Μην χασετε

Μια επιστημονική απάντηση στο πόσο συχνά θα πρέπει να κάνεις ντους

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι κάνοντας καθημερινά ντους για αρκετή ώρα μπορεί να κάνεις κακό στην επιδερμίδα σου; Για αυτό και μάλλον τα υγρά μαντηλάκια και τα dry shampoo δεν έχουν εφευρεθεί τυχαία.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, το ιδανικό είναι να κάνεις ντους μέρα παρά μέρα ή αν δεν το αντέχεις, γιατί μπορεί να αισθάνεσαι βρώμικη, μπορείς να κάνεις και κάθε μέρα αλλά για όσο το δυνατόν πιο σύντομο διάστημα, υποστηρίζει η Nada Elbuluk, MD, κλινική δερματολόγος στην Ιατρική σχολή Keck, του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια.

Ωστόσο, ακόμη και αυτή η σύσταση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το αν αθλείσαι ή με το μέρος όπου ζεις, εξηγεί η δερματολόγος Heidi A. Waldorf, μέλος της Women’s Dermatologic Society. Μελέτησε τα παρακάτω τρία σημαντικά στοιχεία, καθόρισε τη συχνότητα ντους που ταιριάζει στον δικό σου τρόπο ζωής και και το δέρμα σου θα σε ευχαριστεί.

Τα στοιχεία που θα πρέπει να συνυπολογίσεις, λοιπόν είναι τα εξής:

Advertisements

1. Η ένταση της σωματικής σου δραστηριότητας:
Αν πηγαίνεις γυμναστήριο ή τρέχεις τότε ιδρώνεις πιο πολύ

2. Τον τύπο του δέρματος σου:
Αν το δέρμα σου είναι λιπαρό και έχει την τάση να δημιουργεί μαύρα στίγματα και λιπώματα

3. Το περιβάλλον στο οποίο μένεις:
Αν μένεις στο κέντρο της πόλης οι ατμοσφαιρικοί ρύποι κάθονται πάνω στο πρόσωπό σου και στο σώμα σου.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτούς τους παράγοντες μπορείς να καταλάβεις τις ανάγκες του δέρματός σου και να αποφασίσεις με ποια συχνότητα θα πρέπει να κάνεις ντους.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα