Μην χασετε

Επίδομα 800 ευρώ: Νέα πληρωμή τη Δευτέρα – Ποιοι θα το πάρουν, προς επέκταση η αποζημίωση ειδικού σκοπού

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου θα ξεκινήσει η δεύτερη πληρωμή του επιδόματος των 800 ευρώ για όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε αναστολή της σύμβασης εργασίας και υπέβαλλαν υπεύθυνη δήλωση στο supportemployees.yeka.gr ενώ συσκέψεις πραγματοποιούνται για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ και τον μήνα Μάιο.

Ειδικότερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει την παράταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ και για τον Μάιο σε επιχειρήσεις που πλήττονται ή συνεχίζουν να είναι κλειστές.

Εξάλλου με δεδομένο ότι από τις 4 Μαΐου ανοίγουν κάποια μαγαζιά η κυβέρνηση εκτιμά ότι ο αριθμός των δικαιούχων ενδεχομένως να είναι μικρότερος.

Ωστόσο η επανάληψη της καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ θα γίνει για μία ακόμη φορά μαζί με τις αναστολές και τις διευκολύνσεις που δόθηκαν και τον Μάρτιο – Απρίλιο.

Advertisements

Ειδικότερα όπως έχει τονίσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ο σχεδιασμός της κυβέρνησης με βάση τα διαθέσιμα ως τώρα στοιχεία είναι «να επαναληφθεί όλο αυτό το σύστημα άλλη μία φορά τον επόμενο μήνα».

«Δεν είναι μόνον τα 800 ευρώ, δώσαμε αναστολές και διευκολύνσεις για τους εργαζόμενους που πράγματι περνάνε δύσκολα. Και σκοπός μας είναι να το επαναλάβουμε ακόμα μία φορά, θεωρώντας ότι δε θα προλάβουμε να φθάσει η οικονομία ακόμα τον μήνα Μάιο εκεί που θέλουμε» δήλωσε ο υπουργός.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος επισήμανε ότι η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ θα επεκταθεί και τον Μάιο.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι το επίδομα θα επεκταθεί και τον επόμενο μήνα και για όσους εργαζόμενους και επιχειρηματίες συνεχίζουν να πλήττονται λόγω μη εργασίας.

Advertisements

Ωστόσο όπως σημείωσε δεν μπορεί να συνεχίσει η οικονομία να «ζει μέσω επιδοματικών πολιτικών επ’ αόριστον».

Παράλληλα χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δεύτερης φάσης για διορθώσεις – συμπληρώσεις – ανακλήσεις υπεύθυνων δηλώσεων και έτσι ξεκινάει η διαδικασία για την πληρωμή των νέων δικαιούχων των 800 ευρώ από 27 έως και 30 Απριλίου.

Μετά το πέρας του διαστήματος της β’ φάσης για την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων, όσοι εργαζόμενοι δεν υπέβαλαν υπεύθυνη δήλωση, μπορούν να την υποβάλλουν, έως και 30 Απριλίου ως ακολούθως:

Την 24/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 4

Την 25/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 5

Advertisements

Την 26/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 6

Την 27/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 7

Την 28/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 8

Την 29/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 9

Την 30/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 0.

Αυτή είναι η τρίτη και τελευταία φάση του επιδόματος των 800 ευρώ.

Οι διορθώσεις – συμπληρώσεις – ανακλήσεις υπεύθυνων δηλώσεων, μετά την ολοκλήρωση της γ’ φάσης υποβολών, μπορούν να υποβληθούν από 1η Μαΐου έως και 3 Μαΐου.

Η καταβολή της αποζημίωσης των 800 ευρώ, για τους εργαζόμενους αυτούς προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από 5 έως και 7 Μαΐου.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα