Μην χασετε

«Το παιδί μου έφυγε με μαρτυρικό τρόπο, σφάδαζε από τους πόνους»: Καθηλώνει η μητέρα του 9χρονου Δημήτρη που πέθανε από ιατρικό λάθος

Δικαιωμένη δήλωσε η μητέρα του 9χρονου Δημήτρη με την ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή που επιβλήθηκε στον γιατρό, ο οποίος χειρούργησε το παιδί της στη Λαμία.

Advertisements

 

Υπενθυμίζεται ότι το άτυχο αγοράκι έχασε τη ζωή του τον Ιούλιο του 2017 από περιτονίτιδα, συνέπεια ρήξης εντέρου, έπειτα από πτώση με το ποδήλατό του. Είχε νοσηλευτεί για τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο Λαμίας, πριν μεταφερθεί εσπευσμένα στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου μέσα σε λίγες ώρες άφησε την τελευταία του πνοή.

Η άτυχη γυναίκα μάλιστα είπε ότι για εκείνη είναι διπλή δικαίωση το γεγονός ότι “ο Αντεισαγγελέας Εφετών Λαμίας έκανε δεκτή την έφεσή μας επί της ποινής και μάλιστα εισηγήθηκε να φυλακιστεί ο γιατρός για τρία χρόνια”.

“Η τελευταία λέξη του παιδιού μου ήταν φοβάμαι”

“Το παιδί μου έφυγε με μαρτυρικό τρόπο, πονούσε πάρα πολύ, σφάδαζε από τους πόνους, είχε παραισθήσεις” δήλωσε η μητέρα στο STAR. “Η τελευταία του λέξη ήταν φοβάμαι. Ήταν μέσα στην ανάνηψη και φώναξε βοήθεια. Δεν άντεχε άλλο από τους πόνους και δεν έκαναν τίποτα” πρόσθεσε.

Όπως είπε, τελικά κατά τη διάρκεια της επέμβασης οι γιατροί έβγαλαν από τον 9χρονο Δημήτρη 63 εκατοστά σάπιο έντερο. “Και όταν φύγαμε από τη Λαμία και φτάσαμε στο Παίδων μέσα σε δύο ώρες εξέπνευσε. Μαρτύρησε το παιδί” σημείωσε.

 

Τόνισε δε, ότι της έκανε εντύπωση που στη δίκη είχαν έρθει μάρτυρες υπεράσπισης (του γιατρού) οι χειρουργοί του νοσοκομείου Λαμίας και ο διευθυντής της κλινικής. “Υπήρξε τεράστια συγκάλυψη. Μέσα από τις αναφορές που κάναμε προς τον Άρειο Πάγο, ανακαλύψαμε ότι δεν είχε γίνει ΕΔΕ και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των δύο πρώην διοικητών του νοσοκομείου Λαμίας για παράβαση καθήκοντος και ενός πρώην διοικητή της 4ηςΥΠΕ για μη διενέργεια ΕΔΕ μέχρι τότε που πήρε σύνταξη ο γιατρός. Η ΕΔΕ διενεργήθηκε το 2021 όταν ο γιατρός ήταν πια συνταξιούχος” αναρωτήθηκε.

Advertisements

Τέλος, ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς αποκάλυψε ότι στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης ο πατέρας του 9χρονου “πήγε σε μία κολώνα, χτυπούσε το κεφάλι του και έκλαιγε.

 

thetoc.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα