Μην χασετε

Ελευθερία Ρήγου: «Έχω βιώσει κατάθλιψη και μοναξιά. Τα τελευταία χρόνια έχω μάθει να είμαι μόνη μου»

Η Ελευθερία Ρήγου σε συνέντευξή της μίλησε για τα περιττά κιλά που είχε πάρει τα τελευταία χρόνια και εξομολογήθηκε αν βίωσε ρατσισμό.

Advertisements

Το σωματικό βάρος σου έγινε θέμα συζήτησης, σαν να σε γνωρίσαμε σαν κάποιο άλλο πρόσωπο. Αντιμετώπισες ρατσισμό με τα κιλά σου;

Ο ρατσισμός είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Το θέμα είναι πώς βλέπεις εσύ τον εαυτό σου, έτσι θα σε δουν και οι άλλοι. Αν βγαίνεις ως μια γυναίκα που αισθάνεται άσχημα με τα κιλά της, εκεί θα σε δουν όλοι ως μια παχουλή γυναίκα που αισθάνεται άσχημα με τον εαυτό της. Αν βγεις ως μια γυναίκα που έχει κάποια κιλά παραπάνω, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Μια γυναίκα με κιλά παραπάνω και τι έγινε; Δεν σταματάμε μόνο στα κιλά. Υπάρχουν το πρόσωπο, η ψυχή, η προσωπικότητα, το πνεύμα. Δεν θα σταθούμε στα πρότυπα που προβάλλουν τα ΜΜΕ, τα περιοδικά.

Πολλοί θεωρούν ότι η εικόνα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη δουλειά σας

Σίγουρα με είχαν συνηθίσει αλλιώς και ξαφνικά είδαν έναν άλλο άνθρωπο. Αυτό έχει δυσκολία στο να βρω ρόλους να με μάθουν ως διαφορετικό σωματότυπο και διαφορετικό πρόσωπο. Τώρα θα πρέπει να με κατατάξουν σε άλλους ρόλους, που κι αυτό είναι δύσκολο. Κάνω την προσπάθεια μου να χάσω τα κιλά μου και τώρα έχω φτάσει σ’ ένα καλό αποτέλεσμα, όχι στο να ξαναγίνω αυτό που ήμουν, αλλά να γίνω μια γυναίκα που θα έχει ρόλους ηλικίας μεγαλύτερης ή μικρότερης, γιατί ο ηθοποιός δεν έχει-ηλικία, στο θέατρο τουλάχιστον, γιατί εκεί δεν φαίνεται αυτό, μόνο στο σινεμά που ο φακός πηγαίνει πολύ. κοντά στο πρόσωπο.

Το βάρος σου στέρησε ρόλους ως τώρα;

Μέχρι στιγμής δεν έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο, ελπίζω πως όχι.

Πώς είναι η σχέση σου με το γιο σου;

Στηρίζεται  στον  αλληλοσεβασμό,  στην αλληλοϋποστήριξη. Έχουμε πολλή αγάπη, φιλία.. είναι ο γιος μου, είναι η ψυχή μου.

Advertisements

Από τις «ασθένειες» της εποχής, κατάθλιψη, μοναξιά, όλα αυτά που βαραίνουν την κοινωνία μας, έχεις αντιμετωπίσει κάτι;

Έχω βιώσει κατάθλιψη και μοναξιά κατά καιρούς, αλλά λέω ότι εμείς τα προκαλούμε, είναι αυτοάνοσα «νοσήματα» και είναι έλλειψη ενέργειας.

Η συντροφικότητα τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

Τα τελευταία χρόνια έχω μάθει να είμαι μόνη μου. Τα πάω καλά με τον εαυτό μου, αλλά δεν θέλω να το λέω πολύ συχνά, γιατί θα το συνήθισα.

Συμβαίνει από επιλογή να είσαι μόνη ή η συνθήκη της ζωής σου το έχει φέρει;

Το έχει φέρει η συνθήκη της ζωής, μπορεί και από επίλογο, κατ’ επίφαση και λειτουργεί όχι τόσο επιφανειακά.

Πού τα βρήκες δύσκολα στη ζωή σου;

Έχει να κάνει με τους γονείς σου. Όταν πριν από δύο χρόνια είχα τη μητέρα μου στην εντατική και κόντεψε να φύγει από-τη ζωή και όταν «έχασα» τον πατέρα μου.

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα