Μην χασετε

Δημήτρης Λιγνάδης: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος πραγματικά – Υπάρχει εδώ και ένα μήνα μια τεράστια επίθεση φημών»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής στο Live News, ύστερα από τη συνέντευξη τύπου της Λίνας Μενδώνη, η οποία χαρακτήρισε τον καταξιωμένο σκηνοθέτη “επικίνδυνο άνθρωπο”.  Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Λιγνάδης σε δηλώσεις του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ANT1 εξέφρασε την απογοήτευσή του για όλες τις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και στα social media, απάντησε στην Υπουργό Πολιτισμού και τόνισε πως δεν υπάρχει κάποιος στρατός από πίσω του.

Advertisements

“Εξακολουθώ να θεωρώ την κ. Μενδώνη μια επαρκέστατη στη δουλειά της υπουργό, με την οποία είχαμε – θέλω να πιστεύω – μια πολύ καλή συνεργασία. Την επικινδυνότητα ενός ανθρώπου την αποφασίζουν οι ανάλογοι θεσμοί, για το αν ένας άνθρωπος είναι επικίνδυνος για τον συνάνθρωπό του, για την κοινωνία και κυρίως αν είναι επικίνδυνος στη δουλειά, η οποία του έχει ανατεθεί. Και αυτό θα είναι ένα ερώτημα που πρέπει να τεθεί στους ανάλογους θεσμούς, αν πραγματικά ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος.

 

Υπάρχει εδώ και ένα μήνα μια τεράστια επίθεση φημών, κλίματος, υπονοούμενων, εννοούμενων που δέχομαι εγώ, καταγγελίες στα media, στα social media, τις οποίες πληροφορούμαι. Αλλά είναι ένας κυκλώνας, ο οποίος μέχρι στιγμής υπάρχει εκεί, σε αυτά τα μέρη που σας είπα. Καταγγελία στα χέρια μου εγώ δεν έχω πάρει, μέχρι τη στιγμή που μιλάμε. Επομένως πως αποφασίζεται η επικινδυνότητα ενός ανθρώπου; Πώς αποφασίζεται; Από τα θρυλούμενα; Από τις φήμες; Σίγουρα η επικινδυνότητα ενός ανθρώπου δεν αποφασίζεται από… τις φήμες ή κάποιες καταγγελίες που είναι στον αέρα.

 

Εγώ δεν θέλω να κρίνω κανέναν αυτή τη στιγμή. Απολύτως κανέναν! Βεβαίως, υπάρχει ελευθερία λόγου, αλλά θα μου επιτρέψετε και εμένα να επικαλεστώ το κράτος δικαίου. Γιατί είμαι ένας άνθρωπος που ακούει για τον πατέρα του, για τη μάνα του, για πράγματα που δεν φανταζόμουν ότι θα ακούω και είμαι ένας άνθρωπος χωρίς να έχω έναν οργανωμένο στρατό πίσω μου να με… νιώθω και μια μοναξιά, να το πω και έτσι.

 

Προσπαθώ να διατηρώ την ψυχραμία μου. Προσπαθώ, δεν είναι καθόλου εύκολο. Να είμαι νηφάλιος. Είμαι πολύ στεναχωρημένος πραγματικά…. Είμαι προετοιμασμένος για τα πάντα” εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά, τέλος, στην αναφορά της Υπουργού Πολιτισμού, κυρίας Λίνας Μενδώνη πως με «βαθιά υποκριτική τέχνη» την έπεισε ότι δεν είχε ο ίδιος σχέση με αυτές τις φήμες, ο Δημήτρης Λιγνάδης ξεκαθάρισε: «Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε αυτό. Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω».

Advertisements

 

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα