Μην χασετε

Με αυτό το σιρόπι της γιαγιάς, ο βήχας θα είναι παρελθόν μέχρι… αύριο

Ο χειμώνας έρχεται και μαζί του φέρνει και το βήχα. Γιατί κακά τα ψέματα, καμία μας δεν προσέχει. Ακόμα δεν έχουμε αποχωριστεί εξ ολοκλήρου τα κοντομάνικα και τα πρώτα κρυολογήματα είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μπούκωμα και βήχας είναι δύο από τα πιο συχνά συμπτώματα που μας «χτυπούν» την πόρτα αυτή την εποχή.

 

Επειδή, όπως όλες γνωρίζουμε, καμία δεν βίωσε και την καλύτερη περίοδο της ζωής της βήχοντας, σου έχουμε ένα φυσικό «σιρόπι» για να βρεις και πάλι την υγεία σου.

 

Advertisements

Με λεμόνι και μέλι

Βράζεις με τη φλούδα του ένα λεμόνι σε λίγη ποσότητα νερού για περίπου 5 λεπτά και έπειτα το βγάζεις και το στύβεις. Ρίχνεις το χυμό του σε ένα ποτήρι και προσθέτεις αμέσως τρεις κουταλιές μέλι. Το πίνεις ζεστό, τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα.

 

Βήχας- 6 ακόμα φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης με υλικά από την κουζίνα σας

Ο επίμονος βήχας μπορεί να γίνει ένα από τα πιο βασανιστικά συμπτώματα της γρίπης ή του κρυολογήματος.

Advertisements

Προκαλεί εκνευρισμό, δυσκολία στο ύπνο και εξάντληση. Δείτε κάποιες σπιτικές θεραπείες για τον βήχα με υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας:

Θυμάρι
Το θυμάρι αποτελεί εγκεκριμένη θεραπεία για το βήχα και φάρμακο για τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, τη βρογχίτιδα και τον κοκκύτη. Ο λόγος είναι ότι τα μικροσκοπικά φύλλα του είναι γεμάτα με ενώσεις που καταστέλλουν τον βήχα. Τα φλαβονοειδή που περιέχει το θυμάρι χαλαρώνουν τον τραχειακό μυ που εμπλέκεται στο βήχα, ενώ συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής και των πονοκεφάλων. Για να φτιάξετε αφέψημα με θυμάρι, ανακατέψτε 2 κουταλάκια του γλυκού θρυμματισμένα φύλλα σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήστε το για 10 λεπτά σκεπασμένο και στη συνέχεια σουρώστε το και πιείτε το.

Λιναρόσποροι, μέλι και λεμόνι
Όταν οι λιναρόσποροι βράσουν σε νερό, παράγουν μια παχιά γέλη που διευκολύνει το λαιμό και μειώνει τη δυσφορία του βρογχικού σωλήνα. Το μέλι και το λεμόνι δρουν ως ήπια αντιβιοτικά, κάνοντας αυτό το σιρόπι εξαιρετικά χαλαρωτικό. Για να φτιάξετε αυτό το σπιτικό φάρμακο, βράζετε 2 με 3 κουταλιές σπόρους λιναριού σε 1 φλιτζάνι νερό μέχρι να γίνει παχύρρευστο. Στη συνέχεια προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας μέλι και χυμό λεμονιού. Λαμβάνετε μία κουταλιά της σούπας, όπως θα κάνατε με ένα σιρόπι για τη θεραπεία του βήχα.

Μαύρο πιπέρι για τον παραγωγικό βήχα
Το μαύρο πιπέρι διεγείρει την κυκλοφορία και τη ροή βλέννας. Το μέλι είναι ένα φυσικό κατασταλτικό του βήχα και ήπιο αντιβιοτικό. Για να φτιάξετε το αφέψημα, τοποθετήστε 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας μέλι σε ένα φλιτζάνι. Γεμίστε με βραστό νερό και αφήστε το καλυμμένο για 15 λεπτά. Το αφέψημα λειτουργεί καλύτερα σε παραγωγικό βήχα και δεν είναι κατάλληλο για ξηρό βήχα.

 

Λεμόνι για γρήγορη ανακούφιση
Πάρτε ένα τέταρτο φρέσκου λεμονιού, πασπαλίστε το με μαύρο πιπέρι και αλάτι και πιπιλίστε το για γρήγορη ανακούφιση. Εάν δεν μπορείτε να φάτε απευθείας το λεμόνι, δοκιμάστε να πιείτε νερό με λεμόνι, που έχει έτσι κι αλλιώς πολλά οφέλη για τον οργανισμό.

Ζεστό γάλα
Ένας πολύ δημοφιλές κατασταλτικό του βήχα είναι ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα στο οποίο θα προσθέσετε λίγο μέλι.

Αμύγδαλα
Σύμφωνα με κάποιες τοπικές παραδόσεις, τα αμύγδαλα βοηθούν στην ανακούφιση των βρογχικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του βήχα. Ανακατέψτε μερικά κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλόσκονη σε χυμό πορτοκάλι και πιείτε το σαν φυσική θεραπεία για το βήχα.

Advertisements

ΠΗΓΗ: Queen.gr  

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα