Μην χασετε

Τα 7 βασικά μαγειρικά σκεύη και πώς πρέπει να τα καθαρίζετε

Πολλές νοικοκυρές αναρωτιούνται αν κάθε μαγειρικό σκεύος πρέπει να καθαρίζεται με διαφορετικό τρόπο. Η αλήθεια είναι πως για κάποια από αυτά κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Ωστόσο, ο σωστός καθαρισμός ενός σκεύους βοηθάει στο να διατηρήσετε τα σκεύη σας σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια.

Advertisements

Ανοξείδωτα σκεύη

Τα ανοξείδωτα σκεύη καθαρίζουν με υγρό πιάτων και ζεστό νερό. Για πολύ δύσκολους λεκέδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οξυζενέ και μαγειρική σόδα αλλά προσοχή να πλύνετε στο τέλος και με σαπούνι και μπόλικο νερό.

Αλουμινένια σκεύη

Για να καθαρίσετε αλουμινένια σκεύη θα χρειαστείτε νερό και κρέμα ταρτάρ. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και λίγο ξίδι για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Γυάλινα σκεύη

Για τα γυάλινα σκεύη χρησιμοποιήστε ζεστό νερό, μαγειρική σόδα και υγρό πιάτων. Προσοχή στο να μην χρησιμοποιήστε το σφουγγαράκι από την τραχιά όψη.

Χάλκινα σκεύη

Τα χάλκινα σκεύη καθαρίζουν τέλεια με ξίδι, αλάτι και μαλακό σφουγγαράκι.

Μαντεμένια σκεύη

Για να τα περιποιήστε αν δεν τα χρησιμοποιείτε συχνά χρησιμοποιήστε ζεστό νερό, υγρό πιάτων και αφού στεγνώσουν αλύψτε τα με λίγο ελαιόλαδο. Για να τα πλύνετε χρησιμοποιήστε ζεστό νερό, αλάτι και ένα βετέξ.

Εμαγιέ σκεύη

Τα εμαγιέ σκεύη καθαρίζουν πανεύκολα με μαγειρική σόδα, ζεστό νερό και μαλακιά βούρτσα.

Αντικολλητικά σκεύη

Στα αντικολλητικά σκεύη πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Για να τα καθαρίσετε αναμείξτε απορρυπνατικό πιάτων και ζεστό νερό και τρίψτε ελαφρώς με το μαλακό μέρος του σφουγγαριού σας.

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα