Μην χασετε

Η Φινετσάτη Μεταμόρφωση Αυτού του Μικροσκοπικού Διαμερίσματος θα σας Κόψει την Ανάσα

Αν νομίζετε πώς ένα μικρό διαμέρισμα δεν μπορεί να γίνει ένα υπέροχο «κόσμημα» γελιέστε πικρά και ιδού η απόδειξη!

Advertisements

Ένα μικρό διαμέρισμα – studio στο κέντρο του Παρισιού με θέα το σύμβολο της Γαλλίας, παρουσίαζε μια «ταπεινωτική» εικόνα μπροστά στα γαλλικά πρότυπα και τη παριζιάνικη φινέτσα.

Η ερυθρόλευκη ρίγα του καναπέ, όσο κι αν κανείς προσπαθήσει, δεν μπορεί σε τίποτε να θυμίσει τον Γαλλικό Νότο.

To μέγεθός του 22m² όλα κι όλα. Αυτό όμως δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην μετέπειτα εξέλιξη του  διαμερίσματος επί του 6ου ορόφου σε μια από τις πιο chic συνοικίες του Παρισιού.

Το ότι είναι μικρό δεν μπορεί να συγχωρήσει το γεγονός ότι είναι απερίγραπτα κακόγουστο.

Οι χώροι πάντα είναι περιορισμένοι όταν πρόκειται για ένα studio. Δυστυχώς όμως το μέγεθός του φάνηκε να στέκεται εμπόδιο ανάμεσα σε αυτό και στην αισθητική.

Κάποιοι θα το αποκαλούσαν κουζίνα!

Δεν είναι μονάχα η έλλειψη τετραγωνικών που προκαλεί μια καταθλιπτική παρουσίαση ενός χώρου καθώς όλα και πάντα έχουν δυνατότητες βελτίωσης.

Τα λόγια περισσεύουν όταν το μπάνιο αυτό κανείς αντικρίζει.

Αυτό το γνώριζαν καλά αυτοί που επιμελήθηκαν την ανακαίνιση αυτού του κατά τα άλλα μικρού κοσμήματος του Παρισιού καθώς κατάφεραν να το αναδείξουν σε όλο του το μεγαλείο υιοθετώντας το ύφος της Μπαρόκ μέσα σε μόλις 22m².

Καθιστικό και τραπεζαρία μαζί σε ύφος Μπαρόκ όλες οι πρόσθετες επιλογές πέραν των κουρτινών που έρχονται πιο κοντά στα σημερινά δεδομένα.

Θα μπορούσατε να φανταστείτε πως ένα αδιάφορο studio με γαλάζιους τοίχους και ανύπαρκτη αισθητική προσέγγιση μπορεί να γίνει τόσο όμορφο και «πλουσιοπάροχα» κομψό;

Υπέροχο και τόσο εκπληκτικά προσεγμένη ακόμη κι η πιο μικρή λεπτομέρεια.

Με την αλλαγή της διαρρύθμισης των «χώρων» του studio όλα μπόρεσαν να βρουν τη σωστή θέση και να αποκτήσουν λόγο ύπαρξης και πλέον τίποτε δεν θυμίζει το πριν.

Λιτή η προσέγγιση για την κρεβατοκάμαρα με μόνα στοιχεία διακόσμησης έναν οβάλ καθρέπτη και ένα υπέροχο πολυέλαιο αντίστοιχης αποχρώσεως με τα μακρόστενα καδράκια που βρίσκονται στον πλαϊνό τοίχο.

Τα χρώματα που επιλέχθηκαν, τόσο για τα έπιπλα όσο και για τα υφάσματα, είναι αυτά της παλέτας των γήινων ενώ μια μικρή εξαίρεση έγινε στις σταθερές επιφάνειες και το κομμάτι της κουζίνας όπου το γκρι πρωταγωνιστεί. Μεγάλο διακοσμητικό, επίσης, ενδιαφέρον προκαλεί και το «εικονικό» τζάκι που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στα τμήματα του πάγκου της κουζίνας. Πάνω απ’ όλα όμως, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος ο υπέροχος χρυσός καθρέπτης που βρίσκεται πάνω από αυτό.

Advertisements
Γκρι απόχρωση για τα έπιπλα της κουζίνας, με inox ηλεκτρικές συσκευές και έναν καθρέπτη στον πάγκο της κουζίνας που μεγαλώνει, οπτικά, το χώρο.

Όλα μέσα σε αυτό το studio πήραν άλλη μορφή και η αίγλη κάθε χώρου είναι μοναδική. Τα χρώματα, οι υφές, τα σκαλιστά έπιπλα αντίκες, οι χρυσές λάμψεις, οι πολυέλαιοι χάρισαν σε αυτό τον χώρο όσα πραγματικά αξίζουν σε μια σοφίτα του Παρισιού.

Ακόμη και το μπάνιο, όσο μικροσκοπικό κι αν είναι, έχει έναν αέρα από spa με στοιχεία πιο εκκεντρικά.

Ήταν ένα, ας το θέσουμε κομψά, αδιάφορο 22m² studio. Τώρα όλα πια συμφωνούν πως ένα υπέροχο «κόσμημα» γεννήθηκε στην πόλη του Παρισιού! Για όσους ενδιαφέρονται να το «γνωρίσουν» από κοντά να αναφέρουμε πως διατίθεται από την Paris Perfect προς φιλοξενία από 176 έως 376 ευρώ τη βραδιά, ανάλογα την περίοδο.

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα