Μην χασετε

Το κολατσιό σύμμαχος στη σωστή διατροφή του παιδιού

Τα παιδιά που τρώνε κολατσιό στο σχολείο, ακόμη κι αν έχουν φάει πρωινό στο σπίτι τους, έχουν μικρότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα, σε σχέση με τους μαθητές τους που δεν έχουν αυτή τη συνήθεια, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatric Obesity.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Γέιλ, με επικεφαλής την Δρ Τζινέτ Ικόβικς, μελέτησαν περίπου 600 μαθητές γυμνασίου από 12 σχολεία.

Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι, τα παιδιά που δεν έτρωγαν καθόλου – ή σπάνια- πρωινό ή κολατσιό, είχαν υπερδιπλάσια πιθανότητα να έχουν περιττά κιλά, σε σχέση με όσους μαθητές έτρωγαν πρωινό στο σπίτι και κολατσιό στο σχολείο.

Από την άλλη, όσοι μαθητές έτρωγαν πρωινό και κολατσιό, δεν είχαν περισσότερα κιλά σε σχέση με όσους έτρωγαν μόνο πρωινό μέσα στη μέρα.

Advertisements

Οι ερευνητές εξηγούν ότι πρέπει να ενθαρρυνθούν τα παιδιά να τρώνε πρωινό στο σπίτι ή κολατσιό στο σχολείο ή -ακόμη καλύτερα- και στα δύο.

«Όσον αφορά τη σχέση πρωινού και σωματικού βάρους, η μελέτη μας δείχνει ότι δύο συγκεκριμένα γεύματα ήταν καλύτερα από κανένα», υπογραμμίζουν.

Να σημειωθεί ότι, προηγούμενη μελέτη είχε συσχετίσει το πρωινό και το κολατσιό με καλύτερη υγεία γενικά, αλλά και με καλύτερες βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών.

health.in.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα