Μην χασετε

Νέο τοπίο από τον Ιούνιο: Σενάρια για 15νθήµερη εργασία µε µισές αποδοχές

Το νέα μέτρα που έρχονται από τον Μάιο για την αγορά εργασίας και το καινούριο τοπίο που διαμορφώνεται το δεύτερο εξάμηνο του 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοιού φέρνει στο προσκήνιο το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής. Το ρεπορτάζ δίνει αναλυτικές απαντήσεις για τις παρατάσεις των αναστολών συμβάσεων εργασίας αλλά και για τα επιπλέον μέτρα που θα εφαρμοστούν το δεύτερο εξάμηνο στην προσπάθεια ανάσχεσης του κύματος των απολύσεων.

Για πόσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει η παράταση για όσους μισθωτούς παραμείνουν στην αναστολή μετά το πρώτο 45ήμερο; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα δίνεται η δυνατότητα παράτασης των αναστολών συµβάσεων εργασίας για ακόµη έναν µήνα στις πληττόμενες επιχειρήσεις. Αναλογικά θα διαμορφωθεί και το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Δείτε αναλυτικά ποιο θα είναι το νέο εργασιακό καθεστώς που έρχεται από τον Ιούνιο, καθώς το κράτος θα καλύπτει µέσω ειδικού µηχανισµού το 40%-60% των απωλειών όσων µπαίνουν σε ευέλικτα σχήµατα απασχόλησης.

Ορατή φυσικά είναι η αύξηση της ανεργίας, απόρροια της νέας τάξης πραγμάτων που δημιουργεί ο κορονοϊός, ενώ δεν κρύβονται οι φόβοι για… επιδηµία 15νθήµερης εργασίας µε µισές αποδοχές.

Advertisements

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα