Μην χασετε

Τι πρέπει να προσέξεις για να διατηρήσεις τη σχέση σου σε βάθος χρόνου ανάλογα με το ζώδιο σου

Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξει κάθε ζώδιο;

Συνήθως λέμε τι χρειάζεται να κάνει ο άλλος για να μείνει μαζί μας αλλά πολύ πιο σπάνια, τι χρειάζεται εμείς να προσέξουμε σε αυτά που κάνουμε και το πώς φερόμαστε ώστε να διατηρήσουμε τη σχέση μας.

Μια καλή δόση αυτοκριτικής θα βοηθούσε …τα μάλα!

 

Advertisements

Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξει κάθε ζώδιο για να διατηρήσει τη σχέση του σε βάθος χρόνου;

Κριός

Περήφανε Κριέ, είσαι εξαιρετικός και το ξέρεις! Μην τα σαρώνεις όμως όλα στο πέρασμά σου. Άφησε και τον άλλον να εκφραστεί όπως θέλει και αν τον αγαπάς, σεβάσου τα όριά του. Δώσε του το χώρο και το χρόνο που χρειάζεται κι εκείνος για να εκφραστεί. Σίγουρα, η ορμή αλλά και οι καλές προθέσεις που έχεις μέσα σου δεν σου επιτρέπουν πάντα να σκέφτεσαι πριν πράξεις και εκφραστείς, το θεωρείς δεδομένο ότι οι άλλοι θα σε καταλάβουν αλλά δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει πάντα. Καλό είναι να μάθεις σιγά-σιγά να σκέφτεσαι λίγο περισσότερο, προτού μπεις στη δράση. Θα κάνει καλό και σε σένα αλλά και στη σχέση σου. Ο έρωτας κρύβει ευκαιρίες που δεν φανταζόμαστε…

Ταύρος

Αγαπημένε μας Ταύρε, όλα καλά κι άγια μαζί σου αλλά αυτή η χρονοκαθυστέρηση με την οποία λειτουργείς, κάνει τον άλλον άξιο για απονομή φωτοστέφανου! Όσο στον Κριό λέμε να ρίξει ταχύτητες, άλλο τόσο σε σένα λέμε το αντιστρόφως ανάλογο, ανέβασε λίγο τα γκάζια σου… Όσο καλή διάθεση και να έχει ο άλλος απέναντί σου, του πρήζεις τα συκώτια μέχρι να πάρεις την απόφαση να εκφραστείς συναισθηματικά. Από την άλλη, έχεις και μια ενισχυμένη δόση ξεροκεφαλιάς που δεν σου επιτρέπει πάντα να βλέπεις και το δίκιο των άλλων. Αν κάνεις ένα βήμα υπαναχώρησης και το ξανασκεφτείς, που ξέρεις, μπορεί να δεις μια νέα οπτική κι ένα πιο φωτεινό μέλλον μπροστά σου! Μια δοκιμή θα σε πείσει…

Δίδυμοι

Πανέξυπνε Δίδυμε! Σίγουρα, στροφάρεις με χίλια, μπορείς να κάνεις και να σκέφτεσαι ταυτόχρονα πολλά πράγματα μαζί, σεβάσου, όμως, ότι αυτό δεν είναι εφικτό για όλους τους ανθρώπους, γι’ αυτό εστίασε στα καλύτερα πράγματα που διατίθενται να σου προσφέρουν. Θεωρείς πάντα πως εσύ ξέρεις καλύτερα από τους άλλους ποια είναι η καλύτερη λύση ή ότι προλαμβάνεις τις καταστάσεις, γιατί έχεις την ικανότητα να προβλέπεις που μπορεί να οδηγήσουν. Κάποιες φορές όντως, μπορεί να έχεις δίκιο αλλά από την άλλη, ακόμη και το «αλάθητο του Πάπα»… είναι κοινό μυστικό πια ότι έχει ξεπεραστεί! Δείξε περισσότερη προσοχή και σεβασμό στο σύντροφό σου και εκείνος θα στο ανταποδώσει στο μέγιστο.

Advertisements

 

Καρκίνος

Γλυκέ και τρυφερέ Καρκίνε! Αλήθεια, τι θα γινόταν σ’ αυτόν τον κόσμο, αν δεν υπήρχαν και άτομα σαν εσένα; Αυτό όμως δεν σου δίνει το δικαίωμα να ξεφεύγεις, όπως το κάνεις κάποιες φορές και να ξεπερνάς τα εσκαμμένα των άλλων. Το κάνεις βέβαια με έναν ιδιαίτερα γλυκό αλλά και …«υπόγειο» χειριστικό τρόπο, με αποτέλεσμα οι άλλοι να νιώθουν μονίμως ότι έχουν να απολογηθούν για κάτι. Αυτό στο τέλος μπορεί να κουράσει τον άλλον κι αντί να σας φέρει πιο κοντά, στο τέλος να σταθεί η αφορμή που θα σας απομακρύνει οριστικά. Μην είσαι συνεχώς παραπονιάρης και στάσου περισσότερο στο ύψος των περιστάσεων. Εξάλλου, είσαι ένας από τους πιο δυνατούς, καιρός λοιπόν να το συνειδητοποιήσεις και να πάψεις να καμώνεσαι τον αδύναμο και απροστάτευτο. Πίστεψέ με, έχεις να κερδίσεις πολλά περισσότερα…!

Λέων

Το φως και η χαρά της ζωής! Τι να πρωτοπεί κάποιος για τα καλά ενός Λέοντα! Αλλά, ρε φίλε, κάποιες φορές μήπως το παρακάνεις λίγο…; Να, τόσο όσο πατάει η γάτα δηλαδή, (αιλουροειδές γαρ κι εκείνη). Αφού στην πραγματικότητα δεν είσαι καθόλου αλαζόνας, γιατί κάποιες φορές δίνεις αυτήν την εντύπωση στους άλλους; Άσε, λοιπόν, στους γύρω σου να σου δείξουν την αγάπη, το σεβασμό και την εκτίμησή τους και μην το …«εκβιάζεις», όπως το κάνεις κάποιες φορές. Εξάλλου, είσαι από εκείνους που δεν χρειάζεται να απαιτήσουν το σεβασμό, τον κερδίζεις έτσι κι αλλιώς με τη συμπεριφορά σου κι αυτό είναι πιο αληθινό! Επίσης, μάθε να παίζεις που και που το δεύτερο ρόλο ή να κάθεσαι για λίγο στη θέση του θεατή… Θα ανακαλύψεις μια άλλη εικόνα από αυτή που έχεις και θα σε βοηθήσει να δεις καλύτερα το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στη ζωή σου.

Παρθένος

Τι να πει κάποιος για έναν Παρθένο; Ακόμη κι αν δεν υπάρχουν τέλειοι, εκείνος τουλάχιστον προσπαθεί και κοντεύει να πιάσει τον πήχη! Αλλά το θέμα είναι να μην είσαι μόνος σου στο νήμα του τερματισμού. Γιατί κάποιες φορές σε αυτήν τη διαδρομή έχεις τόσο πολύ κουράσει τον άλλον με τις μικρολεπτομέρειες που εστιάζεις, που στο τέλος μπορεί να σου πει όσο κι αν σ’ αγαπάει, «άντε… κι εσύ κι ο γρύλος σου!» Θα μου πεις, βέβαια, «μα η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά» κι εγώ μαζί σου είμαι! Αλλά τι να το κάνεις αν όλα είναι τέλεια αλλά εντελώς… άνοστα; Χρειάζεται λοιπόν λίγο να χαλαρώσεις και να αρχίζεις να απολαμβάνεις τις μικρές «ακαταστασίες» της ζωής. Θα δεις τότε πόσο περισσότερο θα αρχίσεις να γεύεσαι τη ζωή και θα πάψεις να πίνεις… το ένα αντιόξινο μετά το άλλο!

Ζυγός

Πλανευτή ερwτιάρη Ζυγέ! Ξέρεις πώς να μπερδεύεις τους άλλους κι εκεί που νομίζουν ότι σε ξέρουν καλά, εκεί και τους κάνεις την ανατροπή. Εκ πρώτης όψεως, δείχνεις εύκολος και δοτικός και συντροφικός, σε μια δεύτερη όμως και βαθιά προσέγγιση, μπορείς πραγματικά να τρελάνεις τον άλλον. Ενώ δείχνεις ιδιαίτερα εξωστρεφής τύπος, δεν εκφράζεις αυτά που πραγματικά θέλεις και από τη μια στιγμή στην άλλη, να πιάσεις τον άλλον στον ύπνο. Δεν είναι κακό, που και που, να εκφράζεις κι εσύ τις βαθιές σου ανάγκες και να μην περιμένεις οι άλλοι να μυρίσουν τα νύχια τους για το τι χρειάζεσαι. Να θυμάσαι: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τις… καλές σχέσεις!

Σκορπιός

Ε, δεν είσαι και από τις πιο εύκολες περιπτώσεις! Κι αυτό γιατί, αγαπημένε και ερwτικέ Σκορπιέ, ξέρεις ότι ξεχωρίζεις και ορισμένες φορές το παίρνεις περισσότερο απ’ ό, τι θα έπρεπε «πάνω» σου. Το πρόβλημα, βέβαια, δεν είναι τόσο αυτό, όσο το ότι θέλεις να ελέγχεις τους πάντες και τα πάντα. Δεν θα συζητήσουμε βέβαια για τη ζήλια σου, γιατί σε αυτό το κομμάτι είσαι πραγματικά …αθεράπευτη περίπτωση! Αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις λίγο να «καμουφλάρεις» την τάση σου να ελέγχεις και να φοβάσαι πάντα ότι θα συμβεί το χειρότερο. Θα μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες για σένα αλλά θα αδικούσαμε το χώρο που έχουμε αφιερώσει στα άλλα ζώδια. Να γιατί δεν έχεις κι άδικο που το παίρνεις τελικά πάνω σου, θέλεις και τα καταφέρνεις τελικά να ασχολούνται όλοι με σένα. Λίγη μετριοφροσύνη, όμως, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν…

 

Advertisements

Τοξότης

Ταξιδευτή και φιλόσοφε Τοξότη. Κάποιες φορές, όμως, πως τα καταφέρνεις και χάνεσαι στη μετάφραση… Κι ενώ για όλα έχεις κάτι να πεις, όταν πρόκειται για τα προσωπικά σου, το πράγμα περιπλέκεται ιδιαιτέρως. Πότε επιτέλους θα καταλάβεις ότι δεν μπορείς να πας μακριά, αν πρώτα δεν τακτοποιήσεις τα του οίκου σου και δη τα προσωπικά σου; Ορισμένες φορές, δίνεις την εντύπωση του επιπόλαιου, μην απορείς, λοιπόν, που κάποιοι μπορεί να μη σε παίρνουν και πολύ στα σοβαρά. Εξάλλου, δεν μπορείς να απαιτείς μονίμως από τους άλλους να καταλαβαίνουν την ανάγκη σου για ανεξαρτησία ή… «να πετάς από λουλούδι σε λουλούδι» και να μην τους καίγεται καρφί. Αντιθέτως, μια τέτοια συμπεριφορά, θα σε συμβούλευα, να την θεωρείς ύποπτη!

Αιγόκερως

«Με τα λόγια χτίζω ανώγια…». Καλός, δεν λέμε, στην πράξη και στη δράση, αλλά εκεί στον τομέα της συναισθηματικής έκφρασης… κάτι γίνεται και χαλάει η μαγιονέζα. Άσε που ξοδεύεις το μεγαλύτερο μέρος του δυναμικού σου στο κυνήγι της καριέρας. Ως πότε νομίζεις ότι ο άλλος θα συνεχίζει να υπομένει και να κατανοεί τις αναβολές και τα στησίματα στα ραντεβού σας, εξαιτίας κάποιου έκτακτου meeting; Ξέρω, τα θέλεις όλα τέλεια αλλά ώσπου να γίνει αυτό, μερικές φορές, χρειάζεται να κάνεις μια επανεκτίμηση στις προτεραιότητές σου και να μη βλέπεις τα πράγματα μονόπλευρα. Μπες για λίγο στη θέση του άλλου και θα καταλάβεις τι εννοώ…

 

Υδροχόος

Κι αφού σ’ αρέσουν και σένα κάποιες δόσεις… μελό στη ζωή σου, γιατί το αρνείσαι στον εαυτό σου; Προτιμάς, όμως, όλη αυτή την ανάγκη να την επενδύεις σε «απρόσωπους» αγώνες για να μην προδοθείς. Εμπρός, λοιπόν, στον αγώνα! Σύντροφε, αγωνιστή, camarade… Έι, και λίγο φρένο δεν βλάπτει. Αγαπημένε και ιδεαλιστή Υδροχόε, ξέρω, δεν έχεις πολύ χρόνο αλλά πριν σώσεις όλο τον κόσμο… δεν ρίχνεις και μια ματιά στο διπλανό σου; Κι αν όχι στο διπλανό σου, σε σένα τουλάχιστον; Και λίγος «ατομικισμός» δεν βλάπτει. Πόσες φορές δεν ένιωσες προδομένος ή εξαπατημένος; Αλλά αν λειτουργείς έτσι, μην ψάχνεις μετά να βρεις γιατί ο άλλος έπαψε να περιμένει δίπλα σου πότε θα του κάνεις την τιμή να τον προσέξεις ή γιατί έπαψε να σου λέει αυτά που σου γλυκαίνουν την ψυχή. Γιατί κι εσύ γουστάρεις τρελά τα «σ’ αγαπώ», αλλά έχεις μια περίεργη συστολή στο να δείξεις πόσο τα απολαμβάνεις. Ζέστανε λίγο την ατμόσφαιρα γύρω σου και ρίξε το βλέμμα σου από εκεί ψηλά που βρίσκεσαι και ατενίζεις το μέλλον της ανθρωπότητας και σ’ εκείνον τον κοινό θνητό που περιμένει ένα σου νεύμα… Εξάλλου, δύο είναι πιο δυνατοί από έναν για να καταφέρουν να αλλάξουν τη ζωή γύρω σου!

Ιχθύς

Πλανήτης Γη, καλεί Ιχθύ! Συνήθως, βιάζεσαι να εκφράσεις τον ασυγκράτητο χείμαρρο συναισθημάτων που κρύβεις μέσα σου. Ζεις στο δικό σου πλανήτη και μιλάς τη δική σου γλώσσα. Το αποτέλεσμα είναι ότι όχι μόνο πολύ εύκολα μπορείς να ξελογιάσεις τον άλλον αλλά ακόμη και τον ίδιο σου τον εαυτό. Δίνεις μεγάλες υποσχέσεις που πολλές από αυτές ή δεν μπορείς να τις εκπληρώσεις ή… απλά ξεχνάς ότι τις έδωσες! Ξοδεύεις πολύ γρήγορα όλη αυτήν τη συναισθηματική ένταση, με αποτέλεσμα, γρήγορα να «ξεφουσκώνει» και ξαφνικά να νιώθεις, σαν να προσγειώθηκες ανώμαλα στην πλανήτη Γη. Μάθε να βάζεις λίγο φρένο και μέτρο στη ζωή σου, ώστε να καταφέρεις να κρίνεις όσο πιο αντικειμενικά γίνεται τη σχέση σου και να είσαι περισσότερο σίγουρος γι’ αυτά που νιώθεις. Δεν είναι κρίμα, να αφήνεις πίσω σου συνέχεια λαβωμένες καρδιές;

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα