Πολύ εύκολο πιάτο που ξεσηκώνει τις αισθήσεις.
Υλικά
6 φιλέτα σολομού
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1κ.σ. λευκό κρασί
1κ.σ. μέλι
1/3 κούπας ξίδι μπαλσάμικο
4κ.γ. μουστάρδα Dijon
αλάτι, πιπέρι
1κ.σ. φρεσκοκομμένη ρίγανη
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Καλύψτε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και ψεκάστε το με λίγο λάδι.
2. Λαδώστε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε τις σκελίδες σκόρδου μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το λευκό κρασί, το μέλι, το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε τα να σιγοβράζουν για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να πήξει λίγο.
3. Απλώστε τα φιλέτα σολομού στο αλουμινόχαρτο και με ένα πινέλο, αλείψτε τα με τη σάλτσα. Έπειτα πασπαλίστε με τη ρίγανη.
4. Ψήστε τα φιλέτα για 10 με 14 λεπτά ή μέχρι η σάρκα να διαλύεται εύκολα με πιρούνι. Αλείψτε τα φιλέτα με όση σάλτσα έμεινε, αλατοπιπερώστε και μεταφέρετέ τα σε μια πιατέλα, αφήνοντας την πέτσα στο ταψί. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ψητά λαχανικά και αρωματικό ρύζι.