Μην χασετε

Η ευτυχία προκύπτει από τις πράξεις μας

Της Ελένης Σολταρίδου
Ψυχολόγος, M.Sc., Phdc

Advertisements

«.. Η ευτυχία δεν είναι κάτι έτοιμο. Είναι κάτι που προκύπτει από τις πράξεις σου», Δαλάι Λάμα.

Εγώ θα πρόσθετα και από τον εαυτό σου..

Γιατί για να μπορείς να νιώθεις ευτυχισμένος με κάποιον, πρέπει να μπορείς να απολαμβάνεις στιγμές ευτυχίας με τον εαυτό σου..

Πώς θα μπορέσεις να είσαι ευτυχισμένος με τους άλλους, αν δεν δέχεσαι, αν δεν ανέχεσαι, αν δεν αποδέχεσαι τον εαυτό σου;

Ευτυχώντας με τον εαυτό σου, οι σχέσεις σου με τους άλλους δεν θα είναι μία ανάγκη, δεν θα είναι συχνά μία υποχρέωση, δεν θα ικανοποιείσαι μέσα από τη σχέση σας..

Θα είναι μία δική σου επιλογή.. γιατί θα νιώθεις ήδη όμορφα με σένα..

«Συλλέκτης στιγμών ευτυχίας.. Αυτό επιθυμώ.. Αυτό θέλω να είμαι..», έλεγε ένα εξαιρετικό quoteπου βρήκα στο διαδίκτυο..

Τι όμορφη φράση.. Συλλέκτης στιγμών ευτυχίας..

Advertisements

Να σκεφτείς λοιπόν.. Αφιέρωσε λίγο χρόνο σε σένα.. Ποιοτικό, όχι απαραίτητα ποσοτικό.. Αφιέρωσε χρόνο και κάθισε να σημειώσεις όσα σε ευχαριστούν.. και μετά σκέψου πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες κάποια από αυτά πράξη..

Και για να σε προλάβω.. μην εστιάσεις στα αντεπιχειρήματα.. Μην εστιάσεις στα εμπόδια, μην εστιάσεις στο χρόνο που δεν έχεις, στα χρήματα που συχνά λείπουν, στις υποχρεώσεις που σε πνίγουν, στα παιδιά, στις σχέσεις, στους συντρόφους, στη δουλειά, στα δύσκολα ωράρια..

Να εστιάσεις στις στιγμές.. και να σκεφτείς ότι αν δεν αφιερώσεις ποιοτικό χρόνο σε σένα και αν δεν αρχίσεις να απολαμβάνεις μικρές στιγμές ευτυχίας, πάντα θα τις αναζητάς στους άλλους, πάντα θα ικανοποιείσαι μέσω των άλλων.. και ο εαυτός σου πάντα θα είναι καταπιεσμένος, πάντα θα τον υποτιμάς και κάποια στιγμή θα επαναστατήσει..

Να τον φροντίζεις τον εαυτό σου και να τον αγαπάς.. Και να τις διεκδικείς τις μικρές στιγμές ευτυχίας.. Δεν είναι εγωισμός.. Υγιής συμπεριφορά λέγεται..

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα