Μην χασετε

Απέλυσαν από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών για «προσωπικούς λόγους» όπως λέει η ίδια

Την αναίτια – όπως υποστηρίζει η ίδια – απόλυσή της από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ καταγγέλλει η κα Αλεξία Τσίμπρη από τον Πύργο. Μάλιστα η ίδια περιγράφει στο Εργατικό Κέντρο της πόλης της τις συνθήκες απόλυσής της ως παράξενες, αφού όπως λέει η απόλυσή έγινε στην κουζίνα της επιχείρησης, με απειλές για μην καταβολή της αποζημίωσής της ενώ της απαγόρευσαν να φύγει εάν δεν υπέγραφε το χαρτί της απόλυσης.

Όπως αναφέρει το Ηλεία live το θέμα έφτασε στο Εργατικό Κέντρο Πύργου που στέλνει επιστολή στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον ΣΕΠΕ και την ΓΣΕΕ.

Η απολυμένη υπάλληλος Αλεξία Τσίμπρη σε δηλώσεις της χθες, περιέγραψε τα όσα συνέβησαν.

«Εργάζομαι σε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ, ξένη εδώ στον Πύργο. Με κάλεσε την Πέμπτη το πρωί η διευθύντριά μου μαζί με την επιθεωρήτριά μου και μου ανακοίνωσαν την απόλυσή μου χωρίς να μου δώσουν τους ακριβείς λόγους που με απολύουν, αλλά κάποιους που δεν ισχύουν. Δεν με κάλεσαν στο γραφείο που υπάρχουν κάμερες, αλλά στην κουζίνα, να μου ανακοινώσουν την απόλυσή μου. Εγώ αρνήθηκα να υπογράψω γιατί τους ζήτησα τους λόγους. Μου είπαν απλώς, ότι δεν απέδιδα στη δουλειά μου.

Advertisements

Μετά από πέντε χρόνια μου είπαν ότι δεν απέδιδα, εγώ που πριν από δύο μήνες είχα πάει και στη Ζάκυνθο για να βοηθήσω και εκεί πήρα συγχαρητήρια μέχρι και από την διευθύντρια στα κεντρικά από την Πάτρα, η οποία μου έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στο σπίτι μου.

Όταν αρνήθηκα να υπογράψω μου είπαν ότι δεν μπορώ να φύγω από το χώρο αν δεν υπογράψω, τους είπα ότι πρέπει να ενημερώσω τους δικούς μου, να διαβάσω με προσοχή το χαρτί, γιατί είχα ταραχτεί εκείνη τη στιγμή, να ενημερώσω το δικηγόρο μου.

Όχι μου λένε ότι δεν μπορείς να φύγεις αν δεν υπογράψεις και μάλιστα θα χάσεις και την αποζημίωση σου. Τους ζήτησα να με αφήσουν να φύγω και μου απάντησαν να μην τους αναγκάσω να προβούν σε άλλες ενέργειες. Εκείνη τη στιγμή τους ρώτησα αν με εκβιάζουν και μου απάντησαν “πάρτο όπως θες”.

Τους είπα τότε ότι αν δεν ανοίξουν την πόρτα θα καλέσω την αστυνομία και έτσι μου άνοιξαν. Όταν έφευγα η διευθύντρια μου φώναξε ότι αν δεν υπογράψεις θα χάσεις την αποζημίωση σου και είπα ότι δεν υπογράφω γιατί είναι παράνομη η απόλυσή μου και ότι θέλω να μιλήσω με τα κεντρικά να μάθω γιατί έγινε αυτό» είπε η κα Τσίμπρη.

Advertisements

Για προσωπικούς λόγους

«Πιστεύω ότι η απόλυσή μου είναι καθαρά για προσωπικούς λόγους και όχι για εργασιακούς. Γι’ αυτό είμαι εδώ σήμερα για να προστατέψω και τα άλλα παιδιά που βρίσκονται στη δουλειά γιατί θα ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις. Έχω τρία παιδιά, την έχω ανάγκη τη δουλειά μου, αλλά κυρίως είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τους συναδέλφους μου. Θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, γιατί δέχτηκα εκφοβισμό προκειμένου να υπογράψω την απόλυσή μου. Δεν υπέγραψα και το απόγευμα της ίδιας ημέρας μου την θυροκόλλησε στην πόρτα του σπιτιού μου δικαστικός επιμελητής. Ο φάκελος μου είναι πεντακάθαρος, έχω μόνο δύο επιπλήξεις για κάποια ταμειακά λάθη ασήμαντα, που έχουμε όλοι. Δεν μου έκαναν ποτέ παρατήρηση, ο φάκελος μου είναι πεντακάθαρος” εξήγησε.

Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Πύργου η αντιπρόεδρος Χρύσα Ζούπη, τόνισε ότι «… βρισκόμαστε εδώ για να την υπερασπιστούμε ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία που επικρατεί εν μέσω COVID. Θέλω να πω ότι τα εργατικά δικαιώματα ειδικά των ιδιωτικών υπαλλήλων έχουν εκλείψει, δεν διασφαλίζονται από κανένα νόμο, υπάρχει το σύστημα “ότι ό,τι θέλει ο εργοδότης αυτό και πράττει”. Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να σου έρθει ηλεκτρονική απόλυση και βέβαια μπορεί να σου έρθει και χωρίς την αποζημίωση σου. Εδώ βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα με μία κοπέλα η οποία είναι μητέρα τριών παιδιών, μονογονεϊκή οικογένεια, με άσχημη βιοποριστική κατάσταση και εν μέσω πανδημίας της ήρθε ξαφνική απόλυση απ’ την εργοδοσία του σουπερμάρκετ».

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα