Μην χασετε

Ξέκοψα από την κολλητή μου επειδή μετά τον χωρισμό της ο άντρας μου άρχισε να την βλέπει “αλλιώς” – Μέχρι που είδα μήνυμά της στο κινητό του

Θα ήθελα να σας πω ένα πρόβλημα που με απασχολεί. Είχα μια φίλη κολλητή από το δημοτικό, μαζί σε όλα, την Ρούλα.

 

Από το singleparent.gr

Μαζί σε σχέσεις, μαζί εκδρομές, κοπάνες, μετά Πανεπιστήμιο εγώ δουλειά εκείνη αλλά κάθε μέρα μαζί κλπ. Αδερφή μου την έλεγα και με έλεγε.

Advertisements

Πρόπερσι παντρεύτηκα ενώ εκείνη ήταν ήδη παντρεμένη 7 χρόνια με δύο παιδάκια. Εκείνη πάντα πρόσεχε τον εαυτό της, είχε ωραίο κορμί, έτρεχε στα γυμναστήρια, περιποιούνταν.

Εγώ από την άλλη είχα πάντα παραπάνω κιλά κι επειδή παντρεύτηκα έγκυος, μπροστά της ένιωθα σαν τη χοντρή θεία από το χωριό. Και μετά όμως που γέννησα, τα ίδια.

Ένιωθα ότι γερνούσα 10 φορές περισσότερο από τη Ρούλα που ξανάνιωνε παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματά της.

 

Το χειρότερο όμως είναι πως από τότε που τελικά χώρισε με τον άντρα της, ο άντρας μου την έβλεπε με άλλο μάτι. 

Advertisements

Όποτε ερχόταν σπίτι να μας δει, ο άντρας μου την περιποιούνταν πολύ περισσότερο από άλλες φορές. Ήταν κάπως πως να το πω…αλλιώτικος μαζί της πια, διαφορετικός, πιο περιποιητικός. Και να σου τα γελάκια και ο χαβαλές και εγώ ένιωθα λες και κράταγα το φανάρι.

Η φίλη μου ανταποκρινόταν αλλά ως ένα σημείο, δεν μπορώ να πω ότι έκανε κάτι μεμπτό. Παρ’ όλα αυτά έστω και λίγο, ανταποκρινόταν.

Άρχισα να ξεκόβω. Ποτέ δεν είχα χρόνο για επίσκεψη, δεν απαντούσα στα τηλέφωνα, την έβλεπα στον δρόμο και ήμουν φυσιολογική αλλά ως εκει, μου έλεγε να βρεθούμε ναι ναι της έλεγα και εννοείται δεν το εννοούσα.

Ο άντρας μου με ρωτούσε συχνά που χάθηκε η Ρούλα γιατί δεν έρχεται και του έλεγα ψέματα ότι τάχα ήταν ∈ρωτευμένη με κάποιον και επειδή ζούσε τον ∈ρωτά της, ξέκοψε.

Πέρασε έτσι ένας χρόνος, η Ρούλα κατάλαβε ότι δεν ήθελα, δεν με ρώτησε ποτέ οπότε με έβγαλε και από τη δύσκολη θέση να της εξηγώ.

Με τον άντρα μου ήρθαμε πάλι κοντά, ένιωθα ότι τίποτα δεν “απειλούσε” το σπίτι μας.

Μέχρι που χθες που είδα μήνυμά της στο κινητό του. Του έγραφε “Είδα κλήση σου, τί με ήθελες;”. Δεν της είχε απαντήσει στο μήνυμα, το είδα όταν αυτός έκανε μπάνιο. Μετά δεν ξέρω αν απάντησε.

Γιατί την πήρε τηλέφωνο; Τί ήθελε; Και γιατί δεν μου είπε τίποτα; Τρώγομαι από χθες, δεν πρόκειται φυσικά να του πω τίποτα αλλά δεν ξέρω τί να κάνω.

Advertisements

Δήμητρα

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα