Μην χασετε

Ελένη Φιλίνη: «Φτάσαμε στο σημείο πλούσιος και φτωχός να δίνουν μάχη για τη ζωή τους, σε διπλανά κρεβάτια»

Η Ελένη Φιλίνη «μένει σπίτι», καθώς, από την πρώτη κιόλας ημέρα επιβολής των μέτρων κατά του κορονοϊού, η «Ελληνίδα Μπελούτσι», όπως την έχουν αποκαλέσει πολλάκις, ξέχασε τι θα πει έξοδος για διασκέδαση.

Advertisements
  • Της Δήμητρας Δάρδα

Σημειώνεται πως είναι «κορίτσι του γλεντιού», της καλής παρέας, του γέλιου, της επικοινωνίας και, στα κέφια της, θα πει… και ένα και δύο τραγούδια, ώστε να περάσουν όλοι καλά!

Θεωρείται μια από τις πιο φινετσάτες Ελληνίδες ηθοποιούς, επιμένοντας, μάλιστα, να μην «πιέσει» ποτέ το χρόνο να την κρατήσει νέα. Παραμένει εκ του φυσικού της όμορφη, φρέσκια, χαμογελαστή και γεμάτη ζωντάνια, γιατί αγαπάει τη ζωή!

ελενη φιλινη

Φλογερή μελαχρινή, κοκέτα και πανέτοιμη να… αναλάβει την παρουσίαση ψυχαγωγικής εκπομπής!

Νιώθετε πίεση κλεισμένη στο σπίτι;

Δεν είναι κάτι που δεν μπορώ να διαχειριστώ. Παρότι μου αρέσει να διασκεδάζω, να έχω κόσμο γύρω μου, να κάνω τις βόλτες μου, υπάκουσα πλήρως στα μέτρα της κυβέρνησης. Το ζητούμενο είναι, όταν βγούμε ξανά έξω, να μετρηθούμε και να μη λείπει κανείς.

Είναι πιο δύσκολο για εσάς, που μένετε σε διαμέρισμα;

Αν ζούσα σε μονοκατοικία με κήπο, θα ήταν παράδεισος! Ωστόσο, έχω πολύ καλή ψυχολογία, παρότι παρακολουθώ συνεχώς τα δελτία ειδήσεων, για να ενημερώνομαι, και, όπως έχω ξαναπεί, η «μοναξιά είναι φίλη μου». Βγάζω τα ζωάκια μου βόλτες κάθε μέρα, αλλάζω πεζοδρόμιο όταν βλέπω μπροστά μου κόσμο, κρατώ προφυλάξεις και η ζωή συνεχίζεται.

Advertisements

Ιστορίες συνωμοσίας; Ενας ιός που «ξέφυγε» από εργαστήριο πειραμάτων ή μήπως πόλεμος;

Πόλεμος με έναν αόρατο εχθρό. Νιώθω, όμως, πως η μητέρα φύση σαν λίγο να μας εκδικείται. Σαν να μας δίνει ένα σκληρό μάθημα. Εμείς μέσα και έξω η Άνοιξη να «φλερτάρει» με τα άνθη και τα ζώα, που πλέον έχουν χώρο παντού. Εκείνα είναι ελεύθερα κι εμείς όχι.

Όταν βγούμε από την κρίση της πανδημίας, πιστεύετε πως θα είμαστε καλύτεροι σαν άνθρωποι;

Πιστεύω σε μια νέα αρχή. Σε ένα restart αναγκαίο για τον πλανήτη. Με την εξάπλωση του κορωνοϊού σταμάτησαν και οι πόλεμοι, η ανθρώπινη αλληλοεξόντωση. Δεν σταμάτησε η πείνα ή η προσφυγιά τρίτων χωρών, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να μονιάσουμε;

Τι σας έχει λείψει περισσότερο;

Ό,τι είχαμε σαν δεδομένο! Έναν καφές έξω, μια βόλτα με το αυτοκίνητο στη θάλασσα, μια επίσκεψη σε σπίτι φίλων.

Όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, σπεύσατε να γεμίσετε τα ντουλάπια σας με τρόφιμα;

Advertisements

Τα είδα στα ρεπορτάζ. Μιμηθήκαμε τους Αμερικανούς, που έτρεχαν να στοιβάξουν είδη πρώτης και δεύτερης ανάγκης στα καρότσια. Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος και δεν επηρεάστηκα. Είχα κάποια λίγα τρόφιμα και, ύστερα από τρεις εβδομάδες, πήγα σούπερ μάρκετ για τα αναγκαία. Τα δικά μου και συνανθρώπων μας, που τα έχουν ανάγκη.

Φροντίζετε οικογένειες ευπαθών ομάδων;

Φυσιολογικό δεν είναι; Αυτό έκαναν και οι γονείς μας και ήταν το λογικό. Τώρα φαντάζει σαν πολυτέλεια ή μεγάλη πράξη. Μην τρελαθούμε. Δοξάσαμε τις τελευταίες δεκαετίες την ύλη και την επιφάνεια, για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο πλούσιος και φτωχός να δίνουν μάχη για τη ζωή τους σε διπλανά κρεβάτια στις ΜΕΘ.

με τη Σοφία Αρβανίτη στην παράσταση «Άννα και Μαρία Καλουτά»

Το πλάνο για το καλοκαίρι, για να έρθουμε στα επαγγελματικά σας, ισχύει; Οι συμφωνίες και οι συνεργασίες που κλείσατε;

Το σοκ για όλους μας, και αναφέρομαι στους καλλιτέχνες, ήταν μεγάλο. Ξαφνικά μείναμε χωρίς δουλειά και είναι άγνωστο αν θα κρατηθούν τα επαγγελματικά συμβόλαια, τόσο για μια θεατρική περιοδεία που έχω κλείσει από καιρό και μια εμφάνισή μου σε σίριαλ, όσο και για την παρουσίαση μιας εκπομπής που μου πρότειναν. Εκκρεμεί και η επιστροφή στο πάλκο της επιτυχημένης μουσικής παράστασης «Αθήνα και πάλι Αθήνα», αλλά και το «Άννα και Μαρία Καλουτά – Μια ιστορία μέσα στην ιστορία». Είμαστε στον «αέρα», αλλά ευελπιστώ πως θα επέλθει η κανονικότητα, μόλις βγούμε από την καραντίνα. Να σκεφτόμαστε θετικά!

Θα περάσετε και στον χώρο της τηλεόρασης, αυτή τη φορά σαν παρουσιάστρια;

Μου το πρότεινε ένας παραγωγός και μου άρεσε πολύ. Αφορά ένα καθημερινό μαγκαζίνο με ψυχαγωγικά θέματα, καλεσμένους, αλλά και ενημέρωση. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα, γιατί κι αυτό έχει «φρενάρει» προς το παρόν.

 

Δεν το φοβάστε; Θα έρθετε αντιμέτωπη με πρόσωπα με μεγάλη δημοτικότητα στις ζώνες και φυσικά με τα νούμερα τηλεθέασης.

Στις προκλήσεις λέω πάντα «ναι»! Μου αρέσει πολύ η ιδέα. Για πρώτη φορά δεν θα είμαι στη θέση του συνεντευξιαζομένου!

Ισχύει πως συζητείτε το ριμέικ της θρυλικής σειράς «Ορκιστείτε, παρακαλώ»;

Βέβαια! Και πρόσωπα ήδη έχουν προταθεί για τους ρόλους. Έχω πει ήδη το «ναι» κι εγώ, αλλά, φυσικά, δεν μπορώ να υποδυθώ τη νεαρή δικηγορίνα, όπως ήταν ο ρόλος μου τότε, όμως θα μπορούσα να είμαι η πρόεδρος του δικαστηρίου!

Πριν από έναν χρόνο εκδώσατε την πρώτη σας ποιητική συλλογή, με τίτλο «Με τα μάτια της ψυχής». Η περίοδος αυτή προσφέρεται για περισυλλογή, σκέψη και γραφή;

Όχι, δεν έχω καμία διάθεση να γράψω αυτή την περίοδο. Το μόνο ευχάριστο είναι πως κάποια από τα ποιήματά μου θα μελοποιηθούν σύντομα κι αυτό με ικανοποιεί πολύ. Είναι ένα πολύ ωραίο δώρο!

Στο «YFSF» περάσατε όμορφα πέρυσι;

Υπέροχα, μακάρι να μπορούσα να το επαναλάβω! Κρίμα για τους φετινούς συμμετέχοντες που σταμάτησε λόγω της πανδημίας. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία!

ως Γκρέις Τζόουνς στο «Your Face Sounds Familiar»

Με… ευτράπελα on air;

Θα σου αποκαλύψω πως, τη βραδιά που υποδύθηκα τη Ρίτα Σακελλαρίου ήμουν ένα βήμα πριν… λιποθυμήσω! Αλλά το πάλεψα, γιατί ο επαγγελματισμός είναι πάνω από όλα. Τα ακουστικά που φορούσα για να ακούω δυνατά τη μουσική και να πατάω φωνητικά στις νότες δεν λειτουργούσαν. Ήταν χαλασμένα. Για να μη σταματήσω το γύρισμα, έκανα μεγάλη προσπάθεια να ακούω τη μουσική από το στούντιο, όπου, όμως, έπαιζε πολύ χαμηλά. Έκανα νόημα στον ηχολήπτη, αλλά τίποτα εκείνος.

Οι τηλεθεατές, πάντως, δεν καταλάβαμε τίποτα.

Αυτό ήταν το δικό μου ζητούμενο! (γέλια) Όταν τελείωσε το γύρισμα, ζήτησα να το ξαναπάμε, τους εξήγησα τι είχε συμβεί και όντως τα ακουστικά δεν λειτουργούσαν. Αλλά η παραγωγή με ενημέρωσε πως έπρεπε να το είχα σταματήσει πάνω στη σκηνή. Δεν το γυρίσαμε δεύτερη φορά, αλλά, ευτυχώς, βγήκε καλό!

Πριν από λίγες εβδομάδες αποχαιρετήσατε έναν πολύ καλό φίλο σας, τον Κώστα Βουτσά. Γράψατε δημόσια ένα πολύ συγκινητικό «αντίο».

Αυτό είναι ένα γεγονός πολύ δυσάρεστο, έκλαψα πολύ. Πριν από δύο τρία χρόνια κάναμε μαζί Πάσχα με τον Κώστα, την οικογένειά του και την κόρη του Σάντρα Βουτσά. Στο ίδιο τραπέζι ήταν και ο αγαπημένος μου Κώστας Ευριπιώτης παρέα με τη σύντροφό του. Ήρθαν στο μαγαζί όπου εμφανιζόμουν και περάσαμε τέλεια, το γλεντήσαμε με την ψυχή μας! Κοιτάζω τις φωτογραφίες από εκείνη τη βραδιά και δεν το πιστεύω ότι έφυγαν από τη ζωή μας. Λυπήθηκα πολύ. Έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο.

με τους πολυαγαπημένους φίλους της Κώστα Βουτσά και Κώστα Ευριπιώτη

Θα ήθελα να σας ρωτήσω…

Μη μου πεις «γιατί δεν παντρεύτηκα, γιατί δεν έκανα παιδί»…

Είναι σχετικό. Πόσες φορές σάς έχουν κάνει αυτή την ερώτηση;

Advertisements

Χιλιάδες φορές!

Δεν σας εκνευρίζει;

Πάρα πολύ! Αλλά, αν δεν το καταλαβαίνει ο παρουσιαστής ή ο δημοσιογράφος, εγώ δεν επιθυμώ να τον προσβάλω. Οι απαντήσεις μου είναι πάντα οι ίδιες.

Γιατί δεν βάζετε όρο, λοιπόν, πως αυτές τις χιλιοειπωμένες ερωτήσεις δεν τις θέλετε;

Μια πρόσκληση σε εκπομπή ή περιοδικό ή εφημερίδα είναι τιμητική για κάθε καλλιτέχνη. Οι όροι είναι για τα συμβόλαια! Εμείς κάνουμε κουβέντα, με ρωτάνε, απαντώ. Δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μου και δεν το έχω κάνει ποτέ. Ειδάλλως, δεν αποδέχεσαι την πρόσκληση.

Όμως, θα πάω σε ένα θέμα που αποφεύγετε πάντα με χαμόγελο! Σας κοιτάζω και βλέπω πως δεν έχετε υποβληθεί σε επεμβάσεις ομορφιάς κι όμως το πρόσωπό σας έχει τέλεια επιδερμίδα και ελάχιστες ρυτίδες. Δεν το έχετε αναφέρει ποτέ!

Να είμαστε καλά να κάνουμε συνεντεύξεις! Μην τα… αποκαλύψω όλα τώρα, για να έχουμε και στην επόμενη να πούμε πράγματα!

πηγη www.newsbreak.gr

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα