Μην χασετε

Θηλασμός: Τα οφέλη για τη μαμά που δε γνωρίζατε

Ο θηλασμός είναι μία πολύ ιδιαίτερη διαδικασία, καθώς φέρνει ακόμα πιο κοντά τη νέα μαμά με το μωρό και δημιουργεί ένα δέσιμο, μοναδικό. Όπως είναι γνωστό, το μητρικό γάλα έχει πολλά οφέλη για την αναπτυξη του μωρού και πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι αναντικατάστατα για την υγεία του.

Γνωρίζατε όμως ότι ο θηλασμός έχει πολλά ωφέλη και για τη νέα μαμά;

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα βοηθήσουν εσένα και την οικογένεια σου.

Ωκυτοκίνη – η “ορμόνη της αγάπης”

Κάτι που ίσως γνωρίζετε ήδη, είναι ότι κατά τη διαδικασία του θηλασμού, ο οργανισμός της νέας μαμάς, παράγει μία ορμόνη, την ωκυτοκίνη. Η συγκεκριμένη ορμόνη είναι γνωστή και ως η “ορμόνη της αγάπης” και ενεργοποιείται με την επαφή του μωρού με τη θηλή της μαμάς του. Η συγκεκριμένη ορμόνη, σύμφωνα με τους ειδικούς, προκαλεί χαλάρωση και συναισθηματική ευεξία στη νέα μητέρα, ενώ παράλληλα βοηθάει τη μήτρα να μικρύνει σταδιακά και να επιστρέψει στο κανονικό της μέγεθος.

Advertisements

Συμβάλει στην αντιμετώπιση του πόνου

Σύμφωνα με έρευενες που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, ο θηλασμός συμβάλει στη μείωση του πόνου μετά τον τοκετό με καισαρική. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε το 2017, μητέρες που θήλαζαν το μωρό τους για δύο μήνες μετά τη γέννα, ήταν τρεις φορές λιγότερο πιθανό να έχουν πόνους.

Μειώνει τις πιθανότητες για καρκίνo του μαστού

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι νέες μητέρες που θηλάζουν για περισσότερο από ένα χρόνο έχουν μειωμένες πιθανότητες να εμφανισουν καρκίνο του μαστού.

Προστατεύει την καρδιά

Ο θηλασμός προστατεύει την καρδιά και μειώνει τις παθνότητες για εμφάνιση υπέρταση ή καρδιακών ασθενειών.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα βοηθήσουν εσένα και την οικογένεια σου.

Μειώνει τις πιθανότητες για διαβήτη

Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε σε διάρκεια 30 χρόνων, παρατηρήθκε ότι οι μαμάδες που θήλαζαν το μωρό τους για 6 μήνες ή και περισσότερο, μείωσαν κατά 50% τις παθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα