Τα ντόνατς με γέμιση καραμέλας είναι η απάντηση στο τι γλυκό θα φάμε σήμερα εκτός από σοκολάτα!
Για τα ντόνατς θα χρειαστείτε:
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 κ.γ. baking powder
- 1/4 του κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 70 γρ. (1/3 του φλ.) ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/3 του φλ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αυγό μεγάλο
- 1/3 φλ. γάλα
Για την επάλειψη θα χρειαστείτε:
- 80 γρ. (1/3 του φλ. + 1 κ.σ.) ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2/3 του φλ. άχνη ζάχαρη
- 4 κ.γ. κανέλα
- 1/3 του φλ. σάλτσα καραμέλας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C.
- Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα για μάφινς.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα.
- Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο ,τη ζάχαρη και τη βανίλια με το μίξερ εως ότου ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέστε το αυγό και χτυπήστε για 1 ακόμα λεπτό.
- Προσθέστε το μισό μείγμα από το αλεύρι και τη μισή ποσότητα του γάλακτος ,ανακατέψτε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα, ύστερα συνεχίστε με το υπόλοιπο αλεύρι και το γάλα.
- Τοποθετείστε κουταλιές του μείγματος στους υποδοχείς της φόρμας αλλά μη παραγεμίσετε.
- Τοποθετείστε στον φούρνο και ψήστε για 8-10 λεπτά.
- Στο μεταξύ ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα σε ένα μπολ.
- Μόλις τα ντόνατς είναι έτοιμα τα στοιχίζετε σε μια σχάρα , λιώνετε το βούτυρο και με ένα πινέλο περνάτε κάθε ντότατ με το βούτυρο και στη συνέχεια τα ρολάρετε στο μείγμα με τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Γεμίζετε μια σύριγγα με καραμέλα και γεμίστε προσεκτικά κάθε ντόνατ με καραμελαααα! TIP: Αν δεν έχετε σύριγγα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με μικρό στόμιο.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: sweetestmenu.com
Advertisements