Μην χασετε

Ελένη Βιτάλη: Μια μεγάλη φωνή στο «Σπίτι με το Mega» το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

Μία από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές που έχει «γεννήσει» η χώρα μας, αυτή της Ελένης Βιτάλη, θα μάς κρατήσει συντροφιά, το βράδυ του Σαββάτου, από τις 9 το βράδυ και μετά, με τις μουσικές και τα τραγούδια της. Η ερμηνεύτρια θα είναι, αυτήν την εβδομάδα, η τηλεοπτική οικοδέσποινα της ψυχαγωγικής εκπομπής «Σπίτι με το MEGA» που έχει γίνει πλέον αγαπημένη συνήθεια μιας μεγάλης μερίδας του τηλεοπτικού κοινού.

Advertisements

 

Η Ελένη Βιτάλη είναι από εκείνα τα πρόσωπα του ελληνικού τραγουδιού που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ερμηνεύτρια με πολύχρονη μουσική διαδρομή, ξεκίνησε να τραγουδά από τα εφηβικά της κιόλας χρόνια στα πανηγύρια της επαρχίας για να εξελιχθεί σταδιακά σε μια αυτόνομη και απολύτως αναγνωρίσιμη μουσική οντότητα που συνδυάζει, με απίστευτη φυσικότητα, την παράδοση και το λαικό με τον ροκ και τον κλασικό ήχο. Η φωνή της, αυτή η συγκλονιστική φωνή με το μοναδικό μέταλλο, που άλλοτε ξεσηκώνει κι άλλοτε πάλι παραπέμπει σε βυζαναντινό ύμνο ή παραδοσιακό μοιρολόϊ, έχει αποδώσει πολλά και διαφορετικούς ύφους τραγούδια με το ίδιο όμως πάθος και την ίδια βαθιά συγκίνηση.

Από την ξεσηκωτική «Κιβωτό» μέχρι το εμβληματικό «Καίγομαι» κι από το σκληρό «Ανοίχτε τα τρελάδικα

» μέχρι τα μελωδικά «Ένα Χειμωνιάτικο Πρωί» και «Έλα λίγο» έχει ταξιδέψει όλα αυτά τα χρόνια σε μουσικά σύμπαντα σημαντικών Ελλήνων δημιουργών. Ανάμεσά τους ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Σταμάτης Σπανουδάκης, ο Νότης Μαυρουδής, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Γιώργος Σταυριανός, ο Γιώργος Ανδρέου κ.α.

Τις μελωδικές σελίδες της προσωπικής μουσικής ιστορίας της θα ξεφυλλίσει το βράδυ του Σαββάτου, πάνω στη σκηνή της μουσικής εκπομπής, όπου θα υποδεχτεί αγαπημένους της καλλιτέχνες. Ο Χρήστος Θηβαίος, ο Γιάννης Κότσιρας, η Γιώτα Νέγκα, η Ηρώ Σαΐα αλλά και ο Τάκης Σούκας, ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης θα βρεθούν στο πλευρό της για μοιραστούν, μαζί της αλλά και με τους τηλεθεατές, μουσικές στιγμές φτιαγμένες από πολύτιμα υλικά, τραγούδια που κατάφεραν να νικήσουν το χρόνο, συναισθήματα έντονα που δεν ξεθωριάζουν ακόμη κι όταν οι αποσπάσεις που μάς χωρίζουν είναι μεγάλες.

 

«Θα `ναι το ταξίδι που θα κάνεις από εκείνα που δε θα ξεχάσεις όσο ζεις» υπόσχεται η  ίδια.

Advertisements

 

πηγη

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα