Μην χασετε

Ρουστικ κρεβατοκάμαρες: 6 υπέροχες ιδέες και πως θα τις αντιγράψεις

Βρήκαμε και αναλύσαμε τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια ρουστικ κρεβατοκάμαρα, τόσο μοναδική,περιζήτητη και ζεστή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα!

Advertisements

Γιατί αν είναι ένα πράγμα που μπορεί να ονειρεύεσαι καθ’ όλη την διάρκεια μιας κοπιώδους μέρας, αυτό είναι η στιγμή που θα γυρίσεις στο ζεστό ρουστίκ κρεβατάκι σου για έναν άνετο ύπνο!

Αν ο χώρος που οδηγεί στην κρεβατοκάμαρα έχει αντίστοιχο rustic ύφος, αυτό σε βοηθά στην ομοιομορφία της διακόσμησης, αλλά και σου δίνει το ίδιο αίσθημα ζεστασιάς με το υπνοδωμάτιο.

Όσο και αν καμιά φορά είναι δύσκολο να το αντιληφθείς, η διακόσμηση, τα χρώματα και η διαρρύθμιση ενός υπνοδωματίου είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ποσότητα και την ποιότητα του ύπνου. Οι ρουστικ κρεβατοκάμαρες με την μεγάλη ποσότητα ξύλου και ζεστών χρωμάτων, μπορεί να σου χαρίσουν ένα αίσθημα φυσικού περιβάλλοντος, φωλιάς και αγκαλιάς, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί ως «ιδανικές συνθήκες για άνετο ύπνο».

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι περισσότερο καθώς μέσα από 5 υπνοδωμάτια, θα δούμε τα σημεία-κλειδιά της ρουστικ διακόσμησης στην κρεβατοκάμαρα!

Τα χρώματα της ρουστίκ κρεβατοκάμαρας

Εν αρχή ην οι αποχρώσεις! Οι καφέ, οι γκρι και οι λευκές. Βασικά χρώματα, άμεσα συνδεδεμένα με το φυσικό περιβάλλον, χωρίς να φέρουν την ζωντάνια του πράσινου. Αυτές άλλωστε ήταν μαζί με τα κρεμ και τα μπεζ, οι κυρίαρχες αποχρώσεις των σπιτιών μέσα στα βάθη των αιώνων. Δεν θα υποστηρίξουμε ότι φέρουν «μαγικές ιδιότητες», αλλά μονάχα ότι αυξάνουν το αίσθημα ασφάλειας, που συνεπάγεται πιο άμεση χαλάρωση.

Ξύλινα δοκάρια στην οροφή

Ο πιο εύκολος ίσως τρόπος να δώσεις ρουστίκ αίσθηση στο υπνοδωμάτιο είναι να τοποθετήσεις ξύλινα δοκάρια (πέργκολας τα πιο εύκολα να βρεις). Απλά θυμήσου να χρησιμοποιήσεις πιο σκούρο ξύλο για το ταβάνι από τις υπόλοιπες αποχρώσεις του δωματίου, μιας και αυτό θα «ζεστάνει» απευθείας το δωμάτιο, χαρίζοντας αίσθηση άνεσης. Για έξτρα αίσθηση απλότητας και παραδοσιακού σπιτιού, τοποθέτησε ένα απλό φωτιστικό στην οροφή με ζεστό φωτισμό. Τα ξύλινα δοκάρια μπορούν να είναι πραγματικά ή απλά διακοσμητικά!

Ξύλινα κρεβάτια μασιφ

Το ξύλινο κρεβάτι – κατα προτίμηση μασιφ – είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο μιας ρουστικ κρεβατοκάμαρας.

Βάλε μέταλλο!

Για μια πιο μοντέρνα απόδοση του rustic ύφους διακόσμησης, χρησιμοποίησε πολλούς και διαφορετικούς τύπους μετάλλου στον ίδιο χώρο. Τόσο το μαύρο ματ μέταλλο και ο χαλκός, όσο ο μπρούτζος και ο χρυσός κολακεύουν το ξύλο. Συνέχισε με mix and match παραδοσιακών και νέων αντικειμένων για ένα μοντέρνο αποτέλεσμα με ρουστικ χροιά.

Φυσικό ξύλο παντού

Τα ξύλινα πάνελ δίνουν μια εκπληκτική αίσθηση σαλέ ή καλύβας (ανάλογα το ξύλο που θα χρησιμοποιήσεις), όπως και να τοποθετηθούν. Η πιο διαδεδομένη τεχνοτροπία στην Ελλάδα είναι το ραμποτέ, αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμα τρόποι να ντύσεις το εσωτερικό με ξύλο, όπως υπάρχουν και τρόποι απομίμησης του ξύλου με πλακάκια ή αυτοκόλλητες ταπετσαρίες με απομίμηση ξύλου.

Advertisements

Κράτα το ίδιο ξύλο σε τοίχους και ταβάνι και διαφοροποιήσου στο παρκέ, με εντονότερη ή ελαφρότερη απόχρωση. Ύστερα επίπλωσε τον χώρο προτιμώντας ανοιχτόχρωμα έπιπλα, ειδικά αν ο φυσικός φωτισμός δεν επαρκεί.

Αφαίρεσε κεφαλάρι και.. κουρτίνες

Το απλό συνήθως είναι και το πλέον επιτυχημένο. Με το να μην τοποθετήσεις κεφαλάρι υπογραμμίζεις τα ξύλινα πάνελ ή τα δοκάρια του δωματίου, όπως συμβαίνει εδώ που όλος ο τοίχος χρησιμοποιείται οπτικά ως κεφαλάρι. Η υπόλοιπη χρωματική παλέτα αν εξαιρέσεις τα σκεπάσματα είναι λευκή και η επιτηδευμένη έλλειψη κουρτινών δίνει ένα πιο παλιομοδίτικο τραχύ επαρχιώτικο ύφος. Ακόμα καλύτερα που θα ξυπνάς χωρίς την ανάγκη ξυπνητηριού ρυθμίζοντας το βιολογικό σου ρολόι.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα