Μην χασετε

Η άνοιξη στο σπίτι σου: 15 υπέροχοι ανοιξιάτικοι συνδυασμοί χρωμάτων για να αντιγράψεις!

Τα ανθισμένα λουλούδια και δέντρα παντού γύρω μας και οι όμορφες ηλιόλουστες ημέρες μας φωνάζουν πως η άνοιξη έχει φτάσει για τα καλά. Μια γιορτή χρωμάτων στην φύση που μας φτιάχνει την διάθεση.

Advertisements

Είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή να φέρεις αυτή την ζωντάνια και φρεσκάδα στο σπίτι σου. Εμπνεύσου από ανοιξιάτικους συνδυασμούς χρωμάτων σε 15 αγαπημένους μας χώρους (απο το κλασσικό μπλε με λευκό μέχρι αναπάντεχα παντρέματα χρωμάτων) που επιλέξαμε για το 2019!

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Παστέλ Μπλε και Λευκό

Μια είσοδος σπιτιού με φλοραλ ταπετσαρία στους τοίχους, πλακάκι με γεωμετρικά μοτίβα στο πάτωμα και μια πόρτα Ολλανδικού στυλ βαμμένη σε ένα υπέροχο watercolor γαλάζιο. Τα φούξια λουλούδια συμπληρώνουν το φρέσκο ανοιξιάτικο στυλ!

Κοραλί με Λαδί

Αυτό το διαμέρισμα στο Μανχάταν, υπέστη μια τολμηρή μεν ανακαίνιση, επιτυχημένη δε! Το βάψιμο των τοίχων σε ένα χρώμα ανάμεσα σε κοραλί και του σολωμού ήταν μια ιδέα που αρχικά δεν ενθουσίασε τον ιδιοκτήτη, ο οποίος όμως τελικά αποφάσισε να εμπιστευτεί τον διακοσμητή(και καλά έκανε). Η προσθήκη λαδί πράσινου στις καρέκλες τραπεζαρίας και το σκούρο ξύλο στα έπιπλα σε συνδυασμό με το πλαίσιο των παραθύρων έδεσε με τους τόνους του κοραλί στους τοίχους και τις κουρτίνες. Το τελικό αποτέλεσμα: Ένα φρέσκο και κομψό ανοιξιάτικο σαλόνι!

Λεβάντα με… τυρκουαζ!

Μην σας ξεγελάει ο καναπές. Δεν πρόκειται για σαλόνι αλλά για ένα πανέμορφο κοριτσίστικο υπνοδωμάτιο με προσεγμένα ταιριαστά μοτίβα σε αποχρώσεις της λεβάντας και του τυρκουαζ – γαλάζιου. Τόσο νεανικό, τόσο ανοιξιάτικο, τόσο φρέσκο.

Ροδακινί με ιβουάρ

Πάντα σου άρεσε ο συνδυασμός ροζ – λευκού, αλλά νιώθεις μεγάλη πλέον για αυτό το χρώμα; Δεν δέχεται με τίποτα το ροζ, ο αγαπημένος σου στο υπνοδωμάτιο σας; Η λύση είναι ο συνδυασμός ροδακινί και ιβουάρ! Προτίμησε αποχρώσεις του ροδακινί για το βάψιμο τον τοίχων και συμπλήρωσε με λευκά είδη και μοκέτα σε πιο σκούρους τόνους και συνδυασμό με ιβουάρ.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Πράσινο και Φούξια

Τίποτα δεν φωνάζει άνοιξη τόσο δυνατά, όσο ο συνδυασμός πράσινου με φούξια. Στο συγκεκριμένο σαλόνι η μονοτονία πράσινου – λευκού σπάει με πολυθρόνες και μαξιλάρια σε έντονο τολμηρό φούξια. Το αποτέλεσμα; Ένας χαρούμενος girly χώρος για περιοδικό!

Advertisements

Πράσινο της μέντας και Μωβ Λιλα

Μπορεί να βρίσκονται στην απέναντι μεριά του χρωματικού τροχού, αλλά το πράσινο της μέντας και το μωβ λιλά κάνουν ένα τέλειο ζευγάρωμα σε αυτό το υπνοδωμάτιο. Η φλοραλ ταπετσαρία τοίχου συνδυάζει τα 2 χρώματα και η προσθήκη του φωτιστικού σε μέντα και των μωβ λουλουδιών συμπληρώνει την αίσθηση της ανοιξιάτικης φρεσκάδας.

Γαλάζιο aquamarine και ασημί

Μια λαμπερή κουζίνα στην κυριολεξία! Η ταπετσαρία συνδυάζει γαλάζιο aquamarine και μεταλλικό ασημί και το ίδιο συμβαίνει στα ντουλάπια τα οποία βάφτηκαν σε παρόμοιους τόνους του μπλε. Η προσθήκη μεταλλικών διακοσμητικών όπως τα ασημί χερούλια, της ράγας και των εκτεθειμένων σκευών έδωσε ακόμα περισσότερη λάμψη σε αυτή την κουζίνα.

Έντονο Κίτρινο και λευκό

Με διαφορά η πιο τολμηρή πρόταση του άρθρου μας! Το έντονο κίτρινο είναι ότι πρέπει για την τραπεζαρία που θα παίρνεις το πρωινό σου. Είναι βέβαιο πως θα σου φτιάχνει την διάθεση και θα σε ξυπνάει. Άλλοι μπορούν να βρουν το χρώμα αυτό ενοχλητικό, το σίγουρο όμως είναι πως πρόκειται για μια ζωντανή ανοιξιάτικη-καλοκαιρινή τραπεζαρία!

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Αποχρώσεις του μπεζ

Το μπεζ δεν είναι και τόσο βαρετό όσο νομίζεις! Το μυστικό για να διακοσμήσεις με ουδέτερα χρώματα είναι να συνδυάζεις αποχρώσεις, υφές και μοτίβα. Επιτυχημένο παράδειγμα αποτελεί το συγκεκριμένο χαλαρωτικό υπνοδωμάτιο. Το μόνο που μας αγχώνει είναι τα ραφάκια με τα κοχύλια πάνω από το κρεβάτι – που κατά τα άλλα είναι υπέροχα – απλά θα μπορούσαν να τοποθετηθούν πάνω από τα κομοδίνα.

Γκρι και Χρυσοκίτρινο

Οι ψυχροί γκρι τόνοι αλληλοσυμπληρώνονται με τους θερμούς τόνους του κίτρινου – σχεδόν χρυσού – σε αυτό το υπνοδωμάτιο που βρίσκεται σε ένα εξοχικό στην Φλόριντα.

Μπλε και Πράσινο

Ένα σαλόνι που σου δίνει την εντύπωση πως είσαι έξω! Ο κλασσικός φρέσκος συνδυασμός μπλε λευκού, εμπλουτίστηκε με πινελιές του πράσινου και του κίτρινου. Επιπρόσθετα, τα φλοραλ μοτίβα και το πλούσιο φυσικό φως σου ταξιδεύουν το μυαλό σε ένα ανοιξιάτικο τοπίο.

Πράσινο με Χρυσό

Πλούσιο μπεζ στους τοίχους, έντονο πράσινο και χρυσά εντυπωσιακά διακοσμητικά και έπιπλα. H ζεστασιά και η λάμψη του χρυσού σε συνδυασμό με την ηρεμία και χαλάρωση που χαρίζει το πράσινο σε αυτό το σχεδόν αποικιακού στυλ σαλόνι.

Advertisements

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα