Μην χασετε

Αύγουστος Κορτώ: «Έχοντας περάσει σχεδόν τη μισή μου ζωή ορφανός από μάνα»

Την απώλεια της μητέρας του εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να διαχειριστεί ο Αύγουστος Κορτώ, ο οποίος μάλιστα έχει γράψει ένα βιβλίο για την Κατερίνα του.

 

Η μαμά του έβαλε τέλος στη ζωή της παλεύοντας με τη ψυχική νόσο κι εκείνος έμεινε πίσω με τον πατέρα του, υποκαθιστώντας την αγάπη της μαμάς του με αυτήν άλλων γυναικών, οι οποίες παρότι δεν ήταν μητέρες, ήταν πάντα έτοιμες να σταθούν στο πλευρό του και να τον αγκαλιάσουν ζεστά.

 

Advertisements

Αυτές τις «μαμάδες» θέλησε να ευχαριστήσει σήμερα με μια ανάρτησή του στο Facebook.

«Έχοντας περάσει σχεδόν τη μισή μου ζωή ορφανός από μάνα, σήμερα θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στις ‘αναπληρώτριες’, ‘εθελόντριες’ μανάδες, που μας περιμαζεύουν, μας φροντίζουν και μας αγαπούν ως άλλα ασχημόπαπα.
Τις συντρόφους των πατεράδων που αντί να προξενήσουν αισθήματα αντιζηλίας, γίνονται αγκαλιές ζεστές και πολύτιμες σαν αυτές που χάσαμε. Τις μητέρες φίλων που έχουν πάντα χώρο στην καρδιά τους για ένα ακόμα ενήλικο – μα εντός του ευάλωτο όπως τη στιγμή που ορφάνεψε – παιδί. Τις φίλες και συνεργάτιδες, που ενώ δεν μας χωρίζουν τόσα χρόνια ώστε να περιμένουμε απ’ αυτές μητρικά αισθήματα, μας στέργουν, μας στηρίζουν, μας καθοδηγούν και μας παρηγορούν με απέραντη γενναιοδωρία.

Τίποτα δεν αναπληρώνει ολότελα το κενό, ούτε υποκαθιστά το χαμένο, ιερό πρόσωπο. Ξέρεις ότι για το υπόλοιπο της ζωής σου, δεν θα ξεστομίσεις ξανά τη μονάκριβη λέξη “μαμά”.

 

Advertisements

Όμως οι γυναίκες αυτές δεν χρειάζεται να την ακούσουν για να σπεύσουν στο πλευρό σου. Κι αυτό είναι ένα από τα μύρια θαύματα, τις ευλογίες της μητρότητας», έγραψε χαρακτηριστικά.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα