Μην χασετε

Κατάθεση ψυχής από την Έλενα Ακρίτα: Η δημόσια παραδοχή για την κατάθλιψη και το μήνυμα στο κοινό

Η Έλενα Ακρίτα βρέθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και μίλησαν επί παντός επιστητού. Η μία απέναντι στην άλλη και μιλώντας στον πληθυντικό η παρουσιάστρια και η κορυφαία συγγραφέας πραγματοποίησαν μία μοναδική συζήτηση.

Advertisements

Ανάμεσα σε άλλα, η Έλενα Ακρίτα αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάθλιψη από την οποία πάσχει. Στο παρελθόν μάλιστα έχει εξομολογηθεί σε γραπτή της συνέντευξη το εξής: «Έχω διαγνωστεί με αυτή την ασθένεια, γιατί για ασθένεια πρόκειται, από τα τριάντα μου χρόνια. Και βγήκε ως καθυστερημένη αντίδραση στο θάνατο του πατέρα μου, που έγινε όταν ήμουν 10 χρονών και στη φυλάκιση της μητέρας μου από τη χούντα, όταν ήμουν 12 χρονών».

Αυτή τη φορά όμως συγκλόνισε άπαντες, ζητώντας να μιλήσει απευθείας στην κάμερα. Με θάρρος κοίταξε το φακό και προχώρησε σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση.

«Επειδή αυτό είναι ένα θέμα που με καίει και με τσουρουφλίζει, θέλω να πω το εξής και να το ακούσουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι. Ήταν ένας από τους λόγους που ήρθα σε αυτή την εκπομπή, να το εκμυστηρευτώ και αυτό. Πέθανε ο πατέρας μου όταν ήμουν 10 χρονών και από τότε άρχισαν τα σπέρματα της κατάθλιψης που εκδηλώθηκαν γύρω στα 30 μου. Ταυτόχρονα δούλευα, έκανα τη ζωή μου, όμως υπήρχε πάντα… Έκανα πάρα πολλά χρόνια να την αντιμετωπίσω. Έζησα 30 χρόνια σχεδόν στο σκοτάδι αυτής της κατάθλιψης. Έζησα όλα αυτά τα χρόνια πιστεύοντας αυτό που λένε “δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω”. Όχι, υπάρχει δεν μπορώ. Ο άνθρωπος που έχει κατάθλιψη δεν πηγαίνει από εδώ μέχρι το μπάνιο. Δεν μπορεί, δεν είναι ότι δεν θέλει. Όσοι έχετε κατάθλιψη και το κρύβετε δεν είστε μόνοι και δεν είστε οι μόνοι. Είμαστε πάρα πολλοί… Θέλω να ξέρετε ότι να πάμε σε έναν ψυχίατρο και να ζητήσουμε τη βοήθειά του, ενδεχομένως και με μία αγωγή, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο με βοήθησε, πόσο μου άλλαξε τη ζωή», ανέφερε αρχικά.

Φρόντισε δε να κλείσει ως εξής: «Ξύπνησα το πρωί σήμερα και αφηρημένη όπως ήμουν στο μπάνιο τραγουδούσα. Λέω “Έλενα τραγουδάς μόνη σου;”. Είχα να το ζήσω εδώ και πολλά χρόνια. Ζητήστε βοήθεια και να θυμάστε ότι είμαστε πάρα πολλοί σε αυτή την σκοτεινή παρέα και όλοι μαζί προσπαθούμε να βγούμε προς τα έξω.»

Δείτε το βίντεο.

peoplegreece.com

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα