Μην χασετε

Μαίρη Κοντολούρη: «Μου είπε: “Φοράω το μπουρνούζι μου, έχω κάνει μπάνιο, σε σκέφτομαι” κι εγώ κοκκάλωσα.»

“Ετοιμάζω το θέμα και ακούω μέσα από την αίθουσα σύνταξης να ωρύεται “Θέλω κ…ς, θέλω κ…ς! Είσαι άχρηστη”! Ήμουν 42 χρονών και μου μιλούσε μία, η οποία δεν είχε γράψει ένα κείμενο στη ζωή της ολόκληρο”, εξομολογείται η Μαίρη Κοντολούρη.

Όσα αποκαλύπτει η δημοσιογράφος Μαίρη Κοντολούρη, στο Πρωινό και την Μαρία Κοκολάκη, για λεκτική κακοποίηση που έχει υποστεί στον χώρο εργασίας, προκαλούν αίσθηση. Η δημοσιογράφος εκμυστηρεύεται πως γυναίκα αρχισυντάκτρια είναι αυτή που της έχει κάνει το μεγαλύτερο κακό.

 

«Είχα την κακή τύχη να συναντήσω για περισσότερο από 10 χρόνια, κάποιους ανθρώπους που κυριολεκτικά νομίζω μου άλλαξαν τη ζωή μου. Με τρέλαναν και έπρεπε να πάρω αποφάσεις για να μην αρχίσω τα χάπια. Οι γυναίκες που είναι ψηλά, είναι πιο δύσκολες από τους άντρες. Αυτή τη στιγμή, πάρα πολλοί συνάδελφοί μας υποφέρουν στα χέρια γυναίκας.

Advertisements

Αυτός που μου έχει κάνει περισσότερο κακό στην καριέρα μου, στη διάθεσή μου, ίσως και στην υγεία μου γιατί έκανα και έναν καρκίνο λίγο μετά, ήταν μια γυναίκα αρχισυντάκτρια η οποία δεν τηρούσε τίποτα από τα εργασιακά δικαιώματα, μας ξεφτίλιζε με την συμπεριφορά της και μας μείωνε. Είχα συνάδελφο που η μητέρα της είχε καρκίνο και δεν της έδινε άδεια να πάει να την δει. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει συνάδελφος η οποία επειδή είχε πρόβλημα με το παιδί της, δεν είχε που να το αφήσει, την έκοψαν από την παρουσίαση. Πας στη δουλειά σου και όσα χρήματα και αν βγάζεις, δεν πληρώνεται αυτό που περνάς. Αυτό που βιώσαμε για 10 χρόνια, είναι κάτεργα.

 

Έκανα ένα θέμα για το καρναβάλι του Ρίο, ετοιμάζω το θέμα και ακούω μέσα από την αίθουσα σύνταξης να ωρύεται «Θέλω κ…ς, θέλω κ…ς! Είσαι άχρηστη»! Ήμουν 42 χρονών και μου μιλούσε μία, η οποία δεν είχε γράψει ένα κείμενο στη ζωή της ολόκληρο. Το μόνο που είχε κάνει ήταν να βάζει Χ στα κείμενα ανθρώπων. Όταν αυτό το πράγμα έφτασε στον διευθυντή σύνταξης, με έχωσε σε ένα γραφείο μαζί της και μου είπε: «Άκουσε να δεις Κοντολούρη, δεν κρατάς τη σημαία της ηθικής. Εδώ ό,τι σου πούμε. Όπως αναπνέεις, αναπνέεις. Αν αλλάξεις έφυγες». Με απείλησε ότι αν πήγαινα στην ΕΣΗΕΑ θα έφευγα», εξομολογείται η Μαίρη Κοντολούρη.

Η δημοσιογράφος, αποκαλύπτει και ένα απίθανο περιστατικό σeξουαλικής παρενόχλησης που βίωσε από γνωστό παρουσιαστή.

Advertisements

«Είχαμε έναν σκύλο που πέθαινε και μου είπε διάσημος παρουσιαστής «πάρε με να μου πεις πώς πήγε» κι εγώ πήρα και αυτός μου είπε: «Φοράω το μπουρνούζι μου, έχω κάνει μπάνιο, σε σκέφτομαι» κι εγώ κοκκάλωσα. Του λέω «Πήρα να σας πω για τον σκύλο και δεν θέλω να συνεχίσουμε άλλο αυτή τη συζήτηση». Το έκλεισα και δεν μου ξαναμίλησε. Συνυπήρξαμε για πολύ καιρό στο κανάλι. Ήμουν παντρεμένη και δεν το είπα στον άντρα μου, ο οποίος είναι συνάδελφος, γιατί θα τον έδερνε», λέει η Μαίρη Κοντολούρη.

 

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα