Μην χασετε

Τζάντα Πίνκετ Σμιθ για την αλωπεκία: «Μια μέρα ήμουν στο ντους και βρέθηκα με μια τούφα μαλλιών στα χέρια μου»

Η Jada Pinkett πρώτη φορά που μίλησε ανοιχτά για το αυτοάνοσο νόσημα ήταν σε μια συνέντευξη που είχε δώσει το 2018, λέγοντας: «Πολλοί με ρωτούν γιατί φοράω τουρμπάνια. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μιλήσει γι’ αυτό. Δεν είναι εύκολο, αλλά θα το κάνω. Μια μέρα ήμουν στο ντους και βρέθηκα με μια τούφα μαλλιών στα χέρια μου και ήμουν σε φάση: “Θεέ μου, θα μείνω φαλακρή;”. Ήταν μια από εκείνες τις φορές στη ζωή μου που κυριολεκτικά έτρεμα από φόβο. Γι’ αυτό έκοψα τα μαλλιά μου και συνεχίζω να τα κόβω».

Advertisements

 

Σε ένα βίντεο που ανέβασε, τρία χρόνια αργότερα, στο Instagram, δείχνοντας μια γυμνή λωρίδα στο κρανίο της, έγραψε: «Σε αυτή τη φάση, μπορώ πλέον και γελάω. Ξέρετε όλοι ότι αγωνίζομαι ενάντια στην αλωπεκία. Ξαφνικά, μια μέρα, δείτε αυτή τη γραμμή: Εμφανίστηκε από το πουθενά και θα είναι πιο δύσκολο να την κρύβω. Σκέφτηκα λοιπόν να το μοιραστώ μαζί σας για να μην κάνετε ερωτήσεις».

 

Παλαιότερα η Jada και η κόρη της Willow έκαναν ασορτί κουρέματα, τα οποία έδειξαν μέσω μιας γλυκιάς ανάρτησης στο Instagram. «Η Willow με ανάγκασε να το κάνω γιατί ήταν καιρός να αφεθώ, αλλά… τα 50στά μου γενέθλια σίγουρα θα είναι θεϊκά μετά από αυτή την φρέσκια αλλαγή!» έγραψε στη λεζάντα.

Η επιλογή της Jada Pinkett Smith να μοιραστεί την εμπειρία της, αν και από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως μη πρωτοποριακή, αποτελεί έμπνευση και συμβάλλει στην ομαλοποίηση της συζήτησης γύρω από το θέμα της απώλειας μαλλιών και της τριχόπτωσης, που αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού για τις γυναίκες.

 

marieclaire.gr

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα