Μην χασετε

Ένα έξυπνο κόλπο για να ζωγραφίσετε τον τοίχο του παιδικού δωμάτιου σαν επαγγελματίες

Η ζωγραφική στον τοίχο του σπιτιού σπανίως γίνεται στους κοινόχρηστους χώρους, όπως σαλόνι, τραπεζαρία. Συνήθως γίνεται στα παιδικά δωμάτια και κυρίως στα βρεφικά παιδικά υπνοδωμάτια.

Στους περισσότερους τότε έρχεται η δημιουργική επιθυμία για ζωγραφιά στον τοίχο του παιδικού δωματίου, αλλά συχνά απογοητεύονται μόλις καταλάβουν ότι δε διαθέτουν το ταλέντο της ζωγραφικής. Μια λύση είναι να καλέσετε έναν επαγγελματία ζωγράφο να διακοσμήσει τον τοίχο του παιδικού υπνοδωματίου με το θέμα που επιθυμείτε. Λύση με κόστος, ανάλογα με τον ζωγράφο που καλέσετε και το θέμα που θα διαλέξετε.

Μια άλλη εύκολη λύση ζωγραφικής στον τοίχο είναι αυτή που θα παρουσιάσουμε και απαιτεί από εσάς ελάχιστες γνώσεις ζωγραφικής και καθόλου ταλέντο.

Η εύκολη αυτή λύση, στηρίζεται σε έναν projector (προτζέκτορ), ο οποίος εμφανίζει την ζωγραφιά που επιθυμείτε επάνω στον τοίχο που θα ζωγραφίσετε. Στην ουσία χρησιμοποιείται τον projector για να κάνετε αντιγραφή (πατιτούρα) το αγαπημένο σας σχέδιο επάνω στον τοίχο.

Advertisements

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά…

Υλικά που θα χρησιμοποιήσετε:

  • Την ζωγραφιά – εικόνα που θέλετε να ζωγραφίσετε στον τοίχο
  • Μία διαφάνεια
  • Ανεξίτηλο μαρκαδόρο
  • Λάμπα
  • Χαρτοκούτι
  • Μονωτική ταινία
  • Χρωματιστή κιμωλία
  • Χρώματα
  • Πινέλα
  • Και φυσικά τον τοίχο

Η λάμπα, το χαρτοκούτι και η μονωτική ταινία δε θα σας χρειαστούν εάν έχετε έναν projector. Στην ουσία αυτά τα 3 υλικά θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ενός projector.

TIP: Μην επιλέξετε ιδιαίτερα σύνθετη ζωγραφιά εάν δεν είστε σίγουροι και εξοικειωμένοι με την ζωγραφική. Φροντίστε η επιλογή σας να αποτελείται από εύκολα και καθαρά σχήματα, ώστε να γίνει και η δική σας ζωή ευκολότερη.

Βήμα 1

Επιλέξτε την ζωγραφιά που θέλετε να έχετε στον τοίχο του παιδικού δωματίου. Στο δικό μας παράδειγμα είναι αυτή…

Advertisements

Βήμα 2

Αντιγράψτε την εικόνα επάνω σε ένα διάφανο φύλλο. Τοποθετήστε την διαφάνεια επάνω στην εικόνα σας και με τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο αντιγράψτε τις μορφές.

Βήμα 3

Ιδανικά, εάν διαθέτεται porjector χρησιμοποιήστε τον για να προβάλλεται την εικόνα στον τοίχο του δωματίου. Εάν δεν έχετε έναν τότε κατασκευάστε έναν projector εύκολα όπως στην παρακάτω εικόνα. Σε ένα κουτί κόψτε τις άκρες. Στην μία άκρη τοποθετήστε την διαφάνεια με την ζωγραφιά που αντιγράψατε. Στην άλλη τοποθετήστε μία λάμπα. Ανάλογα με το πόσο μέσα θα την τοποθετήσετε θα αλλάξει και το μέγεθος της εικόνας στον τοίχο.

Βήμα 4

Πατήστε επάνω στην προβαλλόμενη εικόνα στον τοίχο με χρωματιστή κιμωλία. Ο λόγος που χρησιμοποιούμε κιμωλία και όχι μαρκαδόρο είναι επειδή καθαρίζει πανεύκολα σε περίπτωση λάθους. Επίσης πάρτε χρωματιστή κιμωλία γιατί η λευκή θα είναι αδύνατον να φανεί στον λευκό τοίχο.

Στην παρακάτω εικόνα μετά βίας φαίνεται η ροζ κιμωλία επάνω στον καφέ τοίχο.

Βήμα 5

Αφού κάνατε το περίγραμμα στον τοίχο ξεκινήστε και χρωματίστε την ζωγραφιά σας.

Advertisements

Προσοχή μη βιαστείτε και βγείτε έξω από τα όρια στα περιγράμματα. Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, υπομονή και σταθερό χέρι.

Στις άκρες χρησιμοποιήστε λεπτά πινέλα για να είστε ακριβής.

Βήμα 6

Ασχοληθείτε με τις λεπτομέρειες της ζωγραφιάς.

Όταν στεγνώσει το χρώμα, σκουπίστε ελαφρά τον τοίχο με ένα καθαρό πανί. Αυτό θα αφαιρέσει την κιμωλία που έμεινε πίσω από πριν.

Δείτε παρακάτω και δύο σχετικά βίντεο με την χρήση ενός projector για μεγαλύτερη ευκολία.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα