Μην χασετε

Έλλη Τρίγγου: «Για να απωθήσω τα πειράγματα και το φλερτ έβαλα φραγή στη θηλυκότητά μου»

Η πρωταγωνίστρια του σίριαλ «Άγριες Μέλισσες» αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στο «τσουνάμι» καταγγελιών στο χώρο του θεάτρου

 

Η Έλλη Τρίγγου βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο «The 2Night Show» και μετά τη συνάντησή της με τις «Σφήκες» μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τις πρόσφατες καταγγελίες στον χώρο του θεάματος.

«Υπάρχει μεγάλη συγκίνηση για όλο αυτό που συμβαίνει. Για το ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που βρήκαν το κουράγιο και το σθένος να εκφράσουν δημόσια τόσο λεπτά ζητήματα που είναι πληγές και τις κουβαλάνε πολλά χρόνια. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την ψυχική τους δύναμη. Επιτέλους άνοιξε ο διάλογος αυτής της αμήχανης κουβέντας. Αν δεν γίνει τώρα που έχει έρθει ο κόσμος τούμπα, πότε;

Advertisements

 

Χρωστάω το “ευχαριστώ” στους ανθρώπους αυτούς. Από εκεί που συνέβαιναν τα αίσχη και όλοι τα θεωρούσαν φυσιολογικά, με τον καιρό αυτό έχει εξομαλυνθεί. Η γενιά μου δεν έχει δει τόσο ακραία πράγματα. Όλα κυκλοφορούν αμέσως, δημιουργείται ένας συναγερμός και αντιδρούμε διαφορετικά.

Είμαστε “τραύματα”, είναι στο χέρι του καθενός μας τι θα κάνει με την πληγή του. Στον χώρο της τέχνης και ειδικά στο θέατρο, οι ηθοποιοί είναι πολύ ευαίσθητα πλάσματα και ο χώρος είναι ένα περιβάλλον αγάπης. Δεν έχω γνωρίσει όλη αυτή τη βία και τον κανιβαλισμό. Η παρεξήγηση ξεκινάει στο τι σημαίνει κριτική και πώς την εκφράζεις. Εκεί ο άλλος μπορεί να γίνει αγενής, βίαιος, προσβλητικός και να σου χαράξει πληγές.

Έχω αντίσταση στη βία και την καταπίεση. Για να απωθήσω τα πειράγματα και το φλερτ έβαλα φραγή στη θηλυκότητά μου και την επικοινωνία μου. Για αυτό είμαι λίγο απόμακρη, περίεργη και απότομη. Μπαίνουν τα όρια, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ τι θα συνέβαινε αν ήμουν ένα γλυκό, εύθραυστο τρυφερό, φοβισμένο, διακριτικό κορίτσι.

 

Advertisements

Δε ξέρω πως θα επιβίωνα σε αυτόν τον κόσμο. Θεωρώ ότι πολύ σωστά έχει γίνει αυτό το πράγμα. Οφείλουμε να έχουμε σεβασμό και να μην γινόμαστε ανθρωποφάγοι, γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός. Ό,τι συμβαίνει, επιστρέφει.

Τι γίνεται με μια γυναίκα που δεν έχει τη δυνατότητα να βγει να τα πει δημόσια; Τους άντρες; Τα παιδιά; Πρέπει να γίνει σαφές ποια είναι τα ποινικά όρια. Έχω ξεφύγει κι εγώ από τα όρια, έχω παρεκτραπεί αλλά έχω ζητήσει συγγνώμη. Αλλά είναι συνολικό. Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα και να μην μείνουμε στην ανθρωποφαγία του μικρού περιβάλλοντος. Ήρθε η ώρα να γυρίσει ο κόσμος τούμπα. Παντού», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα στην συνέντευξή της η Έλλη Τρίγγου.

 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξή της:

 

Πηγή

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα