών είναι και η εξαιρετική ηθοποιός Κατερίνα Λέχου.

Πρόσφατα σε συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη» και στο δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Αρκά η Κατερίνα Λέχου απάντησε ξανά στην ερώτηση γιατί δεν απέκτησε παιδί:

Δεν με ενοχλεί να με ρωτάνε, έχω βαρεθεί να απαντώ. Η απάντηση είναι απλή: Δεν ήθελα! Ό,τι θέλει ο άνθρωπος θα κάνει και ό,τι δε θέλει δε θα το κάνει. Ξέρεις γιατί λίγο με ενοχλεί γιατί η εμμονή της ερώτησης και η επανάληψη δηλώνει κάτι εκ’ μέρους αυτού που κάνει την τηλεόραση που σημαίνει ότι το σωστό θα ήταν να έχεις κάνει παιδί. «Το σωστό είναι να θέλεις να κάνεις παιδιά. Εσύ γιατί δε θέλεις; Έχεις κάποιο πρόβλημα;»

Μια παρόμοια ερώτηση έπρεπε να απαντήσει η Κατερίνα Λέχου και σε πρόσφατη συνέντευξη της στο περιοδικό Gala.

Η ευθύνη του να είσαι γονιός επηρέασε σε απόλυτο, ίσως, βαθμό την επιλογή μου να μην κάνω παιδιά. Μου δημιούργησε μια τεράστια ευθύνη. Η μεγάλη μου αδελφή, με τα πέντε παιδιά, μου έλεγε ότι αν σκεφτείς πολύ σοβαρά το θέμα παιδί, δεν θα κάνεις ποτέ. Δεν ξέρω αν έκανα σωστά ή λάθος, αλλά έκανα αυτό που μου βγήκε. Στο πρόσωπο ενός παιδιού βλέπω πάντα την ελπίδα. Αλλά εκεί παρεμβαίνουν οι γονείς και μπορεί να σβήσουν αυτή την ελπίδα. Κι εγώ αναρωτιόμουν τι λάθη μπορεί να έκανα

Αλλά αυτές δεν είναι οι μοναδικές φορές που η Λέχου έπρεπε να απαντήσει σ’ αυτήν την ερώτηση. Πριν δυο χρόνια σε φιλανθρωπική οργάνωση για παιδιά που η ίδια συμμετείχε, οι δημοσιογράφοι την ρώτησαν για ακόμα μια φορά:

 

Advertisements

Δεν σκέφτηκα ποτέ να κάνω παιδί. Πέρασε ο χρόνος. Τελείωσε αυτό το θέμα. Μην μου την ξανακάνετε αυτή την ερώτηση! Εμένα δεν με λυπάστε… λυπηθείτε τουλάχιστον τους τηλεθεατές.

Εννοείται ότι και ο Γιώργος Λιάγκας έκανε μια περίπου ίδια αναφορά έχοντας απέναντι του την αγαπημένη ηθοποιό

OΚ παιδιά, ίσως ήρθε η ώρα να πούμε μερικά πράγματα! Ίσως ήρθε η ώρα να εξετάσουμε το ενδεχόμενο ότι μερικές γυναίκες (ναι, αυτές που θεωρούμε ότι πρέπει να είναι σ’ όλα τους αψεγάδιαστα τέλειες) δεν κάνουν οικογένεια από επιλογή και όχι εξ’ ανάγκης και χωρίς μάλιστα να τις διακατέχει η ψυχολογία της Κικής απ’ το 2ο Λύκειο Τούμπας που το μεγαλύτερο της όνειρο ήταν να τρέχουν τα κουτσούβελα στο χαλί του σαλονιού, παίζοντας με τις πλαστελίνες  που αγόρασε ο παππούς και η γιαγιά! Εν ολίγοις είναι προτιμότερο σ’ αυτήν τη ζωή, να είσαι υπερήφανος για ό,τι σου συμβαίνει επειδή τόλμησες να πας ενάντια στους κανόνες της παγκόσμιας ηθικής χωρίς να κάνεις πράγματα που δε γούσταρες, παρά να λες ότι χαίρεσαι για όλα όσα έφερες στον κόσμο επειδή έτσι μόνο θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα